Tuoksutraakkipuun kukka

Tuoksuvat kukat ilmestyvät vasta iäkkäälle kasville. Tuoksutraakkipuu on nimetty kermanvalkoisten, tuoksuvien kukkiensa ansiosta. Kukat puhkeavat kasviin syksyllä tai kevättalvella, mutta. Katso miten parhaiten hoidat eri traakkipuun lajikkeet ja anna omat hoitovinkkisi.

Kukat ovat valkoiset, tuoksuvat ja kasvavat terttuina.

Tuoksutraakkipuu (dracaena fragrans) – huonekasvit

Tuoksutraakkipuun kukka

Niistä kehittyy punaoransseja. Onko traakkipuun kukinta harvinaista? Miten tavallista on, että tuoksutraakkipuu kukkii? Ja ei ole koskaan ennen kukkinut! Yleissääntönä voidaan sanoa, ettei traakkipuun ympäristön lämpötilan tulisi olla kovin paljon yli 15 astetta.

Kasvia on kasteltava melko niukasti. Kestävät traakkipuut ovat suosittuja ja helppohoitoisia viherkasveja.

Tuoksutraakkipuu (dracaena frag ´jade jew el )

Tuoksutraakkipuun kukka

Kuvassa näkyvän tuoksutraakkipuulajikkeen ´Riki´ lehdet ovat limenvihreät. Näistä tunnetuimpia lienevät mm. Miten katkaisen kattoon asti kasvaneen traakkipuun ja miten sen latvan juurrutan? Näin keväällähän kukat kasvaa hyvin. Kun kaikki kukat ovat auenneet aloitetaan kastelu uudestaan. Ap:n kukka voi olla myös lohikäärmepuu.

Yhtä oikea nimi on tuo tuoksutraakkipuu. Kasvi tarvitsee isomman ruukun, kun se on lakannut kasvamasta, näyttää huonokuntoiselta, mullan pinnalla on juuria tai juuret kurkistavat pohjareiästä. Kajaanin kaupungin pääkirjasto sai kliivian tupaantuliaislahjaksi Oulun yliopiston kirjaston väeltä lähes 30 vuotta sitten. Kuvan traakkipuun hyvinvoinnin salaisuus on altakasteluruukku, ja kuun mukaan kasteleminen.

Ei voi kyllä olla helpompaa kasvia! Suojaruukku ei sisälly hintaan. Lattialuudan näköiseksi venähtäneen traakkipuun voi niin ikään pelastaa. Eksoottisen näköisen, kauniin kukan lehdet imevät ammoniakkia.

Flora on uusi sarjamme tekoviherkasveista ja tekomehikasveista.

Näin elvytät nuupahtaneet ruukkukasvit

Tuoksutraakkipuun kukka

Kaikki kasvit ovat erittäin aidon näköisiä. Ne ovat valmistettu muovimateriaalista. Kukan nimikin selvisi minulle vasta kun nuput olivat ilmestyneet. Kasviluettelossa on lueteltu ihmisille myrkyllisiä ja myrkyttömiä kasveja aakkosjärjestyksessä.

Kasvit on mainittu joko lajina tai sukuna sen mukaan, katsotaanko. Lehtihangoista työntyvillä kallamaisilla kukilla ei ole varsinaista koristearvoa. Dracaena fragrans), kaislavuoripalmu (Chamaedorea seifrizii). Traakkipuuni olikin tuoksutraakkipuu. Pistokas voi olla paljas varrenpala (esimerkiksi aralian tai traakkipuun varrenpala ) tai varrenpala, jossa on lehtiä (esimerkiksi kultaköynnöksen varrenpala). Pensaiden istutusohje kukkien ja kasvien ja nurmikon hoito-ohjeita, kylvöohjeita, nurmikon.

TUOKSUTRAAKKIPUUN KUKAT AUKESIVAT. Kyllä oli kukissa aikas huumaava tuoksu.