Vinyylilankkulattian asentaminen portaisiin

Jos olet asentanut vinyylilankkulattian kotiisi, voit harkita sen ulottamista portaisiin. Portaiden päivittäminen voi antaa kotiisi lisää raikkautta, ja portaiden sovittaminen huoneeseen, jossa ne ovat, pitää suunnittelun yhtenäisenä. Lisäksi monet kodinomistajat käyttävät vinyylilattiaa portaissa ja muuallakin, koska se on helppo asentaa ja puhdistaa. Ennen kuin ostat lisää vinyylikappaleita kotiisi, ota nämä asiat huomioon:

Vinyylilankkulattian asentaminen portaisiin

Raikas paletti kermanvärisiä neutraaleja beigen sävyjä ja hentoa ruskeaa rakeisuutta laajentaa visuaalisesti tilaa luonnollisella puun ilmeellä. Mukana Timeworn Hickory -väri Timeworn Hickory. SKU: 15270218

Vinyylityypit

  • Lankut
  • Laatat
  • Levyt

Kukin näistä vaatii erilaisen asennusprosessin. Joissakin vinyyleissä on kielekkeet ja urat, toisissa ei. Esimerkiksi levyvinyyli tulee yhtenä suurena, hyvin suurena levynä, joka asetetaan ja leikataan tarpeen mukaan. Koska vinyylilattioissa on tällaista vaihtelua, voit valita portaissa käyttämäsi materiaalin asennuksen helppouden ja projektisi vaatimusten perusteella.

Vinyylilankkulattian asentaminen portaisiin

Veritas Collection, Vesdura Vinyl Planks, uusin innovaatio lattiatekniikassa. Mukana Vesdura Vinyl Planks – 7mm SPC Click Lock – Veritas Collection, väri Rooted Graphite. SKU: 15270787

Vinyylilankkulattian siirtäminen portaisiin.

Monet kodinomistajat suosivat vinyylilaattoja portaissa, koska ne ovat pienempiä ja siksi yksinkertaisempia asentaa. Levylattia voi kuitenkin olla ihanteellinen, jos vinyyliä on kierrettävä portaiden reunan ympäri. Kun päätät vinyylilattiatyypistä, mieti, millaisen ilmeen haluat portaisiin ja millainen asennusprosessi on sinulle helpointa.

Lisäksi voit ostaa vinyylistä valmistettuja porrasaskelmia eli reunan yli meneviä paloja. Sen sijaan, että leikkaisit laattoja portaiden etuosan peittämiseksi, käytä vain askelmia.

Huolellinen suunnittelu

Olet luultavasti mitannut ja suunnitellut vinyylilattian asettelun kodin muille alueille, ja sinun pitäisi varmasti tehdä niin myös portaiden kanssa. Saatat jopa haluta laatia mittakaavamalleja, jotta löydät parhaan tavan asentaa vinyylilaatat tai -lankut. Ilman suunnittelua saatat päätyä siihen, että laattojen palat jäävät oudosti kiinni portaiden reunaan. Mittaamalla ja suunnittelemalla voit kuitenkin sijoittaa laatat niin, ettei muotoiluun jää hankalia paloja.

Ota askelmat huomioon pohjapiirroksessasi aloittamalla niistä ja keskittämällä ne portaiden keskelle. Sen jälkeen saatat joutua leikkaamaan lisää paloja muita portaita varten.

Miten vinyylilankkulattia laitetaan portaisiin?

Riippumatta siitä, mihin asennat vinyylilattian, sinun on aina valmisteltava tila. Varmista, että aluslattian tai aluskatteen pinta on täysin tasainen, tai lopulliseen vinyylituotteeseen tulee kuoppia. Voit käyttää tiivistettä saumojen tiivistämiseen ja ruuvien peittämiseen (joiden tulisi olla aluslattian pinnan alla). Puhdista lisäksi lattia huolellisesti ennen asennuksen aloittamista, jotta vinyylilattian alle ei jää pölyä tai roskia.

Luo yhtenäisyyttä ja virtausta sovittamalla portaat ja lattiapinnoite yhteen.
Mukana Vesdura-vinyylilankut – 8,7 mm WPC Click Lock -lukituslauta
Contemporary Collection -mallisto luonnollisessa tammessa SKU: 15239008

Vinyylilankkuvaihtoehdot

Kuori ja tartu -vinyylilankut

Monissa vinyylituotteissa on liima jo takana. Sinun tarvitsee vain vetää suojakalvo pois ja asentaa lattia suunnitellun mallin mukaisesti. Monet tee-se-itse-harrastajat suosivat kuori ja tarraa -vinyyliä, koska se on nopeaa, puhdasta ja helppoa.

Liimattava vinyyli

Liimattavissa vinyylituotteissa ei ole liimapintaa, joten alustaan on ensin levitettävä liimaa. Levitä hieman liimaa ja varmista lastalla, että pohja on tasaisesti peitetty. Sen jälkeen pinta on valmis vinyylin asennusta varten.

Kun kyseessä on kuori ja tarraa sekä liimaa vinyylilattiat, haluat painaa tuotteen alustaan ja poistaa mahdolliset ilmakuplat. Levyvinyylin tapauksessa tämä voi tarkoittaa sitä, että aloitat portaiden L-muodon sisäpuolelta (jossa pysty- ja vaakakappaleet kohtaavat) ja työskentelet sitten ulospäin. Jos käytät laattaa, voit aloittaa myös tästä kohdasta.