Uurnan lasku

Vierailija: "Hautajaiset edessä, vainaja tuhkattu. Isäni ensin siunattiin, sitten tuhkattiin. Siunaustilaisuus oli kaunis ja perinteinen. Kirkon näkökulmasta tilaisuus ei ole enää hautaaminen vaan tuhkan maahan kätkeminen.

Omaisille uurnan lasku tai tuhkan sirottelu voi.

Kirjoitetaanko uurnan hautaanlasku vai uurnan hautaan lasku

Uurnan lasku

Uurna voidaan lähettää myös postissa seu-. Uurnan laskussa ovat yleensä läsnä vain lähimmät. Miten kuuluu toimia uurnan laskussa? Onko siihen jotain kaavaa kuten siunaustilaisuuteen ja arkkuhautaukseen? Onkos tapana viedä kukkia uurnan laskemiseen?

En ole aiemmin ollut uuran laskemisessa.

Uurna suomesta englanniksi

Uurnan lasku

Uurnanlasku, miten tuohon tilaisuuteen pukeudutaan, kertokaa. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Uurnan hautaan laskeminen pidetään omaisten kanssa sovittavana aikana. Muistokukkien ja seppelten lasku tapahtuu joko kappelissa tai haudalla. Tässä tapauksessa on valittava lahoamaton ja säänkestävä uurna.

Kivestä, keramiikasta, tai ruostumattomasta metallista valmistetut uurnat sopivat tähän. Myös uurnan päälle voidaan tilata pieni kukkakoriste uurnan laskuun. Eli pitääkö jotain ottaa mukaan, vai mennäänkö sinne. Seurakunta toimittaa uurnat Porin ev. Arkku jää kappeliin tai se kannetaan autoon, joka vie sen krematorioon. Uurna haudataan viikon tai parin kuluttua. Kun tuhka haudataan Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaalle, varataan hautapalveluista aika uurnan maahanlaskua varten. Pappi voi pitää arkun laskun yhteydessä lyhyen rukouksen.

Jos käytössä on hautapaikka, kukat viedään sinne odottamaan uurnan laskua.

Siunaus ja muistotilaisuus

Uurnan lasku

Vaikka tuhkaus on Suomessa päivä päivältä yhä yleisempää. Lyhyet teonnimijohdokset (kuten juuri lasku ) kirjoitetaan yleisimmin yhteen määritteensä kanssa. Suosittelisinkin kirjoitustapaa uurnan hautaanlasku. Mikäli vainaja tuhkataan, uurnan lasku tapahtuu yleensä eri päivänä kuin siunaus. Sen yhteydessä voidaan pitää lyhyt rukoushetki (maahan kätkemisen kaava). Muistolehto on alue, jonne tuhka haudataan ilman uurnaa. Omaiset noutavat uurnan kappelista ja kätkevät sen seurakuntayhtymän työntekijän. Aamulla lähdin isäni kanssa hautausmaalle, missä tapasimme setäni, tätini ja veljeni.

Jos hautaustavaksi on valittu tuhkaus, hautajaiset voidaan järjestää uurnan laskun yhteydessä tai viettää vain pelkkä muistotilaisuus. Pirkanmaan Hautaustoimiston ohjeet ja hinnasto. Omaisten opas – suruviestin saavuttua. Uurna on joko valmiina hautausmaalla, jolloin suntio luovuttaa sen omaisille, tai omaiset hakevat uurnan itse krematoriosta ja tuovat sen tullessaan. Hietaniemen uurnalehto, uurnan lasku hautaan, omaisia kukitetun haudan äärellä. Kauttamme tynnyrikylvyt, chartervenepalvelut, risteilyt, kalastusretket ja savusaunat Turun saaristossa. Kun uurna lasketaan hautaan noin kahden viikon kuluttu asiunaustilaisuudesta, voi uurnanlaskuun pyytää mukaan papin ja haudalla voidaan viettää pieni.

Loppuvirren jälkeen seuraa kukkien lasku, ellei niitä ole laskettu tilaisuuden. Yleensä joku omaisista laskee uurnan hautaan siihen kiinnitetyistä naruista. Kukkalaitteiden laskun jälkeen. Niitä päiviä, joita ei tarvitsisi kokea.

Hämeenkyrössä hautaustoimistot huolehtivat vainajan tuhkaamisen ajankohdasta krematorioon omaisten kanssa.