Tuulettuva alapohja

Yksinkertainen ratkaisu on oikeaoppisesti toteutettu tuulettuva alapohja. Oikein tehtynä se onkin hyvä perustusratkaisu. Huonot ratkaisut ja rakennusvirheet ovat. Kuva: TTY Ryömintatilallisten alapohjien riskejä lyhyesti.

Toteutettaessa tuulettuva alapohjarakenne ontelolaatalla tai puuvasoilla on aina. Tuulettuvan alapohjan kosteusriskejä.

Panu kaila: alapohjat itkevät

Tuulettuva alapohja

Finnfoam Oy on suunnitellut tuulettuvaa alapohjaa eli rossipohjaa varten. C ja ilman suhteellinen kosteus 57%. Tuuletusreijät ovat olleet auki koko vuoden ja tuulettuva alapohja alhaaltapäin. TUULETTUVAN ALAPOHJAN KÄYTTÄYTYMINEN ERI VUODENAIKOINA. KRIITTISIN AJANKOHTA ON KESÄLLÄ, JOLLOIN ULKOILMASSA ON SUURI.

Lisäksi tuuletusaukkojen edessä oleva kasvillisuus heikentää ryömintätilan tuulettumista. Ryömintätilaan saattaa syntyä katvealueita tuuletusaukkojen. Opinnäytetyö on osa ympäristöministeriön luotsaamaa Kosteus- ja hometalkoot – projektia, jonka tavoitteena.

Parmaontelolaatat ja parmaperustukset

Tuulettuva alapohja

Onko tulettuvasta alapohjasta jo luovuttu kokonaan? En ole huomannut enää vuosiin minkäänlaista kirjoitusta asiasta. Ryömintätilainen eli tuulettuva alapohja on routasuojaukseltaan ja rakenteiltaan maanvastaista alapohjaa monimutkaisempi suunnitella ja toteuttaa. Jos pelkäät radonia ja hometta, kannattaa tehdä korkea tuulettuva alapohja. Vähän paksummasti tosin joutuu.

Puurakenteinen tuulettuva alapohja toteutetaan. Jotta alapohja tuulettuisi riittävän hyvin, sokkelin ainakin kahdella sivulla pitää olla tuuletusaukko (G). Ongelmaa voidaan ehkäistä rakennusvaiheessa. Helsingin Sanomien mukaan kunnon kivijalka ja tuulettuva alapohja kirjaimellisesti puhaltavat radonin taivaan. Kantava alapohja ja sen alla oleva ryömintätila on tyypillinen ratkaisu, kun rakennus.

Sen toimivuudesta Suomen olosuh- teissa on pitkäaikaista. Kun alapohja rakenteiden pinnalla on vesipisaroita 4-6 vuorokautta, alkavat. Tuulensuojalevyt tulee kiinnittää jokaiselta reunaltaan ja tukea siten, että levyyn ei synny haitallisia taipumia. Alapohjat, multapenkkiperustus, maanvarainen alapohja, tuulettuva alapohja, pila- riperustus.

ABSTRACT: This thesis explores foundation structures of single. Talo on tiilivuorattu, puurakenteinen, savimaalle rakennettu ruotsalainen. Matti Berg miettii uuden talonsa tuulettuvan alustan eristämistä. Talossa on täytepohja 270 mm:n puukuitueristeellä, ja metrin– kahden.

Tuulettuva alapohja maanvarainen alapohja

Tuulettuva alapohja

Viikonlopun teemana oli tuulettuva alapohja. Perustuksia valettaessa pari sokkelin tuuletusreikää jäi valettavan terassin alle ja siis. Aukko rakennuksen alapohjassa rakennuksen ulkoseinällä. Niin sanotun rossipohjatalon tuulettuva alapohja on varustettu luukuilla, joita kansan suussa.

Alapohja – siis rakennuksen alin lattiarakenne – voi olla maanva- rainen, maata vasten rakennettu, tai tuulettuva. Rakenne voi olla puurakenteinen eli. Taloissa, joissa on tuulettuva alapohja tai yhtenäinen maanvarainen laatta, on huomattavasti vähemmän radonpitoisuuden enimmäisarvon ylityksiä kuin. Terveellinen, tuulettuva alapohja. Rossipohjan edut Kantava alapohja edellyttää vain osalta rakennuspohjaa kantavuutta Rakentamisessa ei ole paljon täyttötöitä. Meidän mielestämme rossipohja eli painovoimalla tuulettuva alapohja on hyvä ratkaisu.

Silloin on helppo päästä tarkistamaan rakennuksen. Valitsin OKT rakennushankkeellemme perustussuunnittelijan ja keskustelin alustavasti perustuksen rakenteesta.