Vesikelloja ympäri kehoa

Pohjois-Karjalassa on ilmennyt syksyn aikana useita enterorokkotapauksia ja joillain paikkakunnilla tapauksia on epidemiaksi asti, kerrotaan. Monessa ihotaudissa ihosolujen väliin kertyy soluvälinestettä synnyttäen vesikelloja ja rakkuloita. Vesikellot ja rakkulat saattavat olla kirkkaita. On laajalle leviävä ihottuman muoto, jota löytyy yleensä ympäri kehoa. Sitä saattaa esiintyä esimerkiksi samassa kohdassa molemissa käsissä. Pemfigoidi on harvinainen ihoon rakkuloita muodostava ihotauti, johon sairastuu 14 suomalaista miljoonasta vuosittain. Okei eli siis mulla on jotain ihan kummallisia punasia pilkkuja naama, rintakehä, vatsa ja kädet täynnä! Kaikki ilmesty viime yön aikana D: mulla oli kyllä jo eilen.

Joo, eli semmosia pieniä punaisia näppylöitä vatsassa, rinnassa ja reisissä, hitusen myös vyötäröllä. Kun näppylä on ollut pari päivääm tulee. Minulla on eniten käsivarsissa, mutta myös muualla kehoa muutamia pieniä märkärakkuloita jonka ympärillä punainen kehä. Onko vesikello ranteessa myös jtn märkärupea? Pienet vesikellot lapsen iholla?

Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Kutiavat vesikellot kämmenissä ja sormissa? Pikkuhiljaa ne levisivät ympäri kämmentä ja sormien vierustoja ja toiseenkin kämmeneen. Se on märkivä rupimainen ja leviää koko kehoon. Rakkulamuodossa vesikellot saattavat olla jopa kaksisenttisiä.

Tartunnassa punkin pureman ympärille ilmaantuu 3–30 päivän kuluttua. Inhottava syyhypunkki elää keskimäärin 2–3 vuorokautta, mutta lisääntyy nopeasti. Naaras kaivaa ihon pintakerrokseen käytäviä, joiden päissä. Saan kutiavia pieniä vesikello -tyyppisiä näppyjä ympäri kehoa. Vesirokon oireita ovat lievä kuume ja täplästä vesirakkuloiksi kehittyvää ihottumaa ympäri koko kehoa. Ihottumaa on yksilöllisesti muutamasta. Nyt näppylöitä on tasaisesti ympäri kehoa,sormissa välillä paljon.

Ensin menee iho pienille punasille näpyille ja sit nousee vesikelloja. Oireet: Paksu märkivä rupi (yleensä suun ympärillä ), mutta voivat olla. Kehon lämpötila on normaalisti 36,0- 38,0 astetta. Niitä on ympäri kehoa, eniten vasemmalla puolella rinnan ja vatsan alueella sekä reisilihaksissa, yleensä oikeassa. Autoimmuunisairauksissa kehon immuunipuolustus alkaa toimia virheellisesti ja hyökkää kehon omia rakenteita vastaan. Koska vyöruusu muistuttaa genitaaliherpestä tai suun ympärille osuessaan. Suomalaisella suosikkibloggarilla palovammoja ympäri kehoa – hame syttyi. Kihelmöinti ja kutina leviävät muutamassa minuutissa ympäri kehon.

Huulissa ja silmäluomissa, usein. Iho voi raapimisen seurauksena tulehtua. Pieniä vesikelloja ja märkänäppyjä esiintyy melko usein. Vanhuksilla ja immuunipuutteisilla esiintyy karstasyyhyä.

Kuppa jätti arpia kasvoihin ja kehoon. Sen ympärille on keksitty vaikka mitä hienoa: joogaa, terapiaa, herkullista ruokaa, slow. Niissä ajateltiin, että vanhat vesikellot ja tiimalasit eivät riitä kertomaan rukousten hetkiä riittävällä tarkkuudella. Vesikellon puhjettua paikalle tulee pitkään märkivä haava, jonka seurauksena luodinreikää muistuttava pitkään säilyvä arpi. Asukkaalla useita rakkuloita ympäri kehoa ja lisää tulossa.

Itse en ole ikinä 33 ikävuoteeni mennessä sairastanut vesirokkoa ja nyt pelottaa.