Turvallisuuden lisäksi: 3 syytä asentaa uusi valonheitin

Turvallisuuden lisäksi: 3 syytä asentaa uusi valonheitin

Siellä, missä asun maaseudulla, yöt voivat olla hyvin pimeitä – kadun varrella ei ole kaupungin valoja, eikä muuta kuin tähdet (kunhan ei ole pilvistä), jotka valaisevat hämärästi. Aikainen auringonlasku tähän aikaan vuodesta ei kuitenkaan määrää sitä, milloin saavun kotiin, joten huomaan yhä kompuroivani ja tunnustelevani tietäni autotallin nurkan taakse yön pimeydessä, jotta löydän takaovelle johtavan mutkittelevan jalkakäytävän. Se on liian tuttu näky monille kotioleskelijoille: kun saapuu kotiin pitkälle auringonlaskun jälkeen, talo on pimeänä ja piha hämärä.

Jopa silloin, kun tiesin palaavani kotiin pimeän tultua, en voinut koskaan perustella kuistin valojen jättämistä päälle koko päiväksi. Ei ole mitään järkeä tuhlata kaikkea sitä energiaa ja lyhentää lamppujen käyttöikää! Tämä tarkoitti sitä, että katetun terassini valoa käytettiin vain silloin, kun olin viettämässä iltaa ulkona, eikä se tarjonnut juurikaan turvallisuutta. Minun oli päivitettävä liikkeellä aktivoituvaan valaisimeen, mutta en mihin tahansa vanhaan malliin. Halusin LED-tekniikalla varustetun valaisimen, joka tarjoaa suuren valaistusvoimakkuuden ja alhaisemmat käyttökustannukset ja tarjoaa näkyvyyttä jalkakäytävältä, kuistin portaita pitkin ja näppäimistöllä toimivaan ovilukkoon. Eaton Revolve 270° LED-valonheitin.

Alle 20 minuutin kuluttua "ulos vanhasta, sisään uudesta", en voi enää koskaan palata takaisin. Sen lisäksi, että uusi valaisimeni täytti kaikki valintaruutuni, se ylitti ne kolmella miellyttävällä yllätyksellä.

1. Valaistuksen kattavuus on säädettävissä.

Perinteiset valonheittimet valaisevat ympyränmuotoisesti luoden voimakkaan valonheittovaikutuksen keskelle, mutta häipyen reunoilla. Eaton Revolve LED Floodlight -valonheittimessä on kuitenkin kolme erillistä optiikkaa, joita voidaan kääntää manuaalisesti 360 astetta, jolloin kolme erillistä valonsädettä saadaan valaisemaan juuri sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Tämä tarkoitti sitä, että pystyin suuntaamaan yhden optiikan kohti takaovea, toisen jalkakäytävää pitkin, joka yhdistää terassin ja autotallin, ja kolmannen optiikan terassin nurkkaan, jonne asennan pian portaat ja kävelyn, jotka johtavat pieneen puutarhamökkiini. Ei enää varjoja, ei enää kompastumisia – vain selkeästi valaistut polut aina, kun liike aktivoituu 50 metrin säteellä valaisimesta!

2. Huomaamattomia, jopa houkuttelevia valonheittimiä on olemassa.

Aiemmin, kun olen etsinyt valonheittimiä, viimeinen asia, josta olen huolehtinut, on ollut hyvännäköinen muotoilu. Sikäli kuin tiesin, markkinat olivat täynnä samanlaisia: ilmiselviä, teollisen näköisiä valaisimia. Revolve LED-valonheittimessä onnistuttiin kuitenkin yhdistämään muoto ja toiminta. Sen matalaprofiilinen kotelo piiloutuu katetun kuistini alle juuri niin, että jos et etsi sitä, se menee sen alta ohi tietämättä, että se on siellä päivänvalon aikana. Vaikka vilkaisisitkin, huomaat, että sen kotelo on tyylikäs ja muodikas, ja onneksi siinä ei ole perinteisten mallien vakiovarusteena olevia suuria, rumia heijastimia.

3. Vanhan valaisimeni vaihtaminen oli helppoa.

Minkä tahansa vanhan valaisimen vaihtaminen voi olla pelottavaa – joskus jopa niin paljon, että päivitys viivästyy – mutta Revolve LED yksinkertaistaa prosessia. Sen sijaan, että pitäisit valaisinta yhdellä kädellä, kun yrität liittää vanhoja johtoja suoraan itse valaisimeen, sinulla on kaksi kättä vapaana koko työn teknisimmän osan ajan.

Kun poistin vanhan valaisimeni, joka oli täynnä kuolleita hyönteisiä, liitin nopeasti kodin sähköjohdot sovitinkaapeliin käyttämällä muttereita, jotka napsahtavat helposti valon johdotukseen. Sen jälkeen, kun johdot oli pujotettu keskeltä valon kiinnityslevyä (jonka kiinnitin ruuveilla kattorakenteeseen), minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin koukuttaa johdot yhteen ja työntää ylimääräinen pituus siististi liitäntärasiaan. Voila! Valo oli kytketty.

Asennus oli jo ennestään helppo, ja kirsikkana kakun päällä oli se, että valonheittimen ruuvit oli asennettu valmiiksi. Kun keikkuu tikkailla, tasapainottelee valoa ja yrittää asentaa ruuvit kiinnityskorvakkeeseen, tämä pieni mukavuus on taivaan lahja. Minun ei tarvinnut kuin kohdistaa valaisimen ruuvit kiinnityskannattimen korotettuihin reikiin, ja sain kiristettyä ne yhdellä kertaa ristipääruuvimeisselillä.

Yksi neuvo asennusta varten: Revolve LED-valonheitin ei ole nössö valaisin. Valettu alumiinivalaisin painaa lähes 5 kiloa, joten varmista, että valaisinlaatikko on kiinteästi kiinnitetty palkkeihin tai rakenteellisiin tukiin, minne ikinä päätätkin asentaa sen. Soffitin materiaali ei itsessään riitä kantamaan tätä valaisinta.

Vaikka olen ollut toiminnassa vasta muutaman päivän, olen jo nyt tyytyväinen uuteen suuntavalaisimeeni. Kokeilemalla liiketunnistimen herkkyysasetuksia löysin "hyvän kohdan", joka tunnistaa jalkakäytävällä kävelevän vierailijan, mutta ei aktivoidu aina, kun koi lentää ohi. Lisäksi olen mukauttanut valon keston juuri siihen aikaan, joka minulta kuluu ovelle menemiseen, lukituksen avaamiseen ja sisään menemiseen. Ehkä ainoa asia, joka ulkovalaistuksestani nyt puuttuu, on sopiva valonheitin kolmen auton autotallin keskikopin yläpuolella olevassa katoksessa! Ensimmäisestä valaisimesta saamani kokemuksen jälkeen en epäröi tehdä tällaista asennusta uudelleen.

Tämä on sponsoroitu keskustelu, jonka olen kirjoittanut Eatonin puolesta. Mielipiteet ja teksti ovat kaikki minun.