Valmistaudu kansalliseen kesäkurpitsapäivään (National Sneak Zucchini onto Your Neighbor’s Porch Day).

Kansallisesta kuplamuovin arvostuspäivästä What If Cats and Dogs Had Opposable Thumbs Day -päivään (30. tammikuuta ja 3. maaliskuuta) Yhdysvalloissa vietetään vuoden mittaan joitakin outoja juhlapäiviä. Vaikka monet niistä ovat enemmänkin järjettömiä kuin käytännöllisiä, muutamat kannattaa merkitä kalenteriin – ja me väitämme, että Kansallinen kesäkurpitsapäivä (National Sneak Zucchini Onto Your Neighbor’s Porch) on yksi niistä. Tätä kevyesti juhlittua päivää vietetään joka vuosi 8. elokuuta, ja se tarjoaa tilaisuuden levittää kesäkurpitsaa, kun sitä kasvaa väistämättä liikaa.

Kaikki kesäkurpitsaa kasvattaneet tietävät, että kauden loppuun mennessä kesäkurpitsaa on todennäköisesti aivan liikaa, ja joskus kaikki maailman kesäkurpitsareseptit eivät riitä kesäkurpitsan käyttämiseen tuoreena (tämä kesäkurpitsa säilyy jääkaapissa jopa neljä päivää). Voit toki pakastaa osan myöhempää käyttöä varten, mutta kasvit saattavat silti tuottaa tuoretta kesäkurpitsaa nopeammin kuin pystyt varastoimaan sitä. Ylivuodon torjumiseksi puutarhurit ovat viettäneet kansallista kesäkurpitsapäivää (National Sneak Some Zucchini Onto Your Neighbor’s Porch) jo noin kymmenen vuoden ajan.

Valmistaudu kansalliseen kesäkurpitsapäivään (National Sneak Zucchini onto Your Neighbor's Porch Day).Westend61/Getty Images

Omituisen juhlapäivän loi Thomas Roy, joka on perustanut yli 90 kansallispäivää viimeisten 30 vuoden aikana, kuten CNN kertoo. Sen lisäksi, että se antaa sinulle täydellisen tekosyyn pantata ylimääräiset tuotteesi pahaa-aavistamattomille naapureille, se antaa sinulle myös mahdollisuuden pitää hieman hauskaa sadon kanssa. Jakaminen on välittämistä, kuten sanotaan.

Kun poimit kesäkurpitsaa, odota, kunnes tuote on haluamasi kokoinen – älä anna sen kasvaa liian suureksi, sillä siitä voi tulla kuitumainen ja kuori liian kova. Koska kasvit tuottavat niin paljon, voit korjata sadon usein (mutta varo häiritsemästä köynnöksiä).

Jos haluat juhlia tätä juhlapäivää täysillä, et voi vain lähettää ystävillesi tekstiviestiä, jossa kerrot, että teet toimituksen, tai koputtaa naapurin oveen. Almanacin mukaan oikea tapa osallistua juhlaan on odottaa "yömyöhään asti", jotta voit hiipiä heidän luokseen ja jättää kesäkurpitsasi heidän kuistilleen (kuten juhlapäivän nimi antaa ymmärtää). Tavoitteena on suorittaa kesäkurpitsan jakamistehtävä kiinni jäämättä, jotta naapurit eivät voi antaa sitä takaisin.

Jos et halua jakaa ylimääräisiä kesäkurpitsojasi pimeässä, on muitakin luovia tapoja osallistua juhlapäivään: Voit leipoa kesäkurpitsaleipää ja antaa sen naapureillesi, säilöä tai marinoida sitä tai lahjoittaa tuoreet kesäkurpitsasi paikalliselle ruokakeskukselle. Kaikki ylimääräiset kesäkurpitsat, olivatpa ne sitten peräisin omasta puutarhasta tai eivät, ovat täydellinen syy ottaa esiin spiraalikone ja tehdä nuudeleita tai laittaa niitä dekadenttiin suklaakakkuun. Kunhan et anna oman (tai naapureidesi) ahkeran työn mennä hukkaan, voit pitää lomaa – ja vuodenaikaa – onnistuneena. Ja jos heräät 9. elokuuta aamulla siihen, että kotiovellasi on kesäkurpitsoja, tiedät, miten ne ovat sinne päätyneet.