Typpi lannoitteet

Typpilannoitteet valmistetaan Haber– Bosch-menetelmällä. Valitse parhaat lannoitteet omaan peltoosi. YaraBela- typpilannoitteet sisältävät sekä ammoniumtyppeä että nitraattityppeä. Ammoniumnitraattipohjaiset typpilannoitteet turvaavat kasvin tasapainoisen.

Hankkijalta löydät laajan valikoiman puhtaita ja laadukkaita Yara-typpilannoitteita.

Lisää potkua lannoituksella!

Typpi lannoitteet

Tutustu alla oleviin tuotteisiimme ja osta typpilannoitteet joko. Typpi vaikuttaa:Kasvuston kehitykseen ja rehevyyteen. Kun kasvustossa näkyy typen puutoksen oireita, sadon menetys on jo. Lannoituksessa kannattaa suosia moniravinteisia lannoitteita.

Typen ohella erityistä huomiota kannattaa kiinnittää rikin, fosforin, boorin. Peruna NPK(S) 14-2-18(-7) 500 kg. N)14,22% Ammoniumtyppi8,22%Nitraattityppi6,00%Kokonaisfosfori (P) 1,8.

Puutarhan lannoitus: 25 vinkkiä

Typpi lannoitteet

Monikäyttöinen ja tehokas rikkilähde. Käytetään pintalevityksenä ennen tai jälkeen ke. Joko valitsemalla sopiva NPKS- lannoite tai tekemällä lannoitus typpeä. Lannoitus antaa kasville voimaa kasvaa, kukkia ja tehdä satoa. Hevosen lannassa on typpeä 3, fosforia 1 ja kaliumia 3 prosenttia. Yara Suomi valmistaa puolitoista miljoonaa tonnia lannoitteita vuodessa, ja siitä kaksi kolmasosaa menee. Uusi Yara Hiven NK 2 (21-0-10) lannoite sopii hyvin esimerkiksi juurikkaalle.

Typen ja kalin lisäksi Hiven NK 2 sisältää sopivassa suhteessa tärkeimpiä. Savi- ja multamaat sisältävät runsaasti. Liika typpi heikentää kasvin soluseinämiä, jolloin kasvi altistuu sienitaudeille. Lannoite on kasvien ruokaa – se virkistää, vahvistaa ja antaa niille. Komposti on hyvä lannoitus – ja maanparannusaine kasveille. Tilaa lannoitteet ja tuplaa tavoitteet.

Typpi ei juurikaan varastoidu maahan, ja erityisesti lämmin ja kostea ilma. Typen haihtuminen ja huuhtoutuminen on peitettäessä vähäisempää.

Tunnista typen puutosoireet kasvustosta

Typpi lannoitteet

Maan hitaastihajoavista eloperäisesta aineksista vapautuva typpi. Viljelykierron ja eloperäisten lannoitteiden maataparantavan vaikutusten. Biolan – Tuotteet puutarhanhoitoon ja ekologiseen asumiseen. Puutarhatuotteet, huonekasvituotteet, parvekekasvituotteet, kompostorit ja käymälät.

Luomutilan lannoitus ja viljelykierto ovat tasavertaisessa asemassa. Ne eroavat kemiallisista lannoitteista siten, että niiden sisältämä typpi ja fosfori eivät ole vesiliukoisia ja kaikki ravintoaineet ovat orgaanista alkuperää. Toimitukset hoidetaan kapelli- ja lava-autoilla. Yara N-Sensor ottaa huomioon kasvustossa esiintyvän vaihtelun, eikä lannoitetta levitetä kasvustoon vakiosäädöllä.

Lannoitteet, jotka voidaan varustaa.