Uusi sukunimilaki

Edellisenä vuonna oli säädetty uusi sukunimilaki, joka toi avioon aikoville tasaveroiset mahdollisuudet sukunimen valintaan: avioituessa kumpikin saa pitää. Näin nimilaki uudistuu – Uutiskirjeet – Väestörekisterikeskus uutiskirjeet. Uusi sukunimi, joka ei täytä 11 §:n 2 momentin 1 kohdassa asetettua vaatimusta, voidaan hyväksyä, jos hakijalla on vierasperäinen sukunimi ja uuden nimen. Lain mukaan sukunimiä voi olla kaksi ja etunimiä jopa neljä. Uusi etu- ja sukunimilaki on tullut voimaan 1.

Kyllästyitkö sukunimeesi? valitse tästä uusi

Nimet, joiden ei katsota vakiintuneen yhden sukupuolen nimiksi, olisivat edelleen molempien sukupuolten käytettävissä. Suomen nimilainsäädäntö muuttuu. Lakimuutoksen taustalla on yhteiskunnassa tapahtuneet. Uusi nimilaki herättää kysymyksiä: Miten monta sukunimeä voi. Uusi sukunimilaki vastaa modernin suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin.

Seurakuntien kannalta keskeistä on, että uudessa laissa. Etunimen tulee täyttää etu- ja sukunimilain vaatimukset.

Uusi nimilaki tullut voimaan

Uusi sukunimilaki

Tasavallan presidentin vahvistamalla uudella etu- ja sukunimilailla. Kotuksen uutinen: Nimilaki uudistuu. Uusi laki sallii muun muassa sukunimiyhdistelmät lapsille ja neljä etunimeä. Uusi etunimi- ja sukunimilaki korvaa sen 1. Isyyslaki ja uusi sukunimilaki. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Nimilainsäädäntö on kuitenkin uudistumassa, ja 1. Etunimien enimmäismäärä muuttuu uuden lain myötä, kun etunimiä voidaan.

Nimilait kertovat perhesuhteiden ja yhteiskunnan arvojen muutoksesta. Eilen eduskunnassa hyväksyttiin uusi etunimi- ja sukunimilaki. Laissa nopeutetaan ja selkeytetään nimiasioiden käsittelyä, kuten. Ja mitä sitten kun tulevat Virtanen-Nieminen saa lapsen Laakso-Huhdan kanssa, niin sitten onkin Virtanen-Nieminen-Laakso-Huhta jne.

Yleensä on pidetty itsestään selvänä, että sukunimi ilmaisee sukuun kuulumista ja periytymistä. Näin olin pitkään ajatellut, oli ollut helppo seurata sukupolvia. OikeusministeriöVerified account. Maistraatti perii etunimen muuttamishakemuksesta sähköisesti.

Nimi vaihtoon – miten muutan nimeni?

Uusi sukunimilaki

Tämä laskeumaprosessi on vain kiih- tynyt viime vuosikymmeninä. Sen hallitsemiseksi vanha nimilaki oli pakko kumota ja säätää tilalle uusi etu- ja sukunimilaki. Heinäkuun alussa tuli voimaan uusi henkilönnimilaki, jossa on monia. Uuden lain mukaan uudet sukunimet voidaan tarkastaa kielellisesti. Kirkon vanhoillisissa piireissä esitettiin huoli siitä. Tuomiokapitulin järjestämän koulutuksen materiaali on luettavissa tuomiokapitulin. Suomeen saatiin uusi sukunimilaki ja tasa-arvolaki.

Maassa vallitsi voimakas taloudellinen nousukausi, joka kesti koko vuosikymmenen. Sukunimilaki myös kielsi ottamasta sukunimeksi sellaista nimeä, joka oli entuudestaan käytössä toisella suvulla. Kuvaus, Lavastettu perhepotretti 15. Tiedän käytännössä sellaisen tapauksen, jossa leski hankki lapsen uuden. Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D= sukunimilaki. Laissa säädetään myös avopareille ja.

Etu- ja sukunimilaki lisää avioituvien mahdollisuuksia valita sukunimi tai sukunimiyhdistelmä. Se antoi avioliiton solmiville tasaveroiset mahdollisuudet.