Vadelman pistokaslisäys

Joihinkin vadelman pistokkaisiin oli kasvanut voimakasta kallussolukkoa, mikä estää juurten kasvun. Vadelma kasvaa maassamme luonnonvaraisena kaikkialla ja sitä voidaan viljellä vielä VI-vyöhykkeelläkin. Lue lisää herkullisesta vadelmasta! Vadelma kannattaa istuttaa valoisalle paikalle, jotta saat hyvän sadon. Herukoiden ja karviaisen pistokaslisäys onnistuu nuoresta, tuleentuneesta versonpätkästä.

Kukinta: Kesäkuussa kukkiva vadelma on hyönteispölytteinen kasvi.

Herukoiden ja karviaisen pistokaslisäys

Vadelman pistokaslisäys

Viherpihan ohjeilla onnistut varmasti. Muun muassa kimalaiset, kukkakärpäset ja mehiläiset pölyttävät vadelman kukat. SISÄLLYS 1 JOHDANTO PISTOKASLISÄYS Auksiini Herukoiden pistokaslisäys Pensasruusujen pistokaslisäys Tyrnien pistokaslisäys Vadelmien. Vuosittain ne, jotka haluavat lisätä viljelylohkon pinta-alaa, eivät vähene.

Kasvata hedelmiä ja makeita lajikkeita auttaa lajittelua vadelmia pistokkaita. Vadelmakasveihin kuuluvat puutarhavadelmat, keltavadelmat, mustamarjaiset vadelmat, boysenmarjat, mesivadelmat ja karhunvatukat. Kannattaa kokeilla siis, jos eivät lähde, kokeile keväällä uudestaan. Ammattiviljelyssä käytetään pistokaslisäystä, jolla saadaan viljelyyn nopeasti suuria määriä kasveja.

Herukat herukan viljely matti pekkarinen punaherukka

Marjapensaiden lisäysmenetelmät. Kasvatan tienvarsilla lisäyspensaita pistokaslisäystä varten. Pistokaslisäystä kasvihuoneessa. Marjoissa on vivahde luonnonvadelman. Pensasmustikan pistokaslisäys ja taimikasvatus. Taimistoviljely ja taimikauppa. Ranskalaisen rakuunan pistokaslisäys. MTT julkaisuja, sarja A 60: 23 s. Piparmintulla maustettu mustaherukkahillo, Talvihillo ja Piparmintulla maustettu vadelma -mustaherukkahillo.

Tyrnin korjuuteknologian kehittäminen ja pistokaslisäys. Frigotaimi, valiotaimi vai oma pistokaslisäys? Vadelman taimien kasvatuksessa oli periaatteena saada aluksi kullekin. Vadelman marjan tulee säilyä ehjänä poimittaessa. Vadelma on kaksivuotinen kasvi eli tämän vuoden marjaversot eivät tuota. Ottawa”, ”Muskoka”, ”Fallgold”, ”Maurin makea” (Rubus idaeus) – mesivadelma ”Heisa” (Rubus x binatus) – karhunvadelma ”Sonja”.

Elämänlanka eli karhunköynnös, kuunliljat ja vadelmat kätkevät taakseen. Lasten kanssa olemme maistelleet makeita vadelmia, joita tänä vuonna onkin tulla aikamoinen määrä! Samoin herukkaa on tullut kiitettävästi.

Puutarhantutkimuslaitoksen tiedote

Vadelman pistokaslisäys

Neudofix- juurrutushormoni edistää pistokkaiden juurtumista ja vahvistaa kaikkien kasvien juuristoa. Juurtuneiden rönsytaimien nosto riviväleistä on pistokaslisäystä edullisempaa ja. Hedelmäpuiden, mansikan ja vadelman varmennettujen käyttötaimien. Mustikat ja vadelmat ovat nyt parhaimmillaan täällä Savossa.

Blackberry puutarha on lähin sukulainen vadelma, suurin ero tämän kulttuurin väri ja maku. Ainakin vadelmat tuntuvat olevan myöhässä tänä vuonna. Olisi mukava kokeilla myös perennojen pistokaslisäystä.