Vähemmistöhallitus

Vähemmistöhallituksen on yleensä vaikea toteuttaa. Miettusen III hallitus oli Suomen tasavallan 59. Enemmistöhallituksista on tullut Suomen valtioneuvoston. Kyseessä oli vähemmistöhallitus, jonka muodostivat Keskustapuolue, RKP ja LKP. Ensimmäisen kerran aikoihin vaihtoehdoksi on noussut myös vähemmistöhallitus. Sellainen on Suomessa istunut viimeksi yli 40 vuotta sitten.

Hallituksista 45 on ollut enemmistöpohjaisia, vähemmistöhallituksia on ollut 19 ja virkamieshallituksia yhdeksän. Viimeisin vähemmistöhallitus ja viimeisin. Tätä mieltä ovat Ajatuspaja e2:n johtaja Karina Jutila ja Pohjoismaiden. Vierailija: "Miksi tarvitaan oppositio? Voiko oppositio jotenkin kaataa hallituksen, jos siellä on enemmän ihmisiä? Voiko vähemmistöhallitus sanella suuntaviivat.

Borg: Ruotsiin tulossa taas vähemmistöhallitus. Jos kaikki neljä porvaripuoluetta ei halua olla tässä mukana, voi vähemmistöhallitus syntyä myös kolmen tai kahden puolueen pohjalle. Hufvudstadsbladetin mukaan vähemmistöhallitukset toisivat uutta dynamiikkaa Suomen poliittiseen järjestelmään. Nyt Sipilän ministeristö on käytännössä vähemmistöhallitus. Kannattaisiko Sipilän muodostaa vähemmistöhallitus? Juho Romakkaniemi: Seuraavaksi vetovastuu vähemmistöhallitukselle? Poliittinen päätöksenteko on ollut viimeisimmillä. YK:n siirtolaisuusjulistus hajotti Belgian hallituksen – ensi keväänä maata johtaa vähemmistöhallitus.

Nuorten hallitusneuvottelut: Lopputuloksena syntyi vähemmistöhallitus – vihreät ei mahtunut mukaan. Järkevää olisikin pyrkiä siihen, että maata hallitsisi vähemmistöhallitus tai virkamieshallitus tuon lyhyen ajan ennen normaaleja vaaleja. Tšekin populistisen miljardööripääministerin Andrej Babisin vähemmistöhallitus on voittanut luottamuslauseäänestyksen äänin 105–91. Ylileveä pohja saattaa johtaa mahoihin kompromisseihin. See what people are saying and join the conversation. Ennenaikaisia vaaleja odotetaan, sosialistien vähemmistöhallitus on menettänyt tukijansa. Fagerholm muodosti lopulta sosiaalidemokraattien vähemmistöhallituksen.

Kommunistit syrjäytettiin hallituksesta ja puolue oli tämän jälkeen oppositiossa lähes. Tanskan liberaali allianssi muodostaa maahan vähemmistöhallituksen yksin, puolue kertoo. Liberaaleilla on 34 paikkaa 179-paikkaisessa parlamentissa. Tshekin populistisen miljardööripääministerin Andrej Babisin vähemmistöhallitus voitti torstain vastaisena yönä luottamuslauseäänestyksen.

Kommentti: Meillä on nyt vähemmistöhallitus. Ylen tuoreimman mielipidetiedustelun mukaan hallituspuolueiden eli. Käteen jää RKP:n vähemmistöhallitus. Vaikka kevään vaaleihin on vielä lähes neljä viikkoa.

Mieluummin vähemmistöhallitus kuin väkisin koottu enemmistöhallitus. RedFox on Suomen suurin sanakirja. Kokoomuksen ja RKP:n vähemmistöhallitusta. Keskiviikkona äänestetään siitä, saako moderaattien ja kristillisdemokraattien vähemmistöhallitus enemmistön kannatuksen valtiopäivillä. Sipin hallitus on tällä hetkellä vähemmistöhallitus ja toimet sen mukaisia. Keskustaliberaalin ajatuspaja e2:n johtaja Karina Jutila esittää Suomeen vähemmistöhallituksia.

Jutila toivoo tilalle eduskuntapainotteista.