Vähemmän tavaraa

Yksi tapa lisätä vapauden tuntua elämässään ja samalla kohentaa talouttaan on vähemmällä tavaralla pärjääminen ja kulutuksen karsiminen. Helsingin Herttoniemessä asuu hamstraaja. Veera Rusanen ei kainostele sitä, että kotiin on kertynyt tavaraa yli tarpeen. Jotain oli kuitenkin asialle tehtävä.

Innostuin siis tavaroiden vähentämisestä luettuani artikkelin minimalismista.

Mitä vähemmän kotona on tavaraa

Meillä oli kotona kamala kaaos, kaikki paikat pursusivat. Minä olen ihminen, joka ei haluaisi heittää mitään pois. Kaikilla omistamillani esineillä on tunnearvoa: paidalla, joka oli päälläni ensimmäisillä treffeillä, pienellä. Järjestä tilaa hyvälle elämälle. Tilaa Paikka kaikelle -kirja tarjoushintaan!

Ilana Aalto PAIKKA KAIKELLE Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se.

Alakerta: vähemmän tavaraa

Tuntuuko kirpputorille vietäväksi riittävän aina vain tavaraa? Jokainen eurosi on äänestyslipuke, jolla vaikutat. Onnen ainekset: vähemmän tavaraa, enemmän elämyksiä. Kirjoittaja Suvi Vaarla on esikoiskirjailija ja viestinnän ammattilainen. Poistin kesäkuussa kodistani 465 esinettä.

Jos luulet, että moisen määrän löytäminen olisi vaikeaa tai että poistot näkyisivät nopeasti kodin. Suomen taantumasta ja kuluttaa, ostaa enemmän tavaraa. Jotta muillakin ihmisillä säästyisi työpaikat. Sisustusstailisti Susanna Vento, 41, kertoo miten on onnistunut karsimaan kaapistaan kaiken turhan. Olen aina ollut järjestyksen ihminen ja.

Olen ajanut samalla autolla kohta 18 vuotta. Se on toiminut mainiosti ja täyttänyt tehtävänsä siirryttäessä paikasta toiseen. Kun kodin tavarapaljous ahdistaa, voi olo kotona olla levoton ja kuormittunut. Tällöin kannattaa miettiä, mikä kotona konkreettisesti häiritsee:.

Nelihenkisellä perheellä voi olla jopa 100 000 tavaraa – "tavarasta

Vähemmän tavaraa

Merillä pärjättiin parilla paidalla, mekolla ja shortseilla. Käytettiin samaa emalikuppia niin aamulla kuin illallakin, ei annettu. TAVARAPALJOUS Koti voi ajautua kaaokseen, kun tavaraa kertyy liikaa. Kun tavaraa on vähemmän, kaikki aika ei mene sen siirtelyyn ja siitä. Mitä vähemmän tavaraa, sen enemmän on tilaa hengittää ja ajatella uutta. Luopumalla tavaroista ja erilaisista muistoesineistä, vapautuu.

Herätys tulee monelle, kun ympäriinsä vellovat tavarat tekevät kodista. Kaikkea tarvitsemaansa ei tarvitse aina omistaa. Voi myös lainata, vuokrata, yhteiskäyttää tai –omistaa! Tuntuuko sinusta koko ajan, että tavaraa on liikaa? Aina välillä havahdun siihen, miten paljon helpompaa elämä onkaan vähemmillä tavaroilla. Vähemmän tavaraa, vähemmän jätettä.

Pyrkimyksiä turhien fyysisten ja henkisten kuormien hylkäämiseksi. Jos tavaraa on liikaa suhteessa tilaan, täytyy yksinkertaisesti karsia tavaroiden määrää. Pienempien lihapakkausten kysyntä kasvussa – Pakkauskulut nostavat kilohintaa, jos tavaraa on paketissa vähemmän. Kun tavaroita on sopivasti, säilytystilat jäävät riittävän väljiksi. Tässä postauksessa omaa kokemusta siitä. Tavaraa on huomattavasti vähemmän esillä, ja sen seurauksena koko seinusta näyttäisi hohtavan valkoisuudessa.

Vapaa-ajalla hautaudumme tavaroihin ja kulutusvimmaan, mutta työpaikalla saattaa olla toisenlainen suunta: tärkeiksi koettuja tavaroita on yhä vähemmän.