Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Kovapuulattia tarjoaa perinteistä eleganssia, mutta ei ole hyvä valinta jokaiseen huoneeseen. Vinyylilankkulattiat ja puun näköiset laatat ovat kestäviä vaihtoehtoja, jotka tarjoavat puun ulkonäön mutta ovat samalla monipuolisempia ja edullisempia. Vinyylilankkujen ja puun näköisten laattojen välillä on samankaltainen ulkonäkö, mutta niillä on omat etunsa ja haittansa. Tuotteiden erojen ymmärtäminen auttaa sinua määrittämään tiloihisi parhaiten sopivan lattiapinnoitteen.

Ennen kuin voit päättää, mikä tuote sopii tilaan, on tärkeää ymmärtää näiden kahden tuotteen erot. Vinyylilankkulattia on monikerroksinen materiaali, joka tarjoaa kiinnitetyn aluskatteen helppoa asennusta varten. Vinyylipintakerros tarjoaa puun ulkonäön ja joskus jopa puun rakenteen. Puun näköiset laatat ovat posliini- tai keraamisia laattoja, joiden pintakäsittely jäljittelee luonnollisen puun ulkonäköä. Molemmat vaihtoehdot ovat keinotekoisia ja kestäviä vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää ulko-ovesta kodin jokaiseen huoneeseen.

Vinyylilankku vs. Wood Look -laatat: Miten kukin mittaa

Kestävyys

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Sekä vinyylilankut että puun näköiset laatat ovat vedenpitäviä ja lemmikkieläinystävällisiä, joten ne sopivat erinomaisesti keittiöihin, pesutupiin, kylpyhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin. Materiaalin uskomaton lujuus tekee siitä loistavan valinnan perheille, joissa on lemmikkejä, sillä niiden kynnet eivät naarmuta kummankaan materiaalin pintaa. Vaikka molemmat ovat kestäviä, ne ovat alttiita jonkinlaiselle kulumiselle ajan myötä.

Kun siirrät painavia huonekaluja vinyylilankkulattioiden päällä, varmista, että nostat jalkoja, jotta estät mittareiden ja repeämisten syntymisen. Joissakin tapauksissa raskaan esineen pudottaminen puun näköisen laatan päälle voi johtaa laatan halkeamiseen. Pitkäkestoisimmat tulokset saat, kun etsit kaupalliseen käyttöön suunniteltuja vinyylilankkulattioita tai puun näköisiä laattoja, joiden PEI-luokitus on 4 tai 5.

Tyylit

Vinyylilankkulattioita ja puun näköisiä laattoja on saatavana laaja värivalikoima, joten on helppo löytää tuote, joka jäljittelee minkä tahansa kovapuulajin ulkonäköä. Pidä se klassisena rikkaalla tammi-vaikutteisella pinnoitteella tai tuo tilaan rustiikkista, rentoa ilmettä harmaalla maalaistalotyylisellä tuotteella. Kun tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, on helppo löytää tuote, joka nostaa kodin tai yrityksen nykyistä sisustusta.

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Värit

Puun näköisiä laattoja ja vinyylejä on saatavana sateenkaaren eri sävyissä, jotka vaihtelevat vaaleista ja rennoista syviin ja dramaattisiin sävyihin. Vaaleammat värit voivat saada huoneen näyttämään suuremmalta, kun taas tummemmat värit saavat suuren huoneen näyttämään intiimimmältä ja kutsuvammalta. Tummat lattiat vaativat usein tiheämpää imurointia, koska pöly näkyy paremmin pintaa vasten. Selaa koko mallistoa ja ota huomioon olemassa olevien kaapistojen, seinien ja kalusteiden sävy, kun valitset tilaan parhaiten sopivan värin.

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Koot

Koska sekä vinyylilankut että -laatat on valmistettu muistuttamaan puun ulkonäköä, ne ovat pitkiä ja suorakulmaisia. Useimmat vinyylimerkit ovat joko neljän tuuman tai kahdeksan tuuman levyisiä ja neljä jalkaa pitkiä. Laattoja tarjotaan useimmiten neljän tuuman levyisinä lankkuina, joiden pituus voi olla yksi, kaksi tai neljä jalkaa. Vinyylilaatat leikataan helposti terävällä yleiskäyttöisellä terällä, kun taas laatat vaativat laattasahan, jolla kappaleet leikataan pituuden mukaan.

Ympäristövaikutukset

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Kun keraaminen laatta poistetaan, se viedään kaatopaikalle. Ylellinen vinyylilattia sen sijaan on tyypillisesti valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja se voidaan kierrättää poistamisen jälkeen. Koska molemmat ovat keinotekoisia, on otettava huomioon myös molempien materiaalien tuotantoon liittyvät ympäristövaikutukset.

Kustannukset

Ylellisistä vinyylilankuista on tullut suosittu valinta niiden tarjoaman ulkonäön ja tuotteen edullisen hinnan vuoksi. Sen lisäksi, että neliöjalan hinta on uskomattoman edullinen, se, että se voidaan asentaa helposti, säästää ammattilaisten palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset. Keraamiset laatat voivat olla myös budjettiystävällisiä, mutta ne vaativat ammattimaisen asennuksen ja maksavat yleensä enemmän neliöjalkaa kohden kuin vinyylilankkulattiat, kun ne ovat paikoillaan.

Puhdistus ja ylläpito

Vinyylilankkulattia vs. puun näköiset laatat

Sekä vinyylilankkulattiat että puun näköiset laatat voidaan puhdistaa imuroimalla ja moppaamalla silloin tällöin. Jos kelluva lankku joskus vaurioituu, se voidaan usein vaihtaa. Varmista alkuperäisen asennuksen yhteydessä, että varaat pari ylimääräistä lankkua mahdollisia korjaustarpeita varten. Suoralle auringonvalolle altistuvat puun näköiset laatat voivat haalistua ajan myötä. Jos puun näköinen laatta halkeilee tai laatan ympärillä oleva laasti alkaa hajota, laastin uudelleenlaatoitus tai laatan vaihto voi olla tarpeen.

Kun halutaan saavuttaa puulattioiden ulkonäkö murto-osalla hinnasta, sekä vinyylilankkulattiat että puulattiat ovat muodikas valinta. Nämä vahvat ja kestävät vaihtoehdot sopivat paikkoihin, joissa puulattiat eivät ole vaihtoehto, kuten keittiöihin ja jopa kylpyhuoneisiin. Saat avoimen konseptin tilan näyttämään suuremmalta ja sujuvammalta kuljettamalla samaa laatta- tai lankkulattiaa ulko-ovelta kodin takaosaan katkaisematta visuaalista linjaa!

Kumman valitsisit, kun kyseessä on vinyylilankku vs. puun näköinen laatta?