Vaikeat yhdyssanat

Millaisia yhdyssanoja on helppo, millaisia taas vaikea hahmottaa? Yksi kielenhuollon pysyvä ongelma on ollut yhdyssanojen muodostaminen:. Itsestään selvältä tuntuvaa käsitettä sana on vaikea määritellä yksiselitteisesti. Kun sanajonon ensimmäisenä osana on muu kuin perusmuodossa oleva substantiivi, kyseessä on joko yhdyssana tai erillisten sanojen muodostama sanaliitto.

Etusivu › Keskustelu › Aihe vapaa › Mitäs nyt?

Yhdyssana vai yhdys sana? testaa

Vaikeat yhdyssanat

Genetiivialkuiset yhdyssanat ovat usein hankalia – esim. Löysitkö ap yhtään sun kielikorvalle vaikeaa tapausta? Mikä niissä yhdyssanoissa olikaan niin vaikeaa? Pidän automaattisesti keskivertoa tyhmempänä ihmistä, joka ei. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Miksi yhdyssanat ovat vaikeita? Joskus kirjoittajan on vaikea päättää, onko kyseessä yhdyssana (osat kirjoitetaan yhteen) vai sanaliitto (sanat kirjoitetaan erilleen toisistaan).

Yhdys sana virheet raivostuttavat

Vaikeat yhdyssanat

On kuitenkin tiettyjä tapauksia, joissa merkityseroa sanaliiton ja yhdyssanan välillä on vaikea perustella. Yhdyssanojen oikeinkirjoitustesti. Lauseissa ”Varsinaisten kielten opetus. Vierailija: "vasemmanpuoleinenerivärinen". Minun on vaikeaa hahmottaa niitä moisiksi parista syystä: ensinnäkään sanan. Sanat maailma, periaate ja esimerkki ovat tosiaan alun perin yhdyssanoja. D Siis siihen, että onko sana yhdyssana vai ei. Jotenkin niin se meni, että jos siihen väliin voi tunkea toisen sanan niin se ei ole tms.

Testissä esiintyy yhdyssanoja ja sanaliittoja, joista sinun pitää löytää se oikea vaihtoehto. Oikeat muodot ovat Kotimaisten kielten keskuksen. Saksassa kielestä katoaa kielen pisin yhdyssana, jossa on peräti 63 kirjainta. Kielitoimiston mukaan pisin sanakirjasta löytyvät suomenkieliset.

Niinkuin vai niin kuin, suomen kieli vai suomenkieli, päin vastoin vai päinvastoin? Etenkin sosiaalinen media vilisee. Hesarin verkossa viime viikolla ollut testi houkutteli Kuiskaajankin kokeilemaan, sen verran tässä on tullut sanoja yhteen ja. Helppoja ja vaikeita yhdyssanoja.

Helppoja ja vaikeita yhdyssanoja

Vaikeat yhdyssanat

Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Suomen kielessä on runsaasti yhdyssanoja ja joskus on vaikea päättää, onko kyseessä yhdyssana vai sanaliitto. Myös minua aika ajoin rassaa se, ettei yhdyssanoja osata kirjoittaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole vaikea asia, vaan motivaation puute – varsinkin suomea. On paljon sanoja, joista on vaikea tietää, kirjoitetaanko ne yhteen vai erilleen. Alkeelliset erikseen kirjoitetut yhdyssanat vievät tekstistä uskottavuuden.

Erityistä päänvaivaa tuottavat yhdyssanat, pilkun käyttö sekä eräät vaikeat sanat. Koulussahan nämä opit on jokainen aikoinaan saanut, mutta arvatenkin osa. Kaikki vanhemmat siis mukaan auttamaan – yhdessä saamme aikaan niin paljon. Testaa Iltalehden testillä, miten hyvin suomen kielen yhdyssanat ovat hallussasi.

Ilman kirjoitus taitoa kun on varsin vaikea tuoda asiaansa. Oudot pitkät yhdyssanat haittaavat luettavuutta huomattavasti. Yksi pitkä yhdyssana ei tekstiä tee vaikeaksi, mutta kertoo usein. Vaikka ei yhdyssana olekkaan, niin totaalisen putoamisen aiheutti myös.

Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi juuri sinä kirjoitat yhdyssanat erikseen. Okei, ymmärrän vielä jos on oikeesti joku erittäin vaikea tai melko tuntematon sana. Aikoinaan eräässä pitkien sanojen muodostamiskilpailuissa, jossa yhdyssanoja ei hyväksytty, voitti sana järjestelmällisentelemättömyydessänsäkään.