Vinyylilattianäytteiden testaaminen

Vinyylilattianäytteiden testaaminen

Lattia on minkä tahansa huoneen suunnittelun perusta ja yksi tilan kalleimmista osista. Voit luottaa investointeihisi testaamalla vinyylilattianäytteitä, jotta tiedät, että ne sopivat makuusi ja tilaan. Niiden läpikäyminen muutamissa helpoissa testeissä auttaa sinua päättämään, sopivatko ne sinulle. Kun selaat saatavilla olevia materiaaleja, varmista, että valitset näytteitä eri värisävyistä, viimeistelyistä ja tyyleistä. Joskus värit, joihin olet ihastunut verkossa, eivät ole niitä, joihin rakastut, kun ne ovat tilassa. Haara ja valitse näytteitä, joita et ehkä aluksi ajattele.

Kun näytteet ovat kädessäsi, testaa niitä useilla testeillä varmistaaksesi, että ne kestävät arjen kovia vaatimuksia. Ennen kuin aloitat, mieti tarkkaan, miten tilaa käytetään ja mitä lattioiden on kestettävä. Tee testeistäsi äärimmäiset olosuhteet, niin saat mielenrauhan siitä, että olet valinnut tilaan ihanteelliset vinyylilattiat. Etkö ole varma, onko vinyyli oikea vaihtoehto? Suorita samat testit useita eri lattiatyyppejä vastaan, mukaan lukien puukoolaukset ja kovapuu. Silloin näet, miten tuotteet pärjäävät toisilleen.

Testaa vinyylilattianäytteitä ennen sitoutumista

Kestääkö se tahroja?

Asuitpa sitten yksin tai sinulla on lapsiluku, läikkyminen on väistämätöntä. Ota lattianäytteitä ja testaa niitä kahvia, mutaa, juomia ja spagettikastiketta vastaan. Siivoa roiskeet heti ja toista testi sitten. Anna tahrojen pysyä vinyylin pinnalla pidempään seuraavalla kerralla. Varmista, että puhdistat sotkun samoilla puhdistusaineilla, jotka yleensä valitsisit lattioillesi. Varmista, etteivät puhdistusaineet itsessään muuta pintakäsittelyn ulkonäköä tai jätä jäämiä, jotka olisivat ongelmallisia, jos lattiat kulkisivat läpi koko huoneen.

Onko se kestävä?

Vinyylilattianäytteiden testaaminen

Päivittäinen elämä voi olla kovaa lattioille. Testaa lattianäytteiden kestävyyttä kokeilemalla niitä erilaisissa tilanteissa. Kävele niiden päällä korkokengillä, naarmuta niitä avaimilla tai jollakin terävällä esineellä, kokeile pudottaa niiden päälle jotain, kuten paino, tai hyppää niiden päällä nastoilla. Tarkasta jokainen näyte testien jälkeen ja katso, mitä jälkiä siitä mahdollisesti jää. On yksi asia lukea tuotteen kestävyydestä, mutta sen näkeminen itse on jotain aivan muuta.

Altista se lämpötilan muutoksille.

Jokainen ilmasto on erilainen. Altista näytteesi erilaisille lämpötiloille ja kosteustasoille. Varmista, että lattia ei vääntyile, turvota tai vääntyile eri lämpötiloissa. Jos käytät vinyyliä tietyssä huoneessa, aseta näytteet kyseiseen huoneeseen päiväksi tai kahdeksi, jotta näet, miten lattia reagoi tilassa. Tämä on erityisen tärkeää, jos lattia on tarkoitettu kellariin.

Vertaile värejä eri valaistuksissa.

Vinyylilattianäytteiden testaaminen

Vinyylilattian ulkonäkö on uskomattoman tärkeä. Koska lattia on investointi, on tärkeää valita väri, joka näyttää hyvältä nyt mutta kestää myös ajan testin. Aseta kukin näyte kodin eri huoneisiin. Vertaa niitä kotisi seinien väriin, verhoilun väriin, kaapistoihin ja huonekaluihin.

Luonnonvalo ja keinovalo voivat saada lattian värin näyttämään hyvin erilaiselta. Siirrä näytteitä eri puolilla kotia ja tarkastele niitä eri valaistustilanteissa. Ikkunan alle tai lasiliukuoven eteen sijoitetut näytteet näyttävät erilaisilta kuin näytteet, jotka on sijoitettu pyykkitupaan tai kaappiin, jossa ei ole luonnonvaloa. Valo voi myös vaihdella suuresti eri vuorokaudenaikoina. Katso näytteitä aamulla, keskipäivällä ja illalla, jotta voit varmistaa, että pidät värin ulkonäöstä kaikkina aikoina.

Mieti mukavuutta

Vinyylilattioita on saatavana useina eri pintakäsittelyinä. Varmista, että se on mukava kengissä, sukissa ja paljain jaloin kävelemällä lattianäytteiden päällä. Joissakin vinyylilattioissa on integroitu aluskate, kun taas toiset vaativat ylimääräisen aluskatteen. Pidä tämä mielessä, kun kävelet näytteiden päällä. Jotkin vinyylilattiat ovat sileitä, kun taas toisissa on enemmän kuviointia, joka jäljittelee puun tai kiven ulkonäköä. Sileät lattiat voivat olla liukkaita, jos kävelet sukat jalassa. Kuvioidut lattiat voivat joskus tuntua hieman karheilta paljain jaloin. Testaa niitä, jotta näet, kumman pinnan haluat.

Onko se vedenpitävä?

Vinyylilattianäytteiden testaaminen

Monet vinyylilattiatyypit ylpeilevät vedenpitävillä malleilla. Tämä ominaisuus voi olla uskomattoman tärkeä, kun ne ovat esillä kylpyhuoneissa, pesuhuoneissa ja keittiöissä. Kaada vettä näytteen päälle ja anna sen olla. Palaa myöhemmin tarkastelemaan tuotetta ja katso, onko vesi aiheuttanut vaurioita. Tarkista kaikki näytteeseen integroidut kerrokset ja varmista, ettei vesi vahingoittanut mitään rakenteen osaa.

Lattian valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta päätökseltä, mutta kun käytät aikaa testataksesi mahdollisia lattianäytteitä eri tavoin, on helppo tietää, että olet tekemässä oikean päätöksen materiaalivalintasi suhteen. Käytä muutama minuutti aikaa miettiäksesi, miten tilaa käytetään, ja tee näytteille kaikki testit, jotka kuvastavat sitä, miten lattiapinnoitetta tullaan käsittelemään, kun se on asennettu kokonaan kotiin.