Tutustuminen taustakuvaan

Tutustuminen taustakuvaan

Tapetteja voidaan käyttää seinissä ja katoissa sekä ikkunoiden, ovien ja sokkelien ympärillä. Tapettiperheeseen kuuluvat säkkikankaat, korkki, kohopaperi, kangas, vaahtovinyyli, kalvot, ruohot, käsin tai silkkipainatukset ja pestävät painatukset. Sitä myydään rullina ja se toimitetaan valmiiksi liimattuna, mikä tarkoittaa, että sitä on liotettava vesialtaassa tahnan aktivoimiseksi tai liimavalmiiksi. Valmiiksi liimattu vinyylitapetti on ylivoimaisesti helpoin käsitellä. Muut, erityisesti kuitumateriaaleista valmistetut, ovat vaikeampia ripustaa ja huoltaa.

Seinänpäällysteet on hinnoiteltu yhden rullan mukaan, mutta ne on pakattu tuplarullana, jota kutsutaan tuplarullapultiksi. Asuintilojen seinänpäällysteitä valmistetaan 20-1/2, 27 ja 36 tuuman levyisinä; mitä leveämpi rulla on, sitä suuremman pinta-alan voit peittää yhdellä kaistaleella.

Muista, että kuviot toistuvat.

Tämä tarkoittaa, että tapettikirjassa näkyvä kuvio moninkertaistuu ja toistuu yhä uudelleen. Se, kuinka paljon mitä tahansa kuviota näet, riippuu kuvion toistomitasta. Yleensä kaikki kuviot, joiden toistomitta on enintään 6 tuumaa, näyttävät melko kiireisiltä. Suuremmat kuviot, joiden toistomitta on vähintään 12 tuumaa, näyttävät satunnaisemmilta ja miellyttävät silmää paremmin, erityisesti pienessä huoneessa. Minkä tahansa kuvion valitsetkin, pidä mielessäsi kestävyys, pestävyys ja nauhoitettavuus. Jotkin paperit ovat helpompia huoltaa kuin toiset.

Väriaine-erien numerot auttavat varmistamaan värin yhdenmukaisuuden.

Jokainen tapettirulla yksilöidään väriaine-eränumerolla, jota voidaan kutsua myös juoksu-, erä- tai sävynumeroksi. Tämä numero on tärkeä, koska sen avulla varmistetaan, että kaikissa papereissa on samat sävy- ja väriominaisuudet. Vaikka painatusprosessi ja kuvio voivat olla samat, muste ei aina tartu paperiin samalla tavalla. Erot sävyissä ja kuvioissa voivat olla dramaattisia, joten älä sekoita ja sovita väriaine-eränumeroita. Jos myymälässä ei ole riittävästi saman erän rullia, pyydä tilaamaan niitä erikseen. Jos joudut tilaamaan uudelleen, pyydä samaa väriaine-eränumeroa.

Mieti, mitä tyylejä haluat pitkällä aikavälillä.

On asioita, joita kannattaa ottaa huomioon ennen tapetoinnin aloittamista, varsinkin kun tarkastelemasi tapetit saattavat olla käytössä pidempään kuin odotat. Ei ole epätavallista, että kodinomistajat pitävät samaa tapettia 15 tai 20 vuotta, joten ajattele pitkällä aikavälillä, kun valitset kuviota tai materiaalia. Vauvat kasvavat, pikkutytöt siirtyvät urheiluun, psykedeelit korvautuvat pastelliväreillä ja sisustustrendit muuttuvat, joten varo rohkeita kuvioita ja teemoja.

Ota huomioon seinän epätäydellisyydet.

Tapetin ripustaminen voi paljastaa tai peittää kodin epätäydellisyydet. Se voi peittää nurkan, joka ei ole oikeasti neliskulmainen, tai ikkunanpuitteen, joka kulkee hieman ylämäkeen. Yleisesti ottaen raidat saavat huoneen näyttämään korkeammalta ja vetävät katseen pystysuunnassa ylöspäin. Raidoituksessa vinot seinät tai ikkunat tulevat kuitenkin hyvin näkyviin. Kukat ja satunnaiset toistot peittävät epätäydelliset linjat, minkä vuoksi klassisissa viktoriaanisissa huoneissa on runsaasti kukkia. Myös värit vaikuttavat huoneen tunnelmaan. Vaalea väri tuntuu avaavan huonetta ja tekevän siitä suuremman. Tummat värit tekevät juuri päinvastoin.

Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat mitat.

Tapetoidessasi et halua jäädä vajaaksi. Mittaa ensin kunkin seinän korkeus ja leveys ja kerro ne sitten neliömäärän saamiseksi. Vähennä 10 neliöjalkaa jokaisesta ovesta tai täysikokoisesta ikkunasta. Lisää kunkin seinän neliöjalat yhteen, jolloin saat seinän kokonaispinta-alan. Jotta tämä menetelmä toimisi, sinun on tiedettävä kuvion toistuvuus, joten anna myynnin ammattilaisen laskea, kuinka paljon paperia tarvitset. Hän voi ehdottaa raitamenetelmää, jossa tapettitarpeet määritetään huoneen ympärysmitan, kattojen korkeuden, kuvion toistuvuuden ja tarvittavan sovituksen perusteella.

Muista, että ylimääräinen paperi, jonka leikkaat kuviota ja kulmia varten, lasketaan jätteeksi. Kun ripustat paperia, jossa on kuviokertaus, sinun on linjattava kuviot, jolloin syntyy jälleen jätettä. Pystysuorat kuviot toistuvat missä tahansa 1-25 tuuman välillä. Mitä suurempi on toistojen välinen etäisyys, sitä enemmän paperia tarvitset sovittamiseen, sitä enemmän rullia sinun on ostettava ja sitä enemmän jätettä syntyy. Kaikista näistä syistä ammattilaiset suosittelevat ostamaan yhden tai kaksi ylimääräistä rullaa samaa väriaine-erää.