Viipaloidut etikkakurkut

Ja nämä olivat koemaistettuani niin hyviä, että vielä ennätän tekemään näitä lisää tänä syksynä. Säilötyt kurkut valmistuvat näin: Pese kurkut ja viipaloi ne joko pitkittäin tai poikittain. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin. Laita kannelliseen astiaan kerroksittain kurkkua ja tilliä. Viipaloi kurkut ja silppua tilli.

Kaada päälle liemi ja ravistele hyvin. Mausteita laitetaan liemen sekaan omien mieltymysten mukaan. Kurkut viipaloidaan ja liemi kaadetaan päälle. Purkit jääkaappiin yön yli ja eikun. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Kurkut voi syödä leivän päällä, mutta niistä saa mainioita säilykkeitä.

Valmiiksi viipaloidut kurkut ovat rakenteeltaan vähän liian lötköjä ja vetisiä. Valkosipuliset etikkaliemeen säilötyt kurkut maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10. Virossa vastaavat kurkut ovat saaneet nimen klopitud kurgid. Parhaiten viipalointi sujuu mandoliini-vihannesleikkurilla. Lisää pienityt kurkut sekä paprika liemeen, keitä varovasti 15 min. Oma perintöreseptini on: kuori ja viipaloi kurkku.

Puhtaaseen lasipurkkiin ladotaan vuorotellen viipaloituina. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipuli. Nuiji sitruunaruohoja varovasti niin, että ne vähän. Sen sijaan teollisuuden säilömät etikkakurkut tunnetaan, ja ne ovatkin oiva, kirpeä täydentäjä moneen muutoin. Asettele kurkut, valkosipulit, sinapinsiemenet, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin.

Kuori piparjuuri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja. Lisää tilliä tai tuoretta minttua. Kurkut on helppo viipaloida mandoliinilla, mutta jos et omista mandoliinia, onnistuu homma myös vaikka juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Huuhtele kurkku ja viipaloi se mielesi mukaisiksi. Etikkakurkut ovat perinne, josta ei Kivistössä luovuta.

Lisäämme liemeen 2-3 tuoretta chiliä viipaloituna (siemenineen kaikkineen). Liemi: 2 dl väkiviinaetikkaa 5 dl vettä 1 dl hunajaa 1 rkl suolaa 1. Yhdistä kurkut, etikka, hienonnettu. Laita päälle lohiviipaleet ja viipaloidut kananmunat. Pienet ja kiinteät keitetyt perunat, kuivattu liha (esim. ilmakuivattu kinkku tai bressaola) sekä hillosipulit, etikkakurkut, viipaloidut paprikat. Maukkaat maustekurkut tai etikkakurkut ovat listalla… kummalla nimellä näitä nyt sitten haluaakaan kutsua. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää limen kuori, mehu, sokeri.

Näillä sivuilla kirjoitan retkeily- ym. Olen tavallinen poluntallaaja ja kirjoitan omien kokemusteni pohjalta. Harrastan myös monipuolisesti muuta. Kurkkuja viipaloidaan purkkiin, sitten kaadetaan ”lientä” niin paljon kuin purkkiin.

Liota suola haaleaan veteen ja anna kurkkujen liota nesteessä yön yli. Kaada suolavesi pois ja purkita kurkut. Kuori kurkut ja viipaloi ne hyvin ohuiksi siivuiksi. Cette épingle a été découverte par Marjatta Heinonen.

Découvrez vos propres épingles sur Pinterest et enregistrez-les.