Vanhan talon lattian eristys

Vanhan talon lattian eristämisestä. Hei, en löytänyt mitään hyvää vastausta joka sopisi meidän kohteeseemme. Samalla, kun vanhassa talossa tehdään ulkopuolista lisäeristämisestä, saadaan alapohjien ja sokkelin liityntä sekä alapohjan ja väliseinien kohtien eristys. Talon toisen puolen kivijalka on luonnonkivistä toisiinsa ladottu ja toisen puolen.

Tervehdys, Miten kannattaa hoitaa rossipohjaisen talon lattian eristäminen vanhan takan pohjakivetyksen kohdalta? Miten vaihdetaan vanhan omakotitalon lattia uuteen oikein?

Vanhan talon energiaremontti

Vanhan talon lattian eristys

Kysyisin nevoa, mitenkä kanattaisi vanhan hirsitalon alapohja eristää? Edellinen omistaja oli alakautta puhaltanut ekovillaa, mutta sehän. Millainen alapohja ja lattia sopivat vanhaan rakennukseen? Toimenpiteet on valittava aina kohteen ja. Videolla Ari Lahti näyttää, miten rossipohja uusitaan.

Finnfoam Oy on suunnitellut tuulettuvaa alapohjaa eli rossipohjaa varten oman eristelevyn. Paljon rakenteesta oppii jo purkaessa vanhaa pois, mutta aina ei voi sokeasti. Maanvaraisen alapohjan eristäminen on mahdollista toteuttaa mikäli lattialaatan ja.

Tuulettuvan alapohjan eristäminen

Vanhan talon lattian eristys

Esimerkiksi vaihtamalla vanhat lämmöneristeet SPU-eristeiksi voidaan. Alapohjan osuus talon lämpöenergian hukasta on 5% luokkaa ja alapohjan. Miksi käyttää energiaa uuden tekemiseen, kun kunnostamalla vanhaa saadaan yhtä hyvä tai. Omistatko vanhan talon tai muun historiallisen rakennuksen? Narina ja askeleiden äänet eivät kuitenkaan ole ainut lattian. Hirret ja vesikatto hyvät, perustukset lujat. Entisöimme sen talviasuttavaksi vapaa-ajan asunnoksi.

Jos rakennuksessa on vanha puulattia tallessa, kannattaa se pyrkiä säilyttämään työmäärällä millä hyvänsä! Joskus vanha lattia on nostettava ylös esimerkiksi. Alapohjan ja lattian eristäminen on tärkeää asumisen mukavuuden ja hyvän. Alapohjan rakennetta kannattaa myös avata niin, että vanhan rakenteen ja. Tee Itse näyttää, miten eristät talon sisä- ja ulkopuolelta sekä asennat.

Näytämme vaihe vaiheelta, miten eristät helposti ja edullisesti katot, lattiat ja seinät. Jotkut eristelevyt voi kiinnittää suoraan vanhaan seinään ilman lisäkoolausta. Alapohjan kunnostus- ja eristystöiden yhteydessä huolehdi myös siitä, että lattia – ja seinärakenteen. Katso lisäohjeita lattian pintarakenteista Puulattian asennus -oppaasta tai kysy.

Lämmin ilma pyrkii, kuten tiedetään, nousemaan ylöspäin. Mutta jos ilman vapaa virtaus on estetty, lämpöä pyrkii menemään myös alapohjan eli lattian kautta.

Miten kunnostan vanhan rossilattian?

Vanhan talon lattian eristys

Kylmä lattia tuntuu ikävältä ja saa asukkaan helposti nostamaan sisälämpötilaa. Uutta lattialämmitystä asennettaessa pitäisi tarkistaa alapohjan eristys ja tiiveys. Tällöin tarvittava lämmöneristys tehdään lattiaan ja yläpohjaan vahvempana, sekä niille seinustoille, jotka jäävät uuden rakenteen taakse. Ilmavuodot ovat vanhassa talossa usein pahempi vaiva kuin puutteellinen eristys. Onneksi ne ovat myös halvalla korjattavissa, kunhan ensin. Toki se parkettikerros " eristää " jonkuverran mutta miten todellisuudessa, onko. Onhan ne lattiat edelleen viileät 150 vuotta vanhassa talossa, mutta ei sen.

Sen sijaan yläpohjassa lisäeristys kannattaa lähes aina. Lattian vanhat eristeet saavat jäädä paikoilleen ja päälle lisätään uutta, samankaltaista eristettä kuin.