Vinyylilattia Inspiraatioideat

Vinyylilattia on pitkäikäinen ja vedenkestävä, mutta mikä tärkeintä, sitä on saatavana useissa eri ulkonäöissä ja tyyleissä. Kun uudistat asuintilojasi, vilkaise näitä ideoita, joista saat varmasti inspiraatiota ja suuntaa:

Koko talo

Monet kodinomistajat rakastavat kovapuulattian ulkonäköä. Saatavilla olevat erilaiset vaihtoehdot ja värjäykset muodostavat klassisen viimeistelyn, joka voi vetää kodin yhteen. Useimpia kovapuulankkuja ei kuitenkaan pitäisi asentaa maanpinnan alapuolisiin tiloihin, kuten kellareihin, jolloin vinyylilankkulattiat tulevat kyseeseen. Tämä materiaali on helppo pitää hyvässä kunnossa, mutta se jäljittelee kovapuun ulkonäköä. Voit itse asiassa valita kotiisi vinyylilankkulattian, joka näyttää tammelta, hickorylta, saksanpähkinältä, haapalta jne. Riippumatta siitä, mitä puuta rakastat, voit valita vinyylilankkuversion kotiisi.

Suunnitteluvinkkejä: Kun valitset vinyylilankkulattiaa, sinun on otettava huomioon muutakin kuin kopioitava puulaji. Myös kunkin laatan leveydellä on merkitystä. Klassisissa kodeissa, joissa on puulattiat, on yleensä ohuita lautoja. Nykyaikaisemmissa vinyylilaattavaihtoehdoissa on leveämpi lauta. Voit valita kumman tahansa vinyylivaihtoehdon, jotta kotisi saa klassisen tai nykyaikaisen tunnelman.

Lisäksi voit sovittaa vinyylipuukuviot kodin jo olemassa oleviin väreihin tai asettaa sävyt vastakkain. Jos esimerkiksi keittiössäsi on valkoiset kaapit, tumman vinyylin valitseminen saa molemmat korostumaan.

Vinyylilattia Inspiraatioideat

Luo upea eteinen tai ihana keittiö valitsemalla vinyylilattia.

Eteinen/kylpyhuone

Kun astut sisään ulkoilmasta, haluat, että lattia ottaa sinut vastaan ja kestää märät kengät. Kuten mainitsimme, useimmat vinyylilattiat ovat vedenkestäviä, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa valitsemasi ulkoasu kestää lumi- tai sadekengät. Miksi et kuitenkin ottaisi mallia kodeista, joissa ei ole tätä kestävää materiaalia? Kivi tai laattajulkisivu antaa eteiseen tai kylpyhuoneeseen (toinen vedelle altis tila) perinteisen tunnelman. Sen lisäksi kivestä inspiroitunut vinyyli voi näyttää ylelliseltä, ja se sopii täydellisesti suureen sisääntuloon tai kylpyhuonekylpyhuoneeseen.

Suunnitteluvinkkejä: Tutki haluamaasi kiveä ennen vinyyliversion valitsemista. Jos sinua esimerkiksi viehättää marmori, voit valita vinyylilattian, jossa on sama ulkonäkö. Mikä parasta? Vinyyli on paljon edullisempaa kuin aito marmori (ja monet muut kivityypit) ja helpompi asentaa.

Keittiö

Joskus keittiössä tulee läikkiä, niin se vain menee. Se tarkoittaa kuitenkin, että tarvitset lattian, joka kestää viiniä, ruokaa ja satunnaisesti pudonnutta kuppia. Vinyylilattia on tahrankestävä, ja monissa vaihtoehdoissa on huopapohja. Tämä tarkoittaa, että lattian asentamisen jälkeen siinä on enemmän joustoa kuin muissa lattiavaihtoehdoissa. Kun pudotat mukin, se saattaa pysyä ehjänä. Pehmusteiden ja tahrojen torjunnan lisäksi haluat keittiöösi tyyliä. Useimmat kodinomistajat suosivat laattaa, kiveä tai puuta ruoanvalmistustilassaan.

Suunnitteluvinkkejä: Riippumatta siitä, valitsetko vinyylilattian, joka näyttää kiveltä, kaakelilta tai puulta, voit asettaa värin kontrastiin keittiön kaappien kanssa (kuten vihjasimme edellä). Tämä lisää visuaalista mielenkiintoa tilaan. Voit myös luoda retro- tai modernin ilmeen, riippuen henkilökohtaisesta maustasi. Leveärajaiset kivimäiset laatat sopivat nykyaikaiseen keittiöön, kun taas ruudulliset laatat ovat vintagea ja eklektisiä.

Lisää vinkkejä

  • Lattianpäällysteesi kuvastaa tyyliäsi, joten valitse värejä ja materiaaleja, joista pidät.
  • Pidä hauskaa vinyylin kanssa – voit luoda kuvioita tai tyylikkään ympäristön.
  • Koordinoi vinyylilattiasi kodin muun designin kanssa.
  • Etsi kuvia tiloista, joista pidät, ja merkitse muistiin, miksi pidät niistä – voit jopa ottaa joitakin elementtejä suosikkikuvistasi ja siirtää ne kotiisi.
  • Älä unohda budjettia – vinyyli on edullisempi kuin monet muut materiaalit, mutta kaikki kuviot ja ulkonäöt eivät ole samanhintaisia.

Kun vinyylilattioissa on tarjolla kaikki vaihtoehdot, voit varmasti luoda unelmiesi talon – sinun on vain ensin rajattava ideasi!