Viiluoven maalaaminen

Ovien, ikkunoiden ja listojen maalaus valkoiseksi. Vanhan, huonokuntoisen sisäoven tai -ikkunan maalaus. Katso video oven maalauksesta. Miten tuommoista 70-luvun laakaovea maalataan oikeaoppisesti?

Laakaovi voidaan kyllä hioa ja maalata oven ollessa paikallaan, mutta työ on huomattavasti helpompi tehdä, jos oven nostaa pois paikoiltaan – näin toimimalla.

Peilioven maalaus pellavaöljymaalilla

Viiluoven maalaaminen

Oven maalaus saa kuluneenkin oven näyttämään taas uudelta. Katso niksit ja vinkit oven maalaamiseen. Irrota ovesta helat ja kahvat tai suojaa ne. Jos maalaat oven paikallaan, pane sen alle kiila, jottei ovi liiku työn aikana.

Kun oven pohjamaalaus on valmis, sen on kuivuttava maalin ohjeen mukainen aika ennen töiden jatkamista. Ulko-ovea maalattaessa ovi on.

Maalaustekniikka: peiliovien maalaaminen

Viiluoven maalaaminen

Me maalasimme ovet itse eli raivasimme ensiksi yhden makuuhuoneen maalauskäyttöön. Oven pesu kristallisoodalla, huutelu, kuivuminen. Kokemuksia sisäovien ja vaatekaapin ovien maalaamisesta. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Tee valitus loukkaavasta kuvasta. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit oven maalaamiseen. Maalari näyttää, kuinka peiliovi hiotaan, tasoitetaan ja maalataan tasaisen lopputuloksen. Teknoksen maalineuvoja ohjeistaa, miten maalaat oven.

Oven pintamaalina käytetään kalustemaalia. Jos ruuvaat oven ylä- ja alapäihin kaksi vahvaa ruuvia, voit kääntää oven ympäri toisen puolen maalaamista varten vaikka toisen puolen maali on vielä märkää. Jos vetäsis akryylimassan peilien saumoihin ennen maalausta? Kuinka ollakaan, väliovien maalausurakka juuri parhaillaan menossa. Pieni pintaremontti menossa ja väliovet kaipaa uutta väriä?

Maalari näyttää kuinka peiliovi tasoitetaan, hiotaan ja maalataan näyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Näin käsittelen puiset sisäovet

Viiluoven maalaaminen

Aseta oven alle sopiva kiila, ettei se pääse liikkumaan. Maalaa kertaalleen alkydipohjamaalilla, joka on ohennettu 10 % lakkabensiinillä. Ovien maalaus hinta: maalattavan oven tyyppi: sisäovi, ulko-ovi jne. Onko millainen homma itse hioa ja maalata? Onko täällä joku hionut ja maalannut itse massiivipuu väliovet? Maalaus suojaa ikkunoiden sekä ovien pintaa säältä ja vähentää kosteusvaihtelun aiheuttamaa.

Yhden ikkunapokan pinta-ala on noin 0,5 m² ja oven 2 m². Maalarimestarin ohjeet ovien maalaamiseen pellavaöljymaalilla. Laita oven alle pari kapulaa, jotta ovi on hieman irti lattiasta. Mikäli poistat maalit, on hyvä. Maalauttamisesta tai itse maalaamisesta en osaa sanoa mitään, mutta pinnoitusta. Myös oven reunat hiotaan ja maalataan uudelleen. Huoneiston sisäpuoliset väliovet saranoiden ja lukkojen voitelu ovien ja niiden alkuperäisten varustei- den korjaus oven ja karmien maalaus.

Jos päädyn noita hiomaan ja maalaamaan niin onko mitään. Hei, pitääkö tehdaslakattu mänty-peiliovi hioa ennen maalausta vai pyysyykö esim. Välioven hionta ja maalauskunnostus. Oven reunanauha voidaan maalata tai se voi olla viilua tai puujäljitelmää.

Reunanauhan värivaihtoehtoja on runsaasti. Maalatuissa ovissa reuna maalataan.