Vinyylilankkulattian liimaaminen alaspäin

Vinyylilankkulattian liimaaminen alaspäin

Vinyylilankkulattiasta on tullut suosittu vaihtoehto kodeissa ja yrityksissä, koska lattian tyylit ovat moninaisia ja se on uskomattoman kestävä. Tämä kustannustehokas lattia voi tarjota aidon puun näköisen lattian huoneissa, joissa puulattia ei ole vaihtoehto. Sitä voidaan käyttää märissä ja kosteissa tiloissa, joten se sopii kulkemaan ulko-ovesta kylpyhuoneen läpi ja jopa kellareihin. Monet vinyylilankkulattiat vaativat liima-asennuksen. Määritä, onko tämä lattiatyyppi hyvä valinta tilaan, tarkastelemalla aluslattian ja tekemällä yksinkertaisia esivalmisteluja, jotta vinyylilankkulattiat ovat valmiita asennettavaksi.

Vinyylilankkulattioiden hyväksyttävät aluslattiat

Vinyylilankkulattian liimaaminen alaspäin

Puiset aluslattiat

Kun liimaat vinyylilankkulattiat puisen aluslattian päälle, puisen aluslattian on oltava kaksikerroksinen. Jos vaneri on huokoinen, esikäsittele aluslattia levittämällä pohjamaali, joka täyttää huokoset ja tekee lattiasta valmiin ottamaan liiman vastaan.

Betonialustat

Vinyylilankkulattia on erinomainen valinta asennettavaksi betonialustan päälle. Kun käytät tätä lattiaa betonin päälle, ota huomioon tasotaso. Riippuvat, tasossa olevat ja tason alapuolella olevat betonialustat on testattava kosteus ennen asennusta. Parhaan tuloksen saat, kun asennat betonialustan päälle kosteushöyrynsulun ennen asennusta.

Olemassa oleva lattia

Vinyylilankkulattia on niin monipuolinen, että se voidaan helposti asentaa suoraan olemassa olevien lattia-alustojen päälle, kuten vanerin, terrazzon, kuitusementtialustan, vinyylilevyjen ja säteilypohjalattioiden päälle. Sitä ei kuitenkaan pidä asentaa korkin, maton, kelluvan lattiajärjestelmän, laminaatin tai vinyylin päälle, jossa on pehmustettu tausta. Voit liimata vinyylilankkulattian sopivan olemassa olevan lattian päälle, jolloin lattian kuoriminen ei vie tunteja. Irrota vain sokkelit ja aloita asennusprosessi ja vaihda sokkelit sen jälkeen, kun vinyylilankkulattia peittää edellisen lattiakerroksen.

Lattian valmistelu

Muutaman lattianvalmistusvaiheen avulla aluslattia saadaan valmiiksi ottamaan vastaan valitut vinyylilankkulattiat. Puhdista ensin aluslattia varmistaaksesi, ettei siinä ole pölyä tai likaa, joka estää vinyylilankkujen kiinnittymisen. Jos matto on poistettu, käytä lattiakaavinta, jolla voit poistaa kaikki jäljellä olevat niitit tai liimajäämät. Jos aluslattiassa on halkeamia, epätasaisia alueita tai aukkoja, käytä sementtipohjaista paikkaus- tai tasoitusmassaa epätasaisuuksien tasoittamiseksi. Vinyylilankkulattia tarvitsee tasaisen ja yhtenäisen pinnan, jotta se voidaan asentaa oikein. Joissakin lattioissa on käytettävä maalattua pohjamaalia ennen asennusta. Pohjustusaine täyttää aluslattian huokoset ja auttaa liimaa tarttumaan paremmin.

Testaa kosteus.

Kaikenlaiset betonilaatat voivat sisältää kosteutta, ja ne on testattava aluksi kosteus. Osta kalsiumkloridikosteustesti. Varmista, että tulokset ovat enintään 5 kiloa kosteutta 1000 neliöjalkaa kohti 24 tunnin aikana. Betonilattioiden kosteus ei saisi ylittää 80 % RH ASTM F2170:n mukaan. Nämä hyväksyttävät tasot voivat hieman vaihdella käytetyn liiman tyypin mukaan, joten tarkista valmistajan ohjeet.

Lattiamateriaalin tarkastus

Kun aluslattiat on esikäsitelty, on aika totuttaa lattiat huoneeseen ja suorittaa lattioiden ensimmäinen tarkastus. Siirrä lattialaatikot huoneeseen pinoamalla ne kahteen laatikkoon korkealle. Jätä ne ennen asennusta 48 tunniksi tilaan, jotta ne voivat sopeutua tilaan. Avaa muutama laatikko samaan aikaan asennuksen aikana ja sekoita lankkuja useista laatikoista, jotta varmistetaan, että mahdolliset epätasaisuudet pintakäsittelyssä jakautuvat tasaisesti koko lattiaan.

Vinyylilankkujen asentaminen

Vinyylilankkulattian liimaaminen alaspäin

Vinyylilankkulattia on suhteellisen helppo asentaa. Se voidaan leikata metallineliöllä ja partaterällä tai kevyellä laattaleikkurilla. Tämän lattian helppo asennusprosessi tekee siitä suositun valinnan huoneen nopeaan viikonloppupäivitykseen. Tietenkin myös ammattimainen asennus on vaihtoehto.

Noudata valmistajakohtaisia asennusohjeita.

Jokaisella vinyylilankkulattiamerkillä on erityiset asennusohjeet. Eri tuotemerkit voivat vaihdella hieman rakenteeltaan, ja asianmukaisen asennuksen edellyttämiä ohjeita on noudatettava tarkasti. Yleisesti ottaen vinyylilattiat on asennettava siten, että lattian ja seinän väliin jätetään neljännes- tai puoli tuumaa, jotta ne voivat laajentua kunnolla lämpiminä kuukausina. Sokkeli ja neljänneskierros on asennettava sen jälkeen, kun vinyylilankkulattia on asennettu paikalleen.

Sopiiko liimattava vinyyli sinulle?

Vinyylilattia on uskomattoman kestävä ja kustannustehokas tapa saada tilaan kovapuulattian ulkonäkö. Vinyylilankkulattia, jota kutsutaan yleisesti myös ylellisiksi vinyylilaatoiksi, tarjoaa monia etuja, jotka tekevät siitä suositun valinnan. Koska vinyylilankkulattia on vedenpitävä, sitä voidaan käyttää missä tahansa kodin huoneessa, myös keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kellareissa, joihin kovapuulattiat eivät yleensä sovi. Kun vinyylilattia on kerran maassa, se on uskomattoman kestävä. Asianmukaisella asennuksella siitä tulee huoneesi muodikas perusta moneksi vuodeksi eteenpäin.