Viherkesanto niitto

Tee niitto sellaisena aikana, joka on rikkakasvien torjunnalle sopiva, mutta ota huomioon lintujen ja. Niiton ja murskauksen ajankohdalle ei ole. Rajoitus koskee vain viherkesantona (nurmi ja niitty). Kesanto (pääsääntöisesti viher- tai sänkikesanto) ei lhp. Ekologinen ala (EFA kesanto )jäädyttää. Laidunnus sadonkorjuun tai niiton päivämäärä ja.

Viherkesanto (kun ei ole ekologista alaa). Pellossa oli runsaasti apilaa ja timoteita, jonkin verran rikkakasveja, varsinkin saunakukkaa. Kone on vanha YLÖn lautasniittokone. Koko pinta-alan voi kylvää samalla seoksella hoidoksi riittää niitto.

Jos ei sadon hyödyntäjää kirveelläkään löydy, niin sitten niitto ja kuskaat heinät. Jos vuosikausia niitetään sato maahan ja tuet maksetaan, on järjestelmässä pahasti vikaa. Juolavehnän torjunta niittämällä. Ohdakkeen ja valvatin niitto pesäketorjunta. Vähän ennen kyntöä tehty niitto vain hankaloittaa tilannetta. Suojavyöhykenurmet on niitettävä vuosittain ja niitetty kasvimassa on.

Sato korjattava pois, voi myös laiduntaa (keväällä tehtävä niitto ja sadonkorjuu ei riitä). On niitettävä joka vuosi viimeistään 31. Jos se niitetään, niitetty kasvillisuus on kerättävä pois kaistalta ja. Jos ilmoitat uuden sv, muutetaan se viherkesannoksi. Niitettävä ja korjattava pois suojavyöhykkeeltä vuosittain. Kuvan käyttöoikeudet: Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Kesanto, LHP-nurmi, viherlannoitusnurmi ja monimuotoisuuspelloilta.

Piennar on niitettävä jos se uhkaa vesakoitua tai jos rikkakasvit alkaa levitä alueelta. Pellon käyttöluokka (HVP-nurmi, viherkesanto tai suojavyöhykenurmi) tai lohkon ravinteisuus eivät. Niitto myöhään kasvukaudella on ympäristövaikutusten ja. Timotei–puna-apila -nurmi, niitto. Re: Millä viherkesanto silpuksi?

Ennen nurmen lopetusta sitten tekisi vikan niiton murskauksena, niin kevytmuokkaus onnistuu. Niiton tarkoituksena on torjua rikkakasveja eikä. Luonnonhoitopeltonurmen kasvusto on niitettävä joka toinen vuosi. Saako luomussa niittää rikkakasveja maisepellosta vaikka niitto on ohjeen.

Ainoastaan monivuotista viherkesantoa voidaan lannoit-. Hoidetun viljelemättömän pellon niitto ja rikka-. Niitto on toteutettava siten, ettei lintujen pesintöjä ja ni-. Ihan OK viherkesanto tai LHP-nurmi. Niiton ajankohdassa on otettava huomioon luonnonvaraisten lintujen ja nisäkkäiden.

Niitto hillitsee monivuotisten peltorikkakasvien levi- ämistä ja siementuotantoa. Ekologisen alan viherkesantojen sadonkorjuu on poikkeuksellisesti.