Tuoreen pajun punonta

Paju kasvaa nopeasti pitkäksi, piiskamaiseksi ja punontaan sopivaksi. Punonnassa voidaan käyttää niin tuoretta kuin kuivattua pajua. Pajua voidaan käyttää kuorimattomana tai kuorittuna, tuoreena tai kuivattuna. Kuorimaton paju soveltuu kaikkeen punontaan ja.

MINULLA TÄSSÄ KELTAPAJUA, TUORETTA JA TUHTIA TAVARAA. KUN JA JOS PUNOT TUOREASTA PAJUSTA, MUISTA PITÄÄ PAJUTYÖ AINA ULKONA!

Sitkeän ja ilmaisen pajun saa mukavasti solmuun

Tuoreen pajun punonta

Alan perusteoksena pidetään Marianne Mortensenin Pajunpunonta -kirjaa (Atena ). Siinä esitellään erilaiset tekniikat selkein kuvin ja ohjeita on. Jos tuoreen verson pistää maahan, se lähtee kasvamaan ja juurtuu paikoilleen. Anna tuoreen pajun kuitenkin sitkistyä 3-4 päivää huoneenlämmössä, jonka jälkeen. Parasta pajua on yhden kasvukauden paju.

Näitä löytyy usein sähkölinjoilta sekä ojien ja teiden varsilta. Periaatteena kuitenkin on, että keväällä otetaan tuore paju, joka pilkotaan noin 20.

Pajujen keruu ja käyttö – syvälahden pajutila ja arboretum

Tuoreen pajun punonta

Entä onko linkkejä pajunpunonta sivuille. Tuoreet pajut säilyvät viileässä viikon tai pari käyttökelpoisina. Villipaju kerätään pajun lepokauden aikana, joka kestää myöhäissyksystä. Punontaan sopivia lajeja ovat mm. Pajun työstämisvaiheessa tärkeimmät työvälineet ovat puukko ja saksien tavoin leikkaavat oksasakset. Lisäksi tarvitaan lyöntirauta, erityinen.

Pajua taivutetaan hitaasti noin suoraan kulmaan. Jos testiyksilö katkeaa, sen pensaan pajulaji ei sovi punontaan. Olen tehnyt näitä pajujuttuja aina tuoreesta pajusta. En ole kokeillut kuivata ensin ja sitten liottaa. Niin pajusta pitäisi tulla tosi taipuisaa ja. Puno pajusta ruukkuun belgiaistyylinen puu ja valmistaudu hämmästyneisiin henkäyksiin.

Sen punomiseen tarvitset vain tuoreita ja pitkiä pajunversoja. Vibe Gro: Elävät pajutyöt, Atena Marianne Mortensen: Pajunpunonta, Atena. Punotut pajupuut ovat kuin luonnon veistoksia. Tuoreita, ihastuttavia ideoita ja aivan uusia pajun käyttötapoja pihaan, puutarhaan ja kuistille.

Paju on kestävä ja taipuisa materiaali, jota käytetään käsitöiden raaka-aineena.

Notkea paju taipuu talven kestäväksi koristeeksi

Tuoreen pajun punonta

Nykyään punontaan tarvittavia pajuja myös viljellään, jolloin paju on. Pajun keruuaika on keväällä, jolloin paju on tuoretta ja taipuisaa sekä syksyllä lehtien karistua. Syksyllä kerätyt pajut liotetaan punontaa varten. Toista pajujen lisäämistä niin kauan kunnes pannunalunen on halutun kokoinen. Jos paju on tuoretta, se kutistuu. Suorat pajunoksat sopivat niin punontaan.

Tuoreesta pajusta tehty työ kuivuessaan kyllä hieman haristuu, ulkotöissä se ei. Tähden ja sydämen punonnassa on käytetty kaaospunontaa. Tuoretta pajua voi käyttää punomiseen, mutta vastapoimitun. Sen jälkeen oksat kuivatetaan ja sitten ennen punontaa ne. Työ tekijäänsä neuvoo myös pajujen punonnassa.

Paras paju punontaan on vuoden ikäinen haaraton suora ja ohut vitsa. KÄSITYÖPAJUT sitkistettyinä tai kuivattuina punontaan käytettäväksi, Kuivat. Pajujen kasvattaminen, pajut puutarhassa ja pajutyöt. Työssä on käyty läpi pajun käyttömuotoja lääkinnässä, punonnassa, askartelussa. Tuoreet vesat ovat kirkkaan- tai tumman tai violetinpunaiset ja.

Puutarhapunonta-kurssilla käytetään tuoretta pajua. Koripaju on myös hyvä laji punontaan.