Vinyylilattian puhdistaminen asennuksen jälkeen

Vinyylilattian puhdistaminen asennuksen jälkeen

Päivitä lattiasi kauniiseen uuteen ilmeeseen edullisesti. Mukana Vesdura Vinyl Tile 1.2mm PVC Peel & Stick Sterling Collection -mallisto, väri Rustic Marble. SKU: 15136010

Kun vinyylilattiasi on asennettu kokonaan, voit astua taaksepäin ja kokea pari asiaa: Ensinnäkin, luultavasti ihastelet tekemääsi työtä ja olet ylpeä lopputuloksesta. Toiseksi saatat katsoa jäljelle jäävää pölyä ja liimaa ja surra edessäsi olevaa tehtävää. Kuitenkin, aivan kuten vinyylilattian asentaminen on melko yksinkertaista, myös jälkien siivoaminen on melko helppoa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä uuden vinyylilattian puhdistamiseen:

Miten poistaa ylimääräinen liima vinyylilattian puhdistamiseksi?

Asennustavasta riippuen erityyppisillä vinyylilattioilla on omat erityiset puhdistushaasteensa. Jos käytit vinyylilattiatuotteita, joissa ei ollut liimatonta click lock -asennusjärjestelmää tai liimapalaa, eli jouduit levittämään liiman itse, ylimääräisiä määriä saattoi vuotaa pinnalle. Saatat nähdä liimaa saumojen välissä ja haluat ehkä päästä siitä eroon – liima ei ole yhtä kaunis kuin uudet lattiasi. Tässä kerrotaan, miten liima poistetaan turvallisesti, jotta et kolhiintuisi tai lommoilisi kauniita lattioitasi:

Kerää asianmukaiset työkalut: Tarvitset kaapimen, ruiskupullon ja liuoksen liiman poistamiseksi. Liuos voi olla lattianpoistoaine tai asetonipohjainen kynsilakanpoistoaine. Asetonikemikaalit auttavat liiman irrottamisessa. Toiset kodinomistajat ovat jopa käyttäneet mineraalitärpättiä siivouksen apuna.

Suihkuta lattiaa: Laita irrotusliuos ruiskuvesipulloon ja suihkuta sitten hieman liiman päälle, jonka haluat poistaa. Suihkupullon avulla voit hallita nestettä. On aina hyvä idea testata liuosta pistokoeluonteisesti vinyylilattian huomaamattomaan kohtaan mahdollisten vaurioiden välttämiseksi. Jos haluat olla erityisen varovainen, voit kaataa hieman liuosta kankaalle ja taputella liimapaloja. Jos käytät erityisesti lattioiden puhdistamiseen tarkoitettua tuotetta, lue valmistajan sekoitus- ja käyttöohjeet.

Vinyylilattian puhdistaminen asennuksen jälkeen

Neutraalit beigen sävyt ja hädin tuskin näkyvät oksat ja rakeet luovat aidon pestyn puun ilmeen. Mukana Cabot Vinyl Planks – 2mm PVC Glue Down – Parkland Collection Beaufort Birch -värissä. SKU: 15268123

Kaavi varovasti: Kun valitsemasi liuos on vaikuttanut muutaman minuutin ajan (käyttämäsi liuos vaikuttaa aikaan), ota kaapimasi. Käytät sitä liiman poistamiseen. Aseta kaapimen reuna liimaa vasten ja työnnä sitä vaakasuoraan. Vältä alaspäin suuntautuvaa painetta, sillä se voi vahingoittaa uusia lattioitasi. Saatat joutua työntämään kahvaa hieman, jotta liima irtoaa, vaikka puhdistusliuoksen pitäisi auttaa.

Puhdista vedellä: Kun kaikki liima on poistettu lattiasta, huuhtele tila vedellä. Näin lattiasi on vapaa puhdistuskemikaaleista. Voit kostuttaa kankaan ja pyyhkiä sillä laattoja, jotta sinulla ei ole seisovaa vettä. Kuivaa lopuksi lattia toisella pyyhkeellä. Voit halutessasi myös mopata kokonaan – saatat joutua tekemään niin muutenkin, kun olet jäljittänyt likaa asennuksen aikana.

Pölyn ja roskien poistaminen

Vaikka oletkin siivonnut huoneesi ennen vinyylilattian asentamista, kannattaa vinyylilattia siivota myös sen jälkeen. Tuotteen asentaminen saattaa sekoittaa pölyä. Likasta eroon pääseminen on paljon helpompaa kuin liiman poistaminen.

Lakaise tai imuroi: Voit lakaista pölyn pois tavallisella vanhalla luudalla, mutta imurointi voi olla helpompaa. Käytä letkulaitetta, jossa on harjakset. Näin et naarmuta vinyylilattioita.

Vinyylilattian puhdistaminen asennuksen jälkeen

Influence Collection on vedenpitävä vinyylilattia, joten se sopii erinomaisesti mihin tahansa huoneeseen kodissasi. Sisältää Vesdura-vinyylilankut – 5,5 mm SPC Click Lock – Influence Collection Betulassa. SKU: 15265804

Moppi: Vinyylilattian asennusta tehdessäsi olet ehkä käyttänyt työkenkiä ja jäljittänyt mutaa maahan. Voit puhdistaa pinnan mopilla. Useimmat vinyylituotteet ovat erittäin vedenkestäviä, joten märkämoppaus on OK uudelle lattiallesi. Sekoita vettä kodin lattianpuhdistusaineeseen. Valitse hellävarainen tuote, jotta vinyylilattiat pysyvät hyvässä kunnossa.

Tulevaisuudessa voit hoitaa ja puhdistaa vinyylisen keittiön lattian luudalla, imuroimalla tai mopilla. Tämän lattiatuotteen ylläpito on hyvin yksinkertaista, minkä vuoksi se on niin suosittu kodinomistajien keskuudessa.

Vinyylilattian asennus on muihin tuotteisiin verrattuna helppoa, joten siivouksen pitäisi olla helppoa.