Vaurioituneen laminaattilattian korjaaminen

Laminaatti on yksi vahvimmista ja kestävimmistä lattiavaihtoehdoista kodin kaikkiin tiloihin. Keittiöstä olohuoneeseen, työhuoneeseen tai jauhehuoneeseen laminaatti kestää päivittäisen kulutuksen helposti. Laminaattia käytetään tästä syystä jopa kaupallisissa tiloissa.

Ajan myötä jopa sitkeä laminaatti voi kuitenkin alkaa näyttää hieman huonommalta. Joissakin tapauksissa tämä johtuu vaikeista olosuhteista, kuten kosteasta alueesta, altistumisesta kuumuudelle tai virheellisestä asennuksesta. Hyvä uutinen on, että korjaus on lähes aina mahdollista. Tässä oppaassa saat lisätietoja vaurioituneen laminaattilattian korjaamisesta.

Vaurioituneen laminaattilattian korjaaminen

Naarmujen ja viimeistelyvaurioiden korjaaminen

Laminaattilattian tiedetään olevan riittävän kestävä jopa eniten liikennöidyissä asuin- ja liiketiloissa. Naarmuja ja pintakäsittelyvaurioita voi silti syntyä, vaikka laminaattilattiamateriaalisi on luokiteltu erittäin korkeaan kulutuskestävyysluokkaan. Loppujen lopuksi kovimmatkin materiaalit kestävät vain rajallisen määrän väärinkäytöksiä.

Useimmissa tapauksissa naarmut, hankaumat ja pintakäsittelyvauriot voidaan korjata suhteellisen helposti. Yksinkertainen laminaattilattian korjaussarja, jonka voit hankkia verkosta tai monista rautakaupoista, on lähes kaikki, mitä tarvitset. Seuraavassa kerrotaan, miten sellaista käytetään tehokkaasti:

Vaihe 1:

Etsi korjaussarja, joka muistuttaa eniten laminaattilattiasi ulkonäköä. Jos teet ostoksia henkilökohtaisesti, ota korjaussarjaa ostaessasi mukaan ylimääräinen pala laminaattia, jotta voit vertailla sitä silmämääräisesti.

Vaihe 2:

Testaa korjaussarjan mukana tulevaa merkkiainetta, väriliitua tai värikittiä ensin huomaamattomalla alueella. Vaikka korjaussarjan väritys saattaa vaikuttaa oikealta, saatat huomata, että se ei olekaan paras mahdollinen, kun olet kotona. Jos väri on oikea, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3:

Puhdista varovasti alue, johon haluat tehdä korjauksen. Pöly ja roskat voivat haitata korjausprosessia.

Vaihe 4:

Täytä naarmu tai vaurioitunut alue tussilla, värikynällä tai värillisellä kitillä. Vältä käyttämästä enemmän kuin tarvitset, jos käytät värikittiä. Voit joutua lisäämään väriä kerroksittain tai käymään naarmuuntuneen alueen läpi useita kertoja, jos käytät tussia tai väriliitua.

Vaihe 5:

Käytä tarvittaessa hienojakoista hiekkapaperia, jotta täytetystä alueesta tulee tasainen muun lattian kanssa. Työskentele varovasti, jotta vältät naarmuttamasta lattian muita osia prosessin aikana.

Vaihe 6:

Puhdista lattiat, kun ne ovat tasaiset ja olet tyytyväinen yleisväriin. Noudata valmistajan ohjeita, jos ne opastavat käyttämään tietynlaista puhdistusainetta, kuten asetonia.

Vaihe 7:

Levitä lakkaa korjatun alueen päälle, jos sarjassa neuvotaan. Viimeistele hienojakoisella hiekkapaperilla, kun lakka on kuivunut, jos valmistaja on ohjeistanut.

Vaurioituneen laminaattilattian korjaaminen

Vesivahingoittuneen laminaattilattian korjaaminen

Laminaattilattia on tehty kestämään, ja yksi tärkeimmistä eduista sen käyttämisessä keittiössä tai kylpyhuoneessa on se, että se kestää vettä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi vedenpitävä. Jos laminaattilattioihisi jää vettä tai laminaattilankkujen alla oleva vuotava putki vaurioituu, joudut todennäköisesti vaihtamaan ainakin osan lattioista.

Hyvä uutinen on, että vaurioituneen laminaattilattian osan vaihtaminen ei ole ylivoimainen toimenpide. Tässä on vaiheittainen opas, jonka avulla voit korjata lattiasi vesivahingon jälkeen:

Vaihe 1:

Etsi seinä, joka on lähimpänä vaurioitunutta lankkua tai vaurioituneita lankkuja. Poista listat tästä. Näin pääset käsiksi vaurioituneelle alueelle johtaviin lankkuihin.

Vaihe 2:

Työskentele vaurioituneen lankun luo. Voit tehdä tämän purkamalla vaurioituneeseen kohtaan liittyvien lankkujen lukitusjärjestelmän. Tiedät, että lankut ovat irti, kun irrotat yhden lankun kielen viereisen lankun urasta.

Vaihe 3:

Toista vaihe kaksi, kunnes olet saavuttanut vaurioituneen lankun. Tämä voi tarkoittaa useiden lankkujen irrottamista, jotta pääset vaurioituneelle alueelle, riippuen tilasta.

Vaihe 4:

Vedä vaurioitunut lankku pois ja vaihda se uuteen. Varmista, että se on lukittunut paikalleen ennen lattian kokoamista uudelleen ja lukitse jokainen lankku paikalleen, kun etenet takaisin kohti seinää.

Vaihe 5:

Vaihda lopuksi listat, jotka jouduit poistamaan vaurioituneen laminaattilattian korjaamiseksi.

Ammattilaisten vinkki:

Suuren huoneen keskellä olevan vaurioituneen lankun tavoittaminen voi olla aikaa vievää. Vaikka on mahdollista porata vaurioitunut lankku irti poistamatta muita lankkuja sen ympäriltä, tämä toimenpide on parasta jättää koulutetun ammattilaisen tehtäväksi, sillä se vaatii kokemusta ja erikoistaitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein. Tämän toimenpiteen yrittäminen omin voimin voi vahingoittaa useita ympäröiviä lankkuja, jolloin korjaustyö tulee kalliiksi.

Vaurioituneen laminaattilattian korjaaminen

Laminaattilattioiden vääntymisen ja nostamisen estäminen

Laminaattilattioiden vääntyminen ja nostaminen voi olla hämmentävää tavalliselle kodinomistajalle. Vaikka laminaatti on erittäin vahvaa, on olemassa useita syitä, miksi se voi ajan mittaan vääntyä tai nousta. Vesivahingot, ennen asennusta tapahtuneen totuttelun puute ja liian pieni tai olematon laajenemisrako ovat yleisiä syyllisiä. Myös korkeat lämpötilat voivat olla syynä.

Näiden ohjeiden avulla voit arvioida ja korjata laminaattilattioiden vääntymisen ja kohoamisen.

Vaihe 1:

Selvitä, miksi laminaattilattiasi on alun perin vaurioitunut. Ongelmat, kuten vesivahinko ja korkea lämpö, on käsiteltävä ja korjattava. Jos ongelmana on huono laajenemisrako, haluat välttää saman virheen tekemistä uutta laminaattia asennettaessa.

Vaihe 2:

Poista listat tai listat vaurioituneen laminaatin läheltä. Sinun on tehtävä tämä, jotta pääset käsiksi lankkuihin ja voit poistaa ne.

Vaihe 3:

Irrota varovasti laminaatti, joka johtaa seinästä ja listasta ongelma-alueelle. Jos nämä lankut ovat hyvässä kunnossa, ne voidaan käyttää myöhemmin uudelleen, jos et vahingoita lukitusjärjestelmää.

Vaihe 4:

Poista vaurioituneet lankut ja vaihda ne uusiin. Lukitse uudet lankut ja jatka työskentelyä taaksepäin kohti listaa ja seinää. Varo, että jätät sopivan laajenemisraon seinän lähelle.

Vaihe 5:

Aseta listat takaisin paikoilleen viimeistellessäsi työn. Levitä mahdollisesti tarvittavaa korjausmaalia, jos listat vaurioituivat korjauksen aikana.

Ammattilaisten vinkki:

Tilaa ja pidä ylimääräistä laminaattilattiaa käsillä, jotta voit vaihtaa vaurioituneet lankut nopeasti. Tilaamalla lisää nyt voit varmistaa, että korvaavat laminaattilankut sopivat täydellisesti yhteen vanhempien lankkujen kanssa.

Vaurioituneen laminaattilattian korjaamisen ei tarvitse olla valtava työ, johon tarvitaan ammattilaisia. Pienissä tehtävissä, kuten lankun vaihtamisessa, pystyt todennäköisesti tekemään työn itse iltapäivässä. Isommat työt saattavat vaatia enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta pienellä sisulla huomaat, että laminaatti on ihanteellinen materiaali.

Haluatko päivittää vanhan, vaurioituneen laminaatin vaihtamisen sijaan? Voimme auttaa sinua valmistautumaan lattioiden päivittämiseen upouudella laminaatilla, jonka ulkonäkö sopii perinteisiin, siirtymävaiheen ja moderneihin koteihin. Helppo asentaa ja erittäin kestävä laminaattilattia on erinomainen valinta käytännössä kodin jokaiseen huoneeseen.

Ota yhteyttä koulutettuihin ammattitaitoisiin edustajiimme, jos haluat lisätietoja uuden laminaatin lisäämisestä kotiisi tai välttämättömien korvaavien materiaalien hankkimisesta korjauksiin.

Vaurioituneen laminaattilattian korjaaminen