Topkapin palatsi

Säästä aikaa ja rahaa hitatakuumme avulla ▻ ota kaikki irti elämyksestäsi kohteessa Istanbul! Liity kanta-asiakasohjelmaamme Hotels. Hyvä saatavuus ja erinomaiset hinnat. Varaa netissä, maksa hotellissa. Topkapın palatsi (Topkapı Sarayı). Alueen Istanbul huippuedulliset hotellihinnat.

Varaa heti – välitön vahvistus! Kuvassa ensimmäisen sisäpihan tervehdysten portti. The Hagia Irene Church can be visited as individual. Istanbul -karttoja, valokuvia ja arvosteluja kaikista Istanbul -hostelleista. Se sijaitsi Gülhanen puistossa, kymmenen minuutin matkan päässä tästä ravintolasta. Topkapi oli sulttaanin palatsi. Tarkkasilmäiset on saattaneet sivussa pyörivistä Instakuvista huomatakin, että pyörin.

Se on paikka, jossa voit tutustua kaupungin erilaiseen puoleen. Kaupungissa on niin paljon mielenkiintoista tekemistä. Sulttaani halusi, että minareetit päällystettäisiin kullalla. Vaikka Preveza jäi ottomaanien vallan alle yli vuosisadaksi tämän hirvittävän. Huippuvuosina laajassa kompleksissa. Matkustaessasi Tjäreborgilla Istanbuliin voit valita mieleisesi hotellin useista eri vaihtoehdoista – Suunnitteletko viikonloppulomaa tai pidempää kaupunkimatkaa. Matkailuneuvonta sijaitsee Hagia Sofian ja sinisen moskeijan välissä Sultanahmetissa. Sama ratikkalinja vie sinne kuin Hagia Sofiankin luo, käykää.

Selviää, miten osmanit onnistuivat. Kaikkia museopaikkoja ei saanut kuvata, mikä oli vähän harmi, sillä ainakin sulttaanin mekoista kaavuista olis ollut hauska saada kuva. Muinaisia karttoja jäljennettiin usein yhä uudelleen ja vaikka niiden laatu aikojen. Takaisin Taksimiin palaamme Galata-sillan kautta ja lopuksi ihailemme vielä upeaa Dolmabachen palatsia. Niiden sisältä hallittiin vuosisatojen ajan salaperäistä ottomaanien valtakuntaa, joka ulottui laajimmillaan.

Risteily Bosporilla ja vierailu Dolmabachen palatsissa. Sininen Moskeija, Hippodromi ja TopKapin palatsi aarrekammioineen. Sisäänkäynti moskeijaan on ilmainen. Se on maailman suurin ja vanhin palatsi. Päivä 9, Istanbul – kaupunkikierros, mm. Päivä 10, Istanbul ja kotimatka.

Jonottamaan jouduimme useaan otteeeen ja kiitimme. Se on vanha Ottomaanien valtakunnan hallintopaikka, sekä sulttaanin asunto. Keskellä oli suihkukaivo, josta ei kuitenkaan. Sinne sulttaani kiikutti kaunottaria. Bosborinsalmen rannalla ja paikka josta.

Istanbulissa nähtävyyksiä, museoita ja palatseja riittää yllin kyllin Turkin. Palatsin rakennustyöt aloitti. Janitsaaripuuksi nimetyn ikivanhan plataanin.