Vinyylilattian asentaminen

Olet valinnut upean vinyylilattiatuotteen kotisi remonttiin ja materiaali on saapunut. Nyt on tee-se-itse-asennuksen aika. Tämä osa prosessia voi olla haastava, mutta lattian asentamiseen käyttämäsi työ on lopulta sen arvoista – kauniit, kestävät ja helppohoitoiset lattiat ovat varmasti mukava kodin ominaisuus. Tietenkin asianmukainen asennus on välttämätöntä, jotta saavutetaan haluamasi lopputulos. Tätä silmällä pitäen tutustu näihin vinyylilankkulattian asennusvaiheisiin.

Vinyylilattian asentaminen

Kaunis, kestävä ja helppohoitoinen vinyylilankkulattia, piristää kotiasi. Mukana Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock – Redondo Collection. SKU: 15270218

Yksinkertaiset vaiheet vinyylilattian asentamiseen

Vaihe 1: Valmistelu

Vinyylilankkulattia vaatii huolellista valmistelua ennen asennusta. Tuote mukautuu siihen, mitä sen alla on, joten jos jätät aluslattiaan ulkonevan naulan, vinyyliin muodostuu ajan myötä kuoppa. Näin ollen haluat varmistaa, että pinta, jolle asennat vinyylilankkulattian, on täysin tasainen ja vapaa roskista. Saavuta tämä puhdas alusta tekemällä seuraavat toimet:

Nykyisten lattioiden poistaminen

Korvaatko maton vinyylillä? Vai miten olisi laatta? Joidenkin vinyylituotteiden päälle voi asentaa vanhan lattian päälle, kun taas toiset tuotteet on asennettava suoraan aluslattian tai aluslattian päälle. Koska vanhat lattiat voivat olla epätasaisia, vinyylin sijoittaminen aluskatteen päälle on yleensä ihanteellista. Ensimmäinen asennusvaihe on siis vanhan lattian poistaminen. Jos käytät esimerkiksi kaapimistyökalua laattojen poistamiseen, paina sitä vaakasuoraan eikä alaspäin. Näin lommahdat epätodennäköisemmin aluslattian.

Tasoita aluslattian pinta.

Kokoa huoneeseesi sopiva muotoilu hetkessä. Cabot Vinyl Planks 5mm SPC Click Lock Lowcountry Collection, Empire Oak. SKU: 15268093

Tarkista aluslattiasi kunto. Jos se on tasainen ja vahingoittumaton, se on valmis. Huonokuntoinen pinta on kuitenkin ehkä vaihdettava. Voit porata vanerisen aluslattian ruuveilla melko helposti (ruuvien päiden pitäisi olla puun pinnan alapuolella). Jos asennat aluskatteen nykyisen aluslattian päälle, varmista, että pinta on tasainen. Voit täyttää ruuvien aiheuttamat reiät ja jopa kolot tiivistysmassalla. Huolehdi siitä, että tiivistystyö on tasaista.

Puhdista lattia

Koska pöly, roskat ja puulastut voivat aiheuttaa kuoppia vinyylilankkulattioihin, lakaise lattia perusteellisesti ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Käytä ensin luuta ja vedä sitten esiin imuri, jossa on letkulaite, poimiaksesi loput hiukkaset. Vältä uuden pölyn ja lian kulkeutumista, kun olet puhdistanut aluslattian. Itse asiassa, jos teet projektin useiden päivien aikana, saatat haluta lopettaa aluslattian tasoittamisen jälkeen ja aloittaa siivoamisen seuraavana päivänä.

Mittaa ja suunnittele

Ota huoneestasi mitat, jotta voit asentaa vinyylilattian oikein – olet ehkä tehnyt tämän jo lankkuja tilatessasi. Päätä sitten, miten asetat laatat. Voit halutessasi porrastaa, mihin tauot putoavat (vähän niin kuin tiiliä pinotaan). Monissa tapauksissa sinun on ehkä leikattava osa laudoista, jotta ne sopivat huoneeseen. Vanhan sanonnan mukaan kannattaa mitata kahdesti (tai useammin) ja leikata kerran. Leikkaaminen kannattaa ehkä jättää myöhempään vaiheeseen asennusprosessissa – näin näet tarkalleen, mihin palat sopivat. Kun haluat leikata levyt, tee viiva molemmille puolille laatikkoleikkurilla, taita palat ja vedä ne erilleen.

Vaihe 2: Asennus

Hallituksen suunta

Vinyylilankkulattian laudat on asetettava yhdensuuntaisesti huoneen pisimmän kulun kanssa. Jos tila on esimerkiksi 5-jalkaa kertaa 8-jalkaa, lautojen tulisi kulkea 8-jalkaa pitkän seinän suuntaisesti. Tämä asettelu näyttää parhaalta. Aloita huoneen vasemmalta puolelta ja etene oikealle.

Lattian asentaminen

Monien vinyylituotteiden takana on jo valmiiksi liima, jolloin sinun ei tarvitse asentaa sitä ensin lattialle. Kuori pinnoite pois levyistä, jolloin tahmea puoli paljastuu. Kun asennat laudat, aseta takapuoli aloitusseinää vasten. Sinun kannattaa taivuttaa lautaa asentaessasi sitä niin, että asentamasi pää on lattiaa vasten, kun taas vielä asentamasi osa on ilmassa. Rullaa lauta alas ja lattialle. Tämä tekniikka estää ilmataskujen muodostumisen ja antaa sinulle tasaisen lopputuloksen. Paina laudat maahan kädelläsi.

Useimmissa vinyylilankkulattialaudoissa on huuli, joka työntyy ulos. Aseta jokainen peräkkäinen lauta tämän huulen päälle, jotta lattia sopii yhteen kuin palapeli. Muista porrastaa lautojen pituudet, kun asennat vinyylilattioita.

Tuo tämä lataava tunnelma kotiisi. Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock Redondo Collection -mallisto, väri Oak Bluff. SKU: 15270215

Verhoilu ja listat

Kun lattia on valmis (olet leikannut palat sopiviksi jäljellä oleviin kohtiin ja jokainen lauta on paikoillaan), voit palauttaa ovipielet ja listat alkuperäisille paikoilleen. Kun teet tämän viimeisenä, huone saa viimeistellyn ilmeen.

Lisää vinkkejä

  • Saatat joutua leikkaamaan joitakin paloja vinyylilattian asennuksen yhteydessä, varsinkin jos huoneessasi on outoja kulmia tai käyriä. Varmista, että mittaat nämä kappaleet huolellisesti ennen niiden leikkaamista.
  • Noudata lattiapäällysteeseen liittyviä valmistajan ohjeita.
  • Toimi hitaasti – lattioita asennettaessa on parempi olla varovainen kuin nopea.
  • Varmista, että laudat ovat samassa tasossa, kun asetat ne.