Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

Mikään ei sano "kesää" niin hyvin kuin loputon määrä tuoreita hedelmiä. Kantaloupen viljely on värikäs ja kirkas, ja se on täydellinen lisä syötävään puutarhaan. Tätä meloniperheen makeaa jäsentä voi kasvattaa kotona hellävaraisella hoidolla ja pienellä tuurilla. Näillä tekniikoilla pääset alkuun.

Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

BHGJoules Garcia

Cantaloupen viljelyn perusteet Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

Istuta cantaloupen siemenet täyteen aurinkoon hyvin ojitetulle maaperälle. Ne tarvitsevat noin 85 päivää kypsyäkseen, mutta älä hätäile. Kylvä siemenet vasta, kun lämpötila pysyy luotettavasti yli 50°F-60°F. Istuta kahden tai kolmen siemenen ryhmiin kahden metrin välein. Kun taimet ovat kasvaneet, säilytä kustakin ryhmästä vain vahvin yksittäinen kasvi ja poista loput.

Voit istuttaa siemenet ruukuissa sisätiloissa useita viikkoja ennen viimeistä pakkaspäivääsi, mutta melonit ovat erityisen herkkiä juuriston häiriöille, joten köynnöskasvu saattaa hidastua, jos et ole varovainen, kun siirrät ne ulos.

Vedä rikkaruohot pois heti, kun näet niitä, ja varmista, ettet siirrä melonin taimia tai köynnöksiä.

Kasvavat melonit tarvitsevat noin 1 – 2 tuumaa vettä viikossa. Jos viikoittain sataa vähemmän, kastele syvästi mutta harvoin, jotta saavutat tämän määrän. Kun hedelmät kypsyvät, vähennä vähitellen kastelua ja lopeta se, sillä liika kosteus voi aiheuttaa kuoren halkeilua. Liika vesi voi myös laimentaa melonin sokeripitoisuuden.

Pölytys ja melonin viljely Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

Yksi kantaloupien viljelyn vaikeimmista puolista on se, että ne saattavat kukkia, mutta eivät tuota hedelmiä. Pölytysongelmat voivat johtua useista tilanteista:

    Kantalouppi tuottaa erillisiä uros- ja naaraskukkia ja joissakin sekä uros- että naarasosia. Ensimmäisenä ilmestyvät kukat ovat uroskukkia ja putoavat pois. Jotta naaraspuoliset kukat voivat tuottaa hedelmiä, mehiläisten on kuljetettava siitepölyä sen lyhyen ajanjakson aikana, jolloin pölytys voi tapahtua. Jos pihallasi ei ole tarpeeksi mehiläisiä, se voi vaikuttaa pölytykseen. Hedelmien asettumiseen voi vaikuttaa myös se, että on käytetty liikaa typpilannoitteita. Kesän kuumuudessa viiniköynnökset tuottavat usein vain uroskukkia, jotka eivät tuota hedelmiä. Köynnökset ovat liian täynnä.

Mistä tietää, milloin kasvava meloni on kypsä? Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

Kantaloupit kypsyvät 35-45 päivän kuluttua pölytyksestä sääolosuhteista riippuen. Tämän jälkeen kuori muuttuu vihreästä kermanväriseksi kelta-beigeksi, pinnan "verkko" muuttuu karheaksi ja hedelmän lähellä olevat jänteet muuttuvat ruskeiksi ja kuiviksi.

Asiantuntijat kehottavat olemaan odottamatta, että hedelmät putoavat köynnöksestä. Tarkkaile sen sijaan merkkejä siitä, että hedelmä on valmis korjattavaksi, ja kierrä se sitten varovasti irti varresta. Sen pitäisi irrota helposti. Jos näin ei ole, lopeta ja anna sen kypsyä vielä muutaman päivän ajan. Melonit eivät kypsy, kun ne on irrotettu köynnöksestä.

Ruokakaupan melonit, joissa on vielä pienet varret kiinni, on korjattu liian aikaisin, eivätkä ne todennäköisesti ole kovin makeita.

Melonit voidaan säilyttää 45°-50°F:n lämpötilassa noin yhdestä kahteen viikkoa.

Onko se kantalouppi vai muskelimeloni? Vinkkejä niin mehukkaan kantaloupin kasvattamiseen, että se on vaivan arvoista.

Sana cantaloupe viittaa kahteen muskelimelonityyppiin: Pohjois-Amerikassa yleisimmin viljeltävään muskelimeloniin ja eurooppalaiseen cantaloupeen, jolla on vaaleanvihreä kuori. Kaikki muskelimelonit eivät ole kantelimeloneja.