Vintagevaunusta tehty pikkukoti on täynnä värikästä Boho-tyyliä…

Rachel Negrete Thorsonille värikkäässä fantasiamaassa eläminen ei ole lapsuuden mielikuvitusta. Hän ja hänen aviomiehensä Adrian muuttivat vintage-vaunun omituiseksi, antiikkia täynnä olevaksi pikkutaloksi, jotta hänen unelmistaan tulisi totta. Heidän Los Angelesissa sijaitsevan asuntonsa takapihalla sijaitseva kunnostettu vaunu on lumoava turvapaikka, joka antaa viitteitä sen teatterimenneisyydestä.

Vintagevaunusta tehty pikkukoti on täynnä värikästä Boho-tyyliä...Kohteliaisuus: Adrian Veliz

Itse vaunu on peräisin 1800-luvulta, ja sitä uskotaan käytetyn useissa tv-ohjelmissa ja elokuvissa, kuten seuraavissa The Wizard of Oz. Tämäntyyppistä vaunua kutsutaan vardoksi, joka on romanien historiallisesti käyttämä termi, joka tulee sanasta "vurdon", joka tarkoittaa kärryä. Näitä usein taidokkaasti veistettyjä ja värikkäästi maalattuja vaunuja käytettiin Luoteis-Intiasta kotoisin olevien romanien liikkuvina koteina, kun he matkustivat Euroopan halki 1800-luvulla.

Rachelin takapihalla nyt seisova vaunu on varustettu nykyaikaisilla mukavuuksilla, kuten minijääkaapilla ja täysikokoisella patjalla, mutta siinä on vintage-tunnelma säästöliikkeistä ja jälleenmyyntisivustoilta hankittujen antiikkihuonekalujen ja sisustustyylin ansiosta, jota Rachel kuvailee tyyliksi "hyvin matkustettu".

Vintagevaunusta tehty pikkukoti on täynnä värikästä Boho-tyyliä...Kohteliaisuus Adrian Velizilta.

Violetit ulkoportaat ylös ja vihreän hollantilaisen oven läpi, sisätilassa on keittokomero, jossa on viereinen ruokailutila ja makuuhuone. Vain 84 neliöjalkaa käsittävä vaunu on täynnä boho-tunnelmaa helmillä koristeltujen lampunvarjostimien, hapsullisten ikkunankäsittelyjen ja eklektisen kuvio- ja värivalikoiman ansiosta. Keittiöalueella antiikkilakattu kaappi säilyttää astioita ja ruokakomero tarvikkeita, ja läheinen pöytä tarjoaa juuri tarpeeksi tilaa nauttia kupillinen teetä tai ateria rakkaansa kanssa.

Vintagevaunusta tehty pikkukoti on täynnä värikästä Boho-tyyliä...Kohteliaisuus: Adrian Veliz.

Kylpyhuone sijaitsee erillisessä vihreäksi ja violetiksi maalatussa rakennuksessa, jota Rachel kutsuu "vesiklosetiksi". Siinä on kompostikäymälä, täysikokoinen suihku ja vintage-kaappi, johon on jälkiasennettu lavuaari. Suihkua koristaa mosaiikki värikkäitä kuviollisia laattoja, jotka Rachel hankki paikallisen laattatehtaan ylijäämäkasasta. "Halusin luoda uudelleen peiton, jonka isoäitini oli tehnyt vuosia sitten ja jonka kadotimme vuosien varrella", hän kertoo. Rachel arvioi, että kirkkaanväriset laatat olisivat normaalisti maksaneet 10-35 dollaria kappaleelta, mutta hän sai koko erän muutamalla sadalla dollarilla.

Vintagevaunusta tehty pikkukoti on täynnä värikästä Boho-tyyliä...Adrian Velizin kohteliaisuudesta.

Kaksi rakennusta on yhdistetty toisiinsa kivipolulla, ja ne sijaitsevat vehreiden maisemien, riippumattojen ja porealtaan keskellä. Kaiken kaikkiaan vaunun ja sen ympäristön, jota Rachel ja Adrian kutsuvat rakastavasti Vardolandiaksi, vaikutus vie sinut toiseen aikaan ja paikkaan.

"Tunnen vastuun siitä, että pidän kiinni tästä tärkeästä historiasta, ja tunnen myös, että haluan mahdollisimman monen ihmisen kokevan tämän", Rachel sanoo. Tila on nyt listattu Airbnb:hen, jotta hän voi tehdä juuri niin.

"Se on paikka, jossa mielesi voi olla vapaa muistelemaan niitä unelmia, joita sinulla oli lapsena", Rachel sanoo, "muistelemaan, miltä tuntuu antaa mielikuvituksesi kulkea vapaana".