Valkoisen puulattian hyvät ja huonot puolet

Valkoisen puulattian hyvät ja huonot puolet

Yksi suosituimmista tavoitteista kodin suunnittelussa on luoda rauhallinen pakopaikka, jossa voimme latautua kiireisestä aikataulustamme. Valkoinen puulattia saa minkä tahansa kokoisen huoneen näyttämään valoisalta, kutsuvalta ja rauhoittavalta, varsinkin kun se yhdistetään myös vaaleiden ja luonnollisten värisävyjen huonekaluihin. Jos rakastat valkoisten puulattioiden ulkonäköä, mutta epäröit, miltä ne todellisuudessa näyttävät päivästä toiseen, pelkkä tämän lattian värin hyvien ja huonojen puolien arviointi voi auttaa sinua tekemään lopullisen päätöksen.

Kuten minkä tahansa lattian kohdalla, valkoiseen väriin liittyy etuja ja haittoja. Kun punnitset etuja ja haittoja, varmista, että otat huomioon tavan, jolla kotisi todella elää. Lapset, lemmikkieläimet, kotona vietetty aika ja se, kuinka usein viihdytät, voivat kaikki olla tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, sopiiko tämä lattiapinta keidasasi tarpeisiin.

Valkoiset puulattiavaihtoehdot

Valkoisen puulattian hyvät ja huonot puolet

Yksi suosituimmista valkoisista lattianpäällystevaihtoehdoista on valkoinen pesupuulattia. Käytetyn luonnonpuun tyyppi ja viimeistelyprosessissa pyyhittävän valkoisen pesun määrä auttavat sanelemaan lopullisen värin. Valitse puulattia, joka on täysin valkoinen, jos haluat tyylikkään ulkonäön, tai puulattia, jossa on ahdistuneempi viimeistely, jossa ruskeat pohjasävyt näkyvät läpi, jos haluat rennomman ulkonäön.

Jos luonnonpuu rikkoo budjetin, saat saman ilmeen selaamalla valkoisten puun näköisten laattojen tai valkoisten luksusvinyylilankkujen valikoimaa. Nämä vaihtoehdot kovapuulle eivät ole vain edullisempia, vaan niitä voidaan käyttää myös kodin kosteissa tiloissa, kuten keittiöissä, kylpyhuoneissa ja pesutiloissa.

Valkoisen lankkulattian edut

  • Monipuolisuus: Valkoinen lankkulattia sopii saumattomasti monenlaisiin kodin suunnittelutyyleihin, kuten moderniin, maalaismaisemaan, perinteiseen, teolliseen, siirtymäkauden lankkulattiaan, maalaistaloon, nykyaikaiseen ja shabby chiciin.
  • Neutraali tausta: Valkoinen lankkulattia toimii täydellisenä taustana minkä tahansa värisille alueellisille matoille ja huonekaluille, joten tilan ulkoasua on helppo muuttaa tuoreella maalikerroksella, muutamalla uudella kalusteella tai vaihtamalla alueellinen matto.
  • Siisti ja selkeä: Yhdistämme valkoiseen luonnostaan puhtauden ja avoimuuden tunteen. Sinänsä valkoiset lankkulattiat auttavat tilaa näyttämään siistiltä ja puhtaalta heti, kun astut alueelle. Tämä tekee siitä loistavan valinnan koteihin, joissa on minimalistinen estetiikka.
  • Valoisampi: Valkoinen heijastaa luonnollisesti valoa, mikä maksimoi auringonvalon ja keinotekoisen valon huoneeseen, jolloin tilasta tulee kirkkaampi ja iloisempi. Pidä muu sisustus vaaleana ja valoisana, jotta valkoiset lattiat jatkavat avointa ilmettä, jonka ne tuovat kotiin.
Valkoisen puulattian hyvät ja huonot puolet

Walking Tall Tennessee TriStar Long Plank Engineered Collection / SKU: 15101928

Valkoisen lankkulattian haitat

  • Usein toistuva puhdistus: Toki valkoiset puulattiat näyttävät puhtailta, mutta niiden pitäminen sellaisena vaatii jonkin verran työtä. Jokainen lika näkyy, joten usein tapahtuva imurointi ja moppaus ovat välttämättömiä, kun käytössäsi on valkoiset lattiat. Harkitse investoimista robotti-imuriin, joka toimii päivittäin ja auttaa ylläpitämään lattian ulkonäköä. Aluemattojen sijoittaminen sisäänkäyntien yhteyteen ja valkoisen lattian valitseminen pienellä värivaihtelulla auttaa peittämään lian pidempään.
  • Häikäisy: Kun huoneessa on paljon ikkunoita ja luonnonvaloa, kiinnitä huomiota valkoisen lattian sävyyn ja pintakäsittelyyn. Jotkin erittäin kiiltävät pinnoitteet ja kirkkaan valkoiset sävyt voivat aiheuttaa häikäisyä valon alla. Valitse lattiamateriaali, jossa on enemmän tekstuuria ja hieman lämpimämpi valkoisen sävy, jotta tämä mahdollisuus pienenee.
  • Näyttää kulumista: Koskematon valkoinen lattia kuluu ajan myötä, ja merkit ovat helposti nähtävissä. Harkitse lähtemistä enemmän ahdistuneesta viimeistelystä, jolloin kuluminen ei näy niin selvästi. Lattian viimeistely raskaalla tiivistysaineella, jossa on sisäänrakennettu tahransuoja-aine, auttaa myös estämään lankkujen vaurioitumisen.

Valkoista puuta, ei vain lattioille.

Kun rakastat valkoisen puun ulkonäköä, mutta et ole valmis sitomaan niitä lattiapinnoillesi, harkitse niiden sisällyttämistä muilla tavoin koko kotiin.

  • Huippukatto: Katon peittäminen puulankkulattialla voi auttaa saamaan huoneen näyttämään korkeammalta ja vetämään katseen ylöspäin erityispiirteisiin, kuten tarjottimella olevaan kattoon tai dramaattiseen valaisimeen.
  • Kääri saari: Tee keittiön saarekkeesta erottuva muusta kaapistosta käärimällä se puulankuilla. Lisätty rakenne ja visuaalinen miellyttävyys voivat saada vanhentuneen saarekkeen näyttämään taas upouudelta.
  • Luo erikoisseinä: Avoin koti voi tuntua tylsältä, kun sama maaliväri kulkee koko tilassa. Harkitse erikoisseinän valitsemista ja puulankkujen asentamista, jotka ohjaavat katseen seinään ja rikkovat ympäröivän maalin värin. Pystysuoraan asennetut puulankut saavat huoneen näyttämään pidemmältä. Vaakasuoraan asennettuna huone näyttää leveämmältä ja tilavammalta.

Asennus

Valkoisen puulattian hyvät ja huonot puolet

Tungston Tungston Plank – Herringbone White Oak Flooring / SKU: 15101937

Hoida asennus itse hauskana viikonloppuprojektina tai kutsu ammattilaiset paikalle ja rentoudu, kun he hoitavat asennuksen. Muista tarkistaa valitsemasi materiaalin suositellut asennusohjeet varmistaaksesi, että sinulla on kaikki asianmukaiset aluskatteen tarvikkeet ja työkalut. Valkoiset jalkalistat auttavat viimeistelemään ulkoasun yksiväriseen tyyliin. Ota huomioon asennusmateriaalit tai ammattimaisen asennuksen kustannukset, kun valitset lattiamateriaalia, joka sopii suunnittelubudjettiisi.

Koska valkoisen puulattian voi käyttää kodissa niin monella eri tavalla, on helppo löytää materiaali ja käyttötapa, josta tulee kodin sisustuksen keskipiste. Aseta se yksittäiseen huoneeseen tai käytä sitä galleriaseinän takana herättämään huomiota suosikkikuvillesi. Valkoiset puulattiat eivät ole ainoa tapa saada huone näyttämään valoisammalta ja suuremmalta, vaan valkoisella laattalattialla voi olla sama vaikutus kylpyhuoneessa tai keittiössä. Tutustu kaikkiin saatavilla oleviin materiaalivaihtoehtoihin ja valitse se, joka kohottaa tilasi muotoilua ja toimivuutta.