Vihreyttä ja siisteyttä: Outdoor Edition

Vihreyttä ja siisteyttä: Outdoor Edition

Kuva: funcheaporfree.com

Kävely minkä tahansa ison tavaratalon siivousvälinekäytävällä kertoo tarinan: Saatavilla olevien "vihreiden" siivousaineiden huomattava lisääntyminen osoittaa, että ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, mitä he käyttävät kotinsa sisätilojen puhdistamiseen. Vaikka kaikki vihreämpään siivoukseen tähtäävät toimet ovat hieno askel, monet ihmiset käyttävät edelleen syövyttäviä kemikaaleja kotinsa ulkoalueiden puhdistamiseen.

Vaikka perinteisten myrkyllisten puhdistusaineiden käyttö saattaa vaikuttaa vähemmän haitalliselta, koska kemikaalit eivät ole kodin sisällä, totuus on, että kemiallinen ulkosiivous voi vaikuttaa kielteisesti sekä ihmisten että ympäristön terveyteen. "Et haluaisi kaataa myrkyllisiä kemikaaleja lavuaariin tai vessanpönttöön", sanoo Dean Dowd, vihreän sertifioidun rakennuspalvelun CalFinderin tekninen johtaja. "Ulkosiivouksesta syntyvät hulevedet voivat päätyä viemäriin ja takaisin vesistöön. Koska jotkin näistä kemikaaleista eivät myöskään hajoa, ne voivat lopulta vaikuttaa merieläimiin, kun ne päästetään vesistöihin."

Sen lisäksi, että siivouksen viherryttäminen suojelee terveyttäsi ja ympäristöäsi, se säästää myös lompakkoasi. Monet näistä ympäristöystävällisistä puhdistusratkaisuista voidaan valmistaa edullisista ainesosista, joita sinulla todennäköisesti jo on kotona, kuten ruokasoodasta, booraksista, etikasta ja vedestä. Tässä on muutamia tapoja, joilla voit vihertää ulkosiivouksen ja pitää silti kaiken niin raikkaana kuin haluat.

Talon sivuraiteen puhdistaminen

Voit helposti puhdistaa kotisi myrkyttömästi käyttämällä vain vettä ja painepesuria. Mutta ennen kuin otat esiin raskaan ruiskun, selvitä ensin, mikä menetelmä sopii parhaiten juuri sinun ulkoseinällesi.

"Puurakenteisia sivuraiteita ei tarvitse pestä", Dowd sanoo. "Painepesun aikana on vältettävä täyttä painetta muuraus- tai vinyylimuuraukseen, koska vesi voi päästä vinyylin taakse ja räjäyttää laastia tiilien välistä."

Toinen hyväksi havaittu menetelmä, jota Dowd suosittelee, on huuhtelu. Tarvitset vain letkun, ämpärin ja mietoa saippuaa. Hän kuitenkin varoittaa, että jos puhdistettavia alueita on erityisen vaikea saavuttaa, voi olla parasta palkata urakoitsija tekemään likainen työ puolestasi.

Älä kastele ajotietä.

Yksi alue, jota puhdistettaessa on syytä olla erityisen varovainen, on ajotie. Koska useimmat niistä on suunniteltu siten, että kaikki sadevedet valuvat yleiseen viemäriin, käyttämäsi myrkylliset kemikaalit voivat päätyä paikalliseen vesistöön.

Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat pestä oman autosi pihatiellä, sanoo Kelly Stettner Black River Action Team -järjestöstä, joka on Springfieldissä, VT:ssä toimiva ryhmä, joka pyrkii pitämään paikalliset vesistöt puhtaina ja terveinä. "Ylimääräinen vesi voi työntää kouruissa jo olevaa likaa ja roskia sadevesiviemäreitä pitkin paikalliseen järveen tai jokeen, mutta ajattele myös saippuaa, öljyä ja muita auton nesteitä, jotka huuhtoutuvat autosta itsestään. Nämä sadevesiviemärit valuvat vesistöihin, yleensä ilman minkäänlaista käsittelyä."

Hän suosittelee etsimään orgaanisia, biohajoavia saippuoita ja pesemään autot mahdollisuuksien mukaan nurmikolla tai soralla, jotta ne suodattuvat ennen kuin valumat päätyvät vesistöihin. Ennen kaikkea kemikaalien välttäminen on avainasemassa. "Kemikaalit voivat hajottaa asfalttia päätyessään vesistöön", hän sanoo. "Pelkkä kadunlakaisijan luudan säännöllinen käyttö ja lian ja pölyn poistaminen letkulla pitäisi riittää."

Ärsyttävien öljytahrojen kohdalla Down suosittelee levittämään tahraan imukykyistä materiaalia, kuten autopyykkiä, hiekkaa tai sahanpurua, ja antamaan sen imeytyä tahraan muutaman päivän ajan. "Sen jälkeen lakaise imukykyinen materiaali pois ajotieltä", hän sanoo.

Ikkunoiden pesu

Ulkoikkunoiden pitäminen puhtaana on tärkeää sekä laitteiden kunnossapidon että kodin sisäpuolelta avautuvan näkymän kannalta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse turvautua myrkyllisiin lasinpuhdistuskemikaaleihin saadaksesi puhtaat ikkunat. Les Stephens, JELD-WENin tuotemarkkinointipäällikkö, sanoo, että vaikka puhdistustarpeesi riippuu ilmastostasi, on olemassa joitakin perusvihjeitä, joita voit noudattaa ikkunanpesun ympäristöystävällisyyteen.

Stephens suosittelee käyttämään paperipyyhkeiden sijasta puhdasta, nukkaamatonta pehmeää liinaa tai sieniä, kun pyyhit ikkunoita. Puhdistusliuokseksi hän ehdottaa vauvashampoota tai veteen sekoitettua etikkaa. Jos sinulla on rasva- tai öljyongelmia, tämän seoksen pitäisi tehota.

Lasin puhtaana pitämisen lisäksi on kuitenkin huolehdittava siitä, miten kemikaalit voivat vaikuttaa ikkunan koteloon ja mekanismeihin. "Mieto saippua, vesi ja pehmeä sieni tai kangas ovat yksinkertaisin ja turvallisin tapa puhdistaa ulkopinnat, kuten puu, metallipäällysteiset pinnat, vinyyli, muovi ja messinki", Stephens sanoo. "Kunhan [varmistat], että huuhtelet ja pyyhit kuivaksi heti puhdistuksen jälkeen."

Jos haluat puhdistaa ikkunanäytöt, irrota ne ikkunoista ja aseta ne kylpyammeeseen tai suihkukaappiin tai kovalle ulkopinnalle. Suihkuta näyttöön varovasti vettä ja harjaa kevyesti pehmeäharjaisella työkalulla, kunnes se on puhdas. "Jos lika on sitkeää, käytä mietoa saippua-vesiliuosta", Stephens sanoo. "Huuhtele sitten vain puhtaaksi ja vaihda näyttö takaisin, kun se on kuiva."

Kuva: bluegreenpressurecleaning.com.

Terassin ja kannen kunnossapito

Terassi tai kansi on tärkeä paikka useimpien kotitalouksien ulkoiluharrastuksille. Mutta se voi myös helposti muuttua likaiseksi ja likaiseksi muutaman pölyisen päivän tai kovan suihkun jälkeen. Gary Walker, Lee’s Summitissa, MO:ssa sijaitsevien ympäristötietoisten siivousyritysten Return to Green ja Magic Touch Cleaning toimitusjohtaja, sanoo, että muutama kotikonsti voi auttaa sinua leikkaamaan lian pois ilman, että joudut turvautumaan kovempiin menetelmiin.

Puhdista metalliset nurmikkotuolit aluksi gallonalla lämmintä vettä. Lisää 1/4 kupillista vetyperoksidia, ruisku luonnonmukaista astianpesuainetta ja kauhallinen booraksia. Pumppaa tai suihkuta liuos metallituoleille ja anna sen seistä 10-15 minuuttia. Sen jälkeen hankaa pehmeällä nailonharjalla ja huuhtele pois letkulla.

Ja jos tyynyissä on hometta, älä joudu epätoivoon, sanoo Walker. "Tämä on helppo puhdistaa, ja se on turvallista", hän sanoo. Tee teepuuöljystä ja vedestä seos – yksi teelusikallinen öljyä jokaista kupillista vettä kohti – ja laita se suihkepulloon. "Testaa sitä ensin tyynyn takapuolelle, jotta varmistat, ettei se vahingoita kangasta", Walker sanoo. "Kun tiedät, että se on turvallista, suihkuta sitä päälle, äläkä huoli sen huuhtelemisesta pois. Öljy tappaa homeen, ja sekä talven että teepuuöljyn haju on pian poissa."

Oletko huolissasi grillisi kunnosta? Kokeile ruokasoodaa. Luonnollinen puhdistusaine ja imukykyinen aine, se on täysin myrkytöntä (käytät sitä kuitenkin ruoanlaitossa), ja hienot rakeet muodostavat hellävaraisen hankausaineen, joka sopii erinomaisesti grillin kaltaisiin vaikeasti puhdistettaviin kohtiin. Kostuta grilliharja ja ripottele siihen ruokasoodaa. Hankaa grilli ja huuhtele se sitten puhtaaksi. Kokeile ruokasoodatahnaa (kolme osaa ruokasoodaa ja yksi osa vettä), jos tahra on kovempi, ja hankaa se lankaharjalla. Walker suosittelee myös kokeilemaan täysin luonnollisia sitruspohjaisia puhdistusaineita rasvaisille tahroille. "Sitrus on paras rasvanpoistoaine", hän sanoo.

Älykkäämpi siivous toimii.

Henkilökohtaisen omaisuutesi pitäminen siistinä ja puhtaana ympäristöystävällisin menetelmin on helppoa, ja koska useimmat ainesosat ovat helposti saatavilla, se on myös kätevää. "Kun puhun ihmisille vihreästä siivouksesta, tärkeimmät varaukset, joita heillä on, ovat tehokkuus ja kätevyys", Dowd sanoo. "Kummankaan varauksen ei pitäisi päteä." Hänen mukaansa nämä menetelmät ovat sekä helppoja hallita että erittäin tehokkaita.

Lisäksi on muitakin etuja, kun ulkosiivouksen tekee itse. "Sen lisäksi, että tiedät käyttäväsi loistavia ja tehokkaita vaihtoehtoja, voit olla ylpeä siitä, että korjasit kotisi ja nautit samalla raittiista ilmasta", Dowd sanoo.

Vihreiden siivoustuotteiden ostaminen

Kun ostat vihreitä siivoustuotteita, varo "viherpesua" eli sitä, että tuotetta, yritystä tai käytäntöä mainostetaan virheellisesti vihreänä tai kestävänä tulojen tai asiakaskunnan kasvattamiseksi. Koska "täysin luonnollinen" ja "vihreä" eivät ole minkään valtion viraston sääntelemiä, kuka tahansa voi mainostaa tuotteitaan terveellisempinä kuin ne todellisuudessa ovat.

Onneksi jotkut kolmannen osapuolen merkinnät pyrkivät täyttämään vihreän aukon. Yksi merkittävä niistä on Green Seal. Jos ostat tuotteen, jolla on "Green Seal Certified" -sertifikaatti, voit olla varma, että se on täyttänyt tietyt standardit, jotka vaihtelevat tuotteittain ja palveluittain.

Etsi tietoa vihreästä siivouksesta sisätiloissa.