Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Puhumme tänään blogissamme jostain hieman erilaisesta. Tuotteemme ovat erittäin merkityksellisiä ihmisille, jotka tekevät kotiremontteja, ja aiomme antaa sinulle joitakin ideoita ja suosituksia, kun kyse on viktoriaanisen talon remontista.

Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Viktoriaanisen talon kunnostaminen

Ennen kuin sukellamme asiaan, tarkastellaan viktoriaanisia taloja – perinteisen tyylin kiinteistöjä, jotka ovat täynnä luonnetta ja aikakauden piirteitä.

Mikä tekee talosta viktoriaanisen?

Kun puhutaan Isosta-Britanniasta, viktoriaaniseksi taloksi voidaan luokitella lähes mikä tahansa talo, joka on rakennettu kuningatar Victorian valtakaudella (1837-1901).

Monissa brittiläisissä kaupungeissa on edelleen kauniita rakennuksia, jotka johtuvat teollisen vallankumouksen aikaisesta asuntobuumista.

Mistä tietää, onko talo viktoriaaninen?

Seuraavat eivät ole kovia sääntöjä, mutta useimmiten, jos näet nämä piirteet, kyseessä on todennäköisesti viktoriaaninen rakennus.

  • Tiilimuuraus on kuvioitu. Yksi yleisimmin käytetyistä kuvioista tunnetaan nimellä Flemish Brick bond.
  • Kyseessä on rivitalo. Nämä talot rakennettiin ennen kuin autoja oli olemassa, joten tämä talotyyppi oli järkevä (parkkipaikkoja ei tarvittu).
  • Kattolinja on koristeellinen. Kaiverrettuja koristeita on joskus katon kärjissä tai harjakattojen päissä.
  • Talossa on suuri erkkeri. Toinen yleinen piirre, joka löytyy tämän ajanjakson aikana rakennetuista taloista. Myös liukuikkunat ovat hyvin yleisiä.
  • Laattalattiat kuistilla ja pohjakerroksessa.
  • Lähes jokaisessa huoneessa on takka.

On vielä enemmän piirteitä, joita emme ole luetelleet, mutta nämä ovat yleisimmät viktoriaanisissa taloissa esiintyvät piirteet.

Onko sinulla siis viktoriaaninen talo, jonka haluat kunnostaa? Katsotaanpa muutamia ideoita.

Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Pidä se perinteisenä

Viktoriaanisessa talossa, jota ei ole vielä remontoitu, on todennäköisesti edelleen perinteisiä piirteitä. Voi olla upeaa, jos pystyt säilyttämään nämä piirteet remonttisuunnitelmissasi.

Korkeat ja koristeelliset jalkalistat.

Hienot puuosat olivat muotia yli 100 vuotta sitten, joten ei ole ihme, että näissä viktoriaanisissa kiinteistöissä on paljon niitä.

Tämä näkyy usein jalkalistoissa. Ne ovat korkeita – ei ole harvinaista, että ne ovat 195 ja 220 mm korkeita (8 tuumaa ja 9 tuumaa vastaavasti) tai jopa korkeampia!

Ne ovat myös melko koristeellisia, ja niissä on monia Ogee-tyylisiä mallejamme muistuttavia käyriä. Mallit ovat myös suuria, kuten Period-mallimme tai Antique 3 -mallimme.

Jos haluat pitää kustannukset alhaisina, voit pitää alkuperäiset jalkalistat paikoillaan, varsinkin jos ne ovat melko hyvässä kunnossa.

Jos näin on, pelkkä päällemaalaus riittää. Pinnan hionta takaisin alkuperäiseen puuhun johtaa parhaaseen lopputulokseen, mutta on paljon aikaa ja energiaa vievämpää.

Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Image Credit: @thisoldhospitalofmine on Instagram

Perinteisesti paneloidut seinät

Hienojen jalkalistojen yläpuolelta saatat löytää myös hienoja panelointeja. Talouksissa, joilla on hieman enemmän rahaa, olisi luultavasti tämä lisätty ripaus ylellisyyttä.

Paneelointi olisi usein tyyliin neliöitä, jotka kulkevat pitkin seiniä ja sisältävät koristeellisen täytelistan. Nykyään käytetään modernia shaker-tyylistä panelointia, jossa ei ole hienoja yksityiskohtia.

Kuvakehyksen kaltaiset ikkunat

Vanhemmissa taloissa suuret ikkunat (erkkeri-ikkunat ovat esimerkki) olivat tavallisia.

Sisäpuolelta niille voitiin lisätä vielä enemmän luonnetta käyttämällä ikkunan kehystä.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoitti koristeellisen listan käyttöä ikkunan ulkopuolella – melkein kuin kehystetty kuva.

Jos sinulla oli erityisen hieno näkymä tietystä ikkunasta, tätä voitiin käyttää korostamaan sitä ja todella näyttämään sitä.

Tämän toistamiseksi nykyään asiakkaat käyttävät joskus ikkunoiden ympärillä arkkitravia. Näin saadaan aikaan sama vaikutus, ja se voi todella sitoa huoneen yhteen, kun valitaan sama kuvio kuin jalkalistassa ja arkkitravissa.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä ikkunoista puhuttaessa, on se, että useimmissa viktoriaanisissa kiinteistöissä on vielä alkuperäiset ikkunat – ne ovat yleensä yksilasisia.

Jos ikkunanpuitteet ovat vielä hyvässä kunnossa, voit säilyttää ne ja vaihtaa yksinkertaiset ikkunat kaksinkertaisiin.

Parhaassa tapauksessa ikkunat olisi vaihdettava kokonaan kaksinkertaisiin. Voit silti säilyttää perinteisen luonteen, ja se parantaa myös kodin energiatehokkuutta.

Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Image Credit: @thisoldhospitalofmine on Instagram

Moderni twist

Jos haluat tuoda sisustukseen hieman enemmän ajanmukaisuutta, on asioita, joita voit tehdä viktoriaaniselle kodillesi.

Avoimen suunnitelman laajennus

Viktoriaanisissa kiinteistöissä oli usein 2 vastaanottohuonetta ja keittiö alakerrassa. Viime vuosina seinien poistaminen ja avoimen tilan luominen on lisääntynyt valtavasti.

Yleisimmin keittiö ja takimmaiset vastaanottohuoneet on yhdistetty avoimeksi tilaksi.

Tätä varten poistetaan ei-kantavat seinät, ja saareke on suosittu valinta keittiöalueella. Tämä voi myös auttaa erottamaan asuintilat toisistaan ilman fyysisiä seiniä.

Puutarhaan johtavien taitto-ovien käyttö voi auttaa tuomaan päivänvaloa myös huoneisiin, mikä luo valoisan ja ilmavan tunteen (tämä voi tehdä suuren eron pimeyteen ja synkkyyteen, johon jotkut terassit ovat tottuneet).

Viktoriaanisen talon kunnostusideat

Portaiden ei tarvitse olla tylsiä.

Useimmiten viktoriaanisen kiinteistön portaat kulkevat aivan vasemmalla tai oikealla puolella.

Jos portaiden vieressä sattuu olemaan toinen huone, seinän poistaminen voi avata tilaa ja korostaa portaita.

Saatat jopa huomata, että portaiden alla on säilytystilaa. Jos näin on, voit avata sen ja saada lisää käyttökelpoista tilaa tai jopa avoimen varaston. Tee täysin Harry Potter ja luo pieni huone portaiden alle – olemme nähneet näissä tilanteissa tehokkaita pelitiloja sekä alakerran vessoja!

Olkoon valo

Viktoriaanisten talojen käytävät ovat joskus kiinteistön pimein alue ikkunoiden puutteen vuoksi, erityisesti viktoriaanisten rivitalojen korjaushankkeissa.

Jos näin on kotisi kohdalla, ikkunan asentaminen voi tulvia alueelle valoa ja poistaa synkän estetiikan lähes välittömästi.

Kattoikkunat ovat suosittu ratkaisu tähän, ja niistä voi avautua upeat näkymät taivaalle.

Jos mahdollista, käyttämällä lasitettuja ovia (tai ainakin osittain lasitettuja ovia) valo voi löytää tiensä eteiseen.

Oletko valmis kunnostamaan viktoriaanisen talosi?

Toivottavasti olet saanut joitakin ideoita siitä, mitä tehdä remonttihankkeesi aikana. Sinun on aika antaa luovan mehun virrata ja muuttaa kiinteistösi unelmiesi kodiksi.