Vinyylilattian asentaminen nopeasti ja tehokkaasti

Kun asennat vinyylilankkulattian, haluat varmistaa, että se tehdään oikein ensimmäisellä kerralla. Et halua tuhlata rahaa tai aikaa uusimiseen, etkä halua, että virheet aiheuttavat korjaustarvetta vuosien päästä. Olet ehkä kuullut, että vinyylilankkulattian asentaminen on helppo tehdä itse, edullinen ja yksinkertaisempi kuin posliinilaattojen tai puukoolausten käsittely. On kuitenkin vielä joitakin olennaisia tekijöitä, jotka sinun on tiedettävä ennen aloittamista.

Osta enemmän kuin luulet tarvitsevasi.

Haluat ostaa juuri tarpeeksi lankkuvinyylilattioita. Älä osta enempää kuin tarvitset, sillä tuhlaat lopulta rahaa ja tarvikkeita. Jos kuitenkin ostat materiaalia liian vähän, viivästytät prosessia, koska joudut odottamaan työn loppuunsaattamista, kunnes palaat kauppaan. Hyvä sääntö on ostaa se määrä, jonka uskot tarvitsevasi, ja lisäksi yksi ylimääräinen kartonki.

Jos sinulla on esimerkiksi pieni lattia, jonka pinta-ala on 115 neliöjalkaa, ja aiot ostaa kartonkipakkauksia, joihin kuhunkin mahtuu 20 neliöjalkaa lattiamateriaalia, tarvitset kuusi kartonkipakkausta, sillä tämä vastaa 120 neliöjalkaa. Lisää sitten ylimääräinen laatikko, jotta sinulla on tilaa virheen varalta. Älä kuitenkaan avaa laatikkoa ennen kuin olet varma, että tarvitset sitä, sillä useimmat kaupat antavat palauttaa avaamattomat laatikot ja antavat täyden hyvityksen.

Aseta se esille

Tee arvio siitä, kuinka kauan sinulta menee aikaa tämän projektin toteuttamiseen. Jos teet 120 neliömetrin kylpyhuoneen, voit arvioida sen valmistumiseen kuluvan noin kolme tuntia. Tähän ei kuitenkaan sisälly aikaa, joka kuluu wc:n irrottamiseen ja sen asentamiseen uudelleen. Voit sitten ottaa lankut laatikosta ja asettaa ensimmäisen rivin niin, että se on yhdensuuntainen näkyvimmän seinän kanssa. Siitä eteenpäin työskentele ulospäin asettaen lankkuja.

Jokaisessa huoneessa on seinä, joka on näkyvämpi kuin muut, esimerkiksi kylpyhuoneen kylpyammeen varrella oleva seinä. Tässä tilanteessa vähiten näkyvä seinä olisi se, jossa tiski ja turhamaisuus seisovat, koska se on suurimmaksi osaksi peitetty. Kylpyhuoneessa ensimmäinen lankkurivi asetetaan kylpyammeen vieressä olevan seinän suuntaisesti ja edetään ulospäin seinään, jossa on turhamaisuus ja työtaso. On normaalia, että viimeinen rivi on epätasainen, koska on epätodennäköistä, että huoneesi on neliön muotoinen. Baseboardit peittävät tämän tässä tapauksessa.

Jos huoneet eivät ole neliönmuotoisia tai suuria, ensimmäinen rivi lankkuja kannattaa laittaa huoneen keskelle ja edetä sitten seinien molemmille puolille. Huomaat epätasaisuudet sitä paremmin, mitä pidemmälle huoneen poikki etenet, ja viimeinen rivi näyttää melkein pizzapaikalta. Ei ole syytä huoleen; voit laittaa rivin keskelle, jolloin epätasaisuus jakautuu kahtia.

Ota kaikki sokkelit ja kotelot pois.

Sinun on poistettava kaikki sokkelilaudat ja irrotettava myös ovien kotelot. Jotta lattian asentaminen olisi helpompaa, kannattaa poistaa kaikki lattiaa koskettavat listat. Jotta laatta mahtuisi paremmin paikalleen, leikkaa lankku käsisahalla tai yleistyöveitsellä. Aja veitsellä tai sahalla lankun pinnan yli muutaman kerran sen sijaan, että yrittäisit leikata siihen syvempiä uria.

Seuraavaksi lauta käännetään niin, että viimeistelypinta on kuvapuoli alaspäin, kuten kipsilevyä leikattaessa. Taita lankku ja katso, napsahtaako se taaksepäin tullessaan. Jos ei, aja veitsi varovasti taitteen läpi, jotta se irtoaa.

Lankkujen yhdistäminen

Haluat yhdistää kaikki ensimmäisen rivin lankut ennen toisen rivin aloittamista. Lankkumerkistä riippuen lankkujen yhdistäminen voi olla vaikeaa, ja sinun on tehtävä lyhyet sivut ennen pitkien sivujen aloittamista. Voi olla hyödyllistä, että joku auttaa sinua prosessin aikana. Vinyylilankkujen etuna on se, että ne voidaan leikata nopeasti ulkonevien kohtien kohdalle. Peltisakset tai peltisakset voivat helposti auttaa tässä.

Tämä ei kuitenkaan toimi hyvin, jos sinun on käytettävä uraa tai kieltä toisen lankkurivin kiinnittämiseen. Tämä johtuu siitä, että sakset murskaavat uran tai kielen ja tekevät siitä epätasaisen. Huomaa myös, että sivuleikkaukset toimivat vain, jos ulkonema on lankun pitkällä puolella eikä lyhyellä puolella. Kun haluat liittää lankut toisiinsa, käännä rivi 10-15 asteen kulmaan ja kallista sitä sitten alaspäin. Jos ovilistassa on ulkonema, laudan liike estyy.

Kun sinulla on vinyylilankku, joka on napsautettava, voit asentaa sen myös taaksepäin. Yleensä lattiapäällystettä asennettaessa voi mennä vain yhteen suuntaan. Jos urat löytyvät rivin etureunasta, voit liittää loput lankut vain uriin. Vinyylilattioissa voit kuitenkin liittää joko uran tai kielen puolelle.

Kun olet levittänyt lattian, kiinnitä listat ja jalkalistat takaisin niin kuin ne olivat ennen. Voit käyttää sähkökäyttöistä naulainta helpottamaan tätä. Kun vasaroit nauloja, reunalistat ja sokkelilaudat joutuvat jännityksen kohteeksi, jolloin ne irtoavat ennen kuin ne voidaan kiinnittää tukevasti. Vasarat voivat myös halkaista verhoilun.

Vinyylilattian voi asentaa helposti ja nopeasti itse tai toisen henkilön avustuksella. Monet ihmiset pitävät siitä, miltä se näyttää ja miten edullinen se on. Kun tiedät, mitkä vaiheet on tehtävä missä järjestyksessä, prosessi sujuu entistäkin sujuvammin. Varmista vain, että sinulla on aina riittävästi materiaalia, jotta sinun ei tarvitse keskeyttää projektia kesken ja hakea lisää kaupasta. Lattian asentaminen ja liittäminen uuteen lattiaan on yksinkertaista.