Vinyylilankkulattia: Liimaus vs. kelluva

Kaunista tilasi rikkailla väreillä ja kuvioilla. Mukana Vesdura Vinyl Planks – 8.5mm SPC Click Lock – Monterey SKU: 15257621

Vinyylilankkulattia on suosittu valinta sekä asuin- että liikekiinteistöihin, koska se on vedenpitävä, uskomattoman kestävä ja suunniteltu tarjoamaan luonnollisen puun ulkonäköä murto-osalla kustannuksista. Yksi tämän lattiatuotteen houkuttelevimmista eduista on se, että se voidaan helposti asentaa kotiprojektina eikä se vaadi kallista ammattilaisen asennusprosessia. Vinyylilankkulattia on yleensä tarjolla joko kelluvana tai liimattavana tuotteena.

Kelluva vinyylilankkulattia

Näiden vinyylilankkujen reunoilla oleva napsahtava kieli- ja urajärjestelmä tekee niiden kiinnittämisestä helppoa jatkuvalla tavalla, jonka ansiosta ne leijuvat juuri aluslattian yläpuolella. Lattian kelluva luonne tekee siitä sopivan käytettäväksi aluslattian päällä, jossa on joitakin puutteita. Ne on helppo kiinnittää kumivasaralla, joten ne ovat ihanteellinen valinta nopeaan tee-se-itse-asennukseen kotona.

Liimaa vinyylilankkujen lattiat

Liimattu vinyylilankkulattia käyttää liimanauhaa tai nestemäistä liimatuotetta lankkujen kiinnittämiseksi aluslattian vastakohtana toisilleen. Tämä asennusmenetelmä on rakenteeltaan pysyvämpi, mutta sen asentaminen kestää paljon kauemmin, minkä vuoksi ammattilaisen asennus on harkittava.

Oikean tuotteen valitseminen tilaan sopivaksi

Tilaan sopivan tuotteen valitseminen on helppoa, kun ymmärrät kunkin vaihtoehdon edut ja haitat. Molemmat tuotetyypit ovat täysin vedenpitäviä ja helppo pitää puhtaana koville lattioille suunnitellulla imurilla ja yksinkertaisella mopilla. Erot ovat enemmänkin vivahteissa,

Huoneet

Huoneella on suuri merkitys oikean lattiatuotteen määrittämisessä. Vinyyli on suosittu valinta, koska se kestää sekä kuivia että märkiä tiloja, joten sitä voidaan käyttää jatkuvasti olohuoneesta keittiöön tai makuuhuoneesta kylpyhuoneeseen. Jatkuvan lattiapinnan käyttäminen voi auttaa kotia näyttämään suuremmalta ja avoimemmalta, koska kynnysviivat eivät hajota visuaalista tilaa. Kelluvat vinyylilankkulattiat ovat erinomainen valinta kylpyhuoneisiin, keittiöihin, pesuhuoneisiin ja makuuhuoneisiin.

Jos lattioita asennetaan suurelle ja laajalle alueelle, liimattu lattia voi olla kestävämpi. Tietenkin liimattavat sovellukset sopivat myös pienempiin tiloihin. Lattiatuotteessa on oltava ohjeet siitä, kuinka monta neliömetriä sillä voi peittää ilman kynnystä. Ota nämä ohjeet huomioon, kun päätät, kuinka usein siirtymiä tarvitaan.

Kestävyys

Koska kelluvia lattioita ei ole muodollisesti kiinnitetty alustaan, on mahdollista, että lankku voi nousta ylös, varsinkin jos lattian pinnan yli työnnetään raskaita huonekaluja. Liima-asennus kestää kovaa liikennettä vaativissa tiloissa ja vähentää samalla lattioiden rullautumisen tai ylösnousemisen mahdollisuutta, varsinkin jos lattioilla siirretään tai rullaillaan usein tavaroita, kuten kärryjä ja huonekaluja. Molemmat tuotteet ovat kolhuja ja naarmuja kestäviä, joten ne ovat riittävän vahvoja kestämään raskaita kalusteita ilman pelkoa jälkistä tai epätäydellisyyksistä.

Vinyylilankkulattia: Liimaus vs. kelluva

Tämä puuta muistuttava lattia korostaa tavaroitasi. Mukana Vesdura Vesdura Vinyl Planks – 12mm WPC Click Lock – Ultimate Collection SKU: 15271432

Melu

Melua ei pitäisi ottaa huomioon, koska sekä kelluvat että liimattavat vinyylilankkulattiat tuottavat saman äänen, kun niiden päällä kävellään. Vinyylilankuissa on useita kerroksia, ja ne ovat suhteellisen hiljainen valinta mihin tahansa huoneeseen, erityisesti laattalattioihin verrattuna. Melu määräytyy enemmän materiaalin rakenteen kuin asennusprosessin mukaan. Jos haluat hiljaisia lattioita, etsi vinyylilattioita, joissa on melua vaimentavia kerroksia, kuten rakenteeseen sisäänrakennettua korkkia. Jos jokin lattia vaikuttaa meluisalta, maton lisääminen vilkkaasti liikennöidyille alueille voi auttaa minimoimaan ääntä.

Kustannukset

Edullisuus on yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistä vinyylilankkulattioiden molemmissa asennustavoissa. Liimattavat vinyylilankkulattiat ovat neliöjalkaa kohden edullisempia kuin kelluvat vaihtoehdot, mutta kustannussäästöt kompensoidaan sitten sillä, että asennustarvikkeita tarvitaan lisää. Jos liimausprosessin loppuunsaattamiseksi käytetään ammattilaisen suorittamaa asennusta, tuotteen ja asennuksen kokonaiskustannukset voivat olla huomattavasti korkeammat kuin kelluvan vinyylilankkulattian. Vaikka vinyylilattia asennettaisiinkin ammattilaisen toimesta, se on edullisempi kuin useimmat muut lattiatyypit. Kun valitset tuotetta, ota huomioon kaikki tarvittava alusta loppuun ja ota se huomioon kokonaisbudjetissa.

Vinyylilankkulattia: Liimaus vs. kelluva

Kokoa persoonallisuuteesi ja tyyliisi sopiva suunnittelu. Mukana Vesdura Vesdura Vinyl Planks – 12mm WPC Click Lock – Ultimate Collection SKU: 15271429

Korjaukset

Vaikka molemmat tuotteet ovat uskomattoman kestäviä, joskus korjaukset ovat tarpeen. Jos lattian osa vaurioituu, se voidaan vaihtaa. Tämä on hieman helpompaa liimattavan lattian kohdalla, koska siinä ei ole samanlaista klikkausmekanismia kuin kelluvissa lattiavaihtoehdoissa. Jos asennat kelluvat lattiat, korjaukset ovat edelleen mahdollisia, mutta uusien lankkujen työstäminen olemassa olevaan lattiaan saattaa vaatia hieman enemmän hienovaraisuutta. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen lattian valitset, varmista, että säästät laatikollisen lankkuja, jotta voit tehdä korjauksia tai muutoksia myöhemmin.

Kun haluat muuttaa kotisi ulkoasua, sekä liimattavat että kelluvat vinyylilattiat ovat hyviä vaihtoehtoja. Ne tarjoavat kaiken kovapuun tyylin ja tyylikkyyden ja ovat samalla tarpeeksi kestäviä käytettäväksi ulko-ovesta suoraan kodin kylpyhuoneisiin. Ota huomioon tuotteen todellinen rakenne ja valitse sellainen, joka on suunniteltu kestämään huoneen käyttötavat. Parhaan tuloksen saat valitsemalla kaupalliseen käyttöön suunnitellun tuotteen ja tekemällä siitä huoneesi perustan moniksi vuosiksi eteenpäin.