Top 10 komposiittipaneelien usein kysyttyä kysymystä

Kun yhä useammat kodinomistajat laajentavat ulkotilojaan takapihan terasseilla, monet valitsevat komposiittiterassin. Tämä uudempi vaihtoehto puu- tai vinyylikansille vaatii vähän huoltoa, ja sitä on saatavana useina tyyli- ja värivaihtoehtoina. Kun teet päätöksiä terasseista, tutustu näihin vastauksiin 10 tärkeimpään kysymykseen, joita sinulla saattaa olla komposiittiterasseista:

Top 10 komposiittipaneelien usein kysyttyä kysymystä

1. Mistä komposiittiterassit on valmistettu?

Muovin ja puukuitujen yhdistelmästä valmistettu komposiittiterassilaudoitus on valmistettu näyttämään aidolta puukerrokselta. Komposiittiterassin osat ovat usein peräisin kierrätysmateriaaleista. Valmistuksessa ei käytetä säilöntäaineita, ja perinteisistä puukansista johtuvat sirpaleet jäävät pois.

2. Kuinka kauan komposiittiterassit kestävät?

Komposiittiterassit ovat tunnettuja pitkästä käyttöiästään. Koska muovi suojaa puukuituja säältä, komposiittiterassit eivät ole alttiita lahoamiselle, lahoamiselle tai termiittivaurioille. Se ei myöskään haalistu tai kulu jatkuvasta altistumisesta auringolle ja kylmille lämpötiloille. Komposiittiterasseilla on usein 10-25 vuoden takuu, joka takaa, että ne eivät lahoa tai kärsi rakenteellisia vaurioita tavanomaisissa asuinolosuhteissa.

3. Mitä värejä ja malleja on saatavilla?

Komposiittiterasseja on saatavana useissa eri väreissä, kuvioinneissa ja puun jyvän näköisinä, joten kodinomistajat voivat löytää oikean tuotteen melkein mihin tahansa terassihankkeeseen. Valitse luonnollisen näköisiä puun värejä, kuten teak ja saksanpähkinä, tai valitse värjätty harmaa tai hopeinen ilme. Saatavilla on myös uritettuja ja sileitä lautoja sekä erilaisia käännettäviä vaihtoehtoja, joissa on toisella puolella yksinkertainen harjattu rakenne ja toisella puolella realistinen puun jyvärakenne.

4. Mitä eroa on onttojen ja massiivilevyjen välillä?

Massiivilevyt muistuttavat enemmän sahatavaraa, ja kuten nimikin kertoo, ne ovat kauttaaltaan massiivisia. Onttoydinlevyt näyttävät hieman enemmän ihmisen tekemiltä ja niissä on uurrettu keskiö. Molemmat levyvaihtoehdot tarjoavat vahvan ja laadukkaan kannen, johon voit luottaa.

5. Mitä eroa on uritetuilla ja urittamattomilla laudoilla?

Uritetuissa ja urittamattomissa laudoissa on erilaiset reunat, mikä vaikuttaa asennukseen. Uritetuissa laudoissa on lovi tai kanava reunoilla, ja ne asennetaan näkyvien naulojen sijasta piilotetuilla kansikiinnikkeillä. Urittamattomissa laudoissa on kiinteät reunat, ja ne asennetaan laudan yläosaan poratuilla nauloilla.

6. Vaatiiko komposiittiterassi huoltoa?

Komposiittikannet vaativat vain vähän huoltoa. Raivaa säännöllisesti pois kaikki roskat, kuten lehdet, lika ja pöly. Puhdista kansi perusteellisemmin vähintään kaksi kertaa vuodessa pelkällä harjalla, letkulla ja miedolla kotitalouspuhdistusaineella. Älä käytä konepesukoneita, sillä ne voivat vahingoittaa komposiittikansia. Toisin kuin puukannet, komposiittikannet eivät vaadi värjäystä, vedeneristystä tai tiivistämistä.

7. Voinko maalata tai värjätä komposiittiterassin?

Asiantuntijat eivät suosittele komposiittiterassin maalaamista tai värjäämistä, sillä materiaali on kyllästetty väriaineella, joka kestää yhtä kauan kuin terassisi. Jos päätät maalata tai värjätä komposiittikansiasi, se vaatii säännöllistä huoltoa, joka on samanlaista kuin puukansistojen huoltotarve.

8. Minkä jännevälipituuden voin tehdä komposiittiterassilla?

Kohtisuorissa sovelluksissa jännevälin tulisi olla 12-16 tuumaa palkkien välillä. Asiantuntijat suosittelevat 16 tuuman jänneväliä vahvan ja vankan kannen saamiseksi. Jos asennat 45 asteen kulmassa, enintään 12 tuumaa keskeltä antaa parhaan tuloksen.

9. Tarvitsenko komposiittiterassin asentamiseen erityisiä laitteita tai työkaluja?

Komposiittiterassin asentamiseen ei tarvita erikoistyökaluja, mutta leikkaamiseen ja rakentamiseen tarvitaan tavallisia puutyökaluja. Koska komposiittiterassimateriaalit leikkautuvat aivan kuten puu, voit käyttää asennuksessa sirkkeli- tai jiirisahaa. Tämäntyyppinen terassilauta kestää myös nauloja ja ruuveja kuten oikea puu.

10. Kuinka paljon komposiittiterassit laajenevat ja supistuvat?

Komposiittiterassit laajenevat ja supistuvat lämpötilojen noustessa ja laskiessa, ja tarkka määrä riippuu asennuksen aikaisen lämpötilan ja paikallisen alueesi enimmäislämpötilan välisestä erosta. Yleisesti ottaen lautojen väliin on jätettävä 3/16 tuuman tai 1/4 tuuman rakoja laajentumisen ja supistumisen sekä lian ja veden luonnollisen poisvirtauksen mahdollistamiseksi.

Mitä muita kysymyksiä sinulla on komposiittiterasseista? Kerro meille kommenteissa.

Tutustu valikoimaan vähän huoltoa vaativia komposiittiterasseja täällä.