Urakoitsijan vinkit pitkäikäiseen etuoveen

Urakoitsijan vinkit pitkäikäiseen etuoveen

Jos kodin ulkotilojen kunnossapidossa olisi yksi sääntö, se voisi olla tämä: Älä jätä ovea väliin. Jopa hyvin tehdyt ja oikein asennetut ulko-ovet ovat alttiita kulumiselle, koska niitä käytetään usein päivittäin ja ne ovat jatkuvasti alttiina sääolosuhteille. Koska ovet ovat kodissa osittain käytännöllisiä, niitä pidetään liian usein itsestäänselvyyksinä ja jätetään kuukausittaisten tai vuosittaisten huoltorutiinien ulkopuolelle. Tämä on virhe, toteaa urakoitsija, kirjailija ja Austin Home Restorationsin omistaja Scott Sidler. Tässä Scott kertoo, mitä uhkia ovien ulkonäköön ja toimintaan liittyy, ja mikä tärkeintä, mitä voidaan tehdä, jotta ovi saisi nauttia pitkästä elämästä.

Entä jatkuva huolto? Onko olemassa vuotuisia ylläpitotehtäviä, joita suosittelisit?

Scott: Tarkista pintakäsittely vähintään joka vuosi. Etelän voimakkaamman auringon takia näen paljon maalin hilseilyä. Täällä maali kalkkeutuu hyvin nopeasti, eikä se kestä läheskään yhtä kauan kuin muualla maassa. Mutta niin kauan kuin pidät huolta ovesta pitämällä sen maalattuna, sinulla ei todennäköisesti ole ongelmia. Sanoisin, että täällä päin ulko-ovi tarvitsee luultavasti uuden maalikerroksen – ja ainakin pienen hionnan – viiden vuoden välein. Se riippuu siitä, miten paljon se altistuu. Jos ovi ei ole kuistin suojassa ja se on ulkona täydessä auringossa, se on ehkä maalattava jopa kahden tai kolmen vuoden välein.

Vanhemmat moittivat aina lapsia oven paiskaamisesta, mutta aurinko ja sade ovatkin oven pahimpia vihollisia, eikö totta? Suositteletko ryhtymistä toimiin, joilla voidaan minimoida ulko-oven alttius elementeille?

Scott: Monien ovipielien kyljessä on tehdasmaali, joka näkyy kaikille taloon tuleville ja sieltä lähteville. Oven takapuoli jätetään kuitenkin yleensä viimeistelemättä. Kun asennamme valmiiksi saranaoven – olipa kyseessä lasi-, teräs- tai puuovi – varmistamme aina, että puupielet on takapinnoitettu, jotta ne kestävät kosteutta ja hyönteisiä paremmin. Toinen asia, jonka voit tehdä, on boraattikäsittely. Se ei ole mitään monimutkaista. Boraatti joko sivellään tai suihkutetaan. Kun se on levitetty, se kulkeutuu karmin läpi ja auttaa pidentämään sen käyttöikää vähäisin lisäkustannuksin. Se kestää viisi minuuttia.

Toimittajan huomautus: Boraattituotteet ovat edullisia ja helposti saatavilla The Home Depot -liikkeestä, joka on myös hyvä paikka ostaa ulko-ovi. Vähittäiskauppaketju myy koko valikoiman Masoniten valmistamia ovia, jotka ovat tuoteryhmän vakiintunut johtaja, jonka lasikuitu-, teräs- ja puuovilla on rajoitettu elinikäinen takuu, kun ne ostetaan The Home Depotista. Jos tarvitset apua uuden oven valinnassa, tutustu Masonite Maxiin. Masoniten ja Home Depotin yhdessä tarjoama Masonite Max on helppokäyttöinen ja hauska työkalu, joka opastaa sinua suunnittelemaan täydellisen oven projektiisi.

Mihin muihin asioihin on syytä kiinnittää huomiota?

Scott: Nämä ongelmat eivät tietenkään yleensä vaikuta lasikuitu- tai teräsoviin, mutta lämpimänä ja kosteana vuodenaikana puusta valmistetut ovet tarttuvat usein. Talvella kaikki toimii sitten taas. Jotkut ihmiset tekevät niin, että ajelevat kesällä kiinni jäävän oven, jotta se avautuu ja sulkeutuu taas sujuvasti. Mutta nyt sinulla on ongelma, sillä talvella ovi kutistuu, jolloin sen ympärille jää suuria aukkoja. Jos aiot muokata puuovea, koska sinulla on ongelmia sen kanssa, muista ottaa huomioon vuodenaika. Lasikuitu- ja teräsovet eivät ole yhtä herkkiä sääolosuhteille, joten niissä ei ole näitä vuodenaikojen aiheuttamia ongelmia.

Olettaen, että olet hankkinut uuden oven, se on talosi tyyliin sopiva ja huollat sitä asianmukaisesti – mitä hyötyjä on odotettavissa?

Scott: En usko, että monet ihmiset ajattelevat asiaa tällä tavalla, mutta ulko-ovi on ainoa osa taloa, jota kaikki seisovat ja tuijottavat, kun ei ole muuta tekemistä. Näin selitän sen talonmiehille: Vieras ei kävele talosi seinää vasten ja vain tuijota sitä. Mutta ulko-ovella odottaessaan, että avaat oven, vieraat vain seisovat siinä ja tuijottavat ovea. Ovea ja sen kalusteita. Vieraasi ja potentiaaliset asunnonostajat näkevät ne ensin ja viipyvät niissä. Sillä välin sinä luultavasti käyt sisään ja ulos ulko-ovesta joka päivä. Tee siitä siis jotain, jota rakastat. Ja jos on yksi ovi talossa, jonka pitäisi toimia moitteettomasti, sen pitäisi olla ulko-ovesi. Se saa niin paljon huomiota. Se on ensimmäinen vaikutelma, jonka kotisi tekee. Älä jätä ovea väliin!

Toimittajan huomautus: Valitse uusi ulko-ovi, jolla on parhaat mahdollisuudet kestää väistämätöntä kulumista. Vuodesta 1925 lähtien yhtäjaksoisesti toiminut Masonite valmistaa ovia erilaisista materiaaleista ja tyyleistä, ja yritys on erikoistunut kestävyyteen. Monien Masoniten tuotesarjojen joukossa ovat Barrington-lasikuituovet, jotka erottuvat edukseen kestävyydellään kolhuja, vääntymistä, halkeilua ja halkeilua vastaan. Etkö ole varma, minkä tyyppisen oven haluat? Muista kokeilla Masonite Maxia, uutta online-työkalua, joka opastaa sinua täydellisen oven suunnittelussa ja helpottaa sen ostamista The Home Depotista.

Tämän postauksen on tuonut sinulle Masonite. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.