Tomaatin kastelu

Ravinteiden lisäksi tomaatti tarvitsee säännöllistä kastelua. Huolehdi kastelusta aurinkoisella ja lämpimällä säällä päivittäin varsinkin, jos kasvatat tomaatteja. Luonnonlannoitteista liukenee ravinteita koko taimikasvatuksen ajan ja tomaatin kasteluun riittääkin pelkkä vesi. Maukkaita tomaatteja voi kasvattaa itse avomaalla, kasvihuoneessa tai parvekkeella. Kastelua voikin vähentää reilusti loppukesällä.

Kastele ja lannoita säännöllisesti.

Tulevaisuuden viljely on matalaviljelyä”

Tomaatin kastelu

Jos kasvualustassa ei ole varastolannoitusta, veteen lisätään kerran. Sain videon tekoon avuksi siskon pojan. Kaikki sujuikin mallikaasti, sekä istutus että video. Ongelmahan ilmenikin vasta sitten täällä bloggerin. Pidä tomaatin kasvualusta tasaisen kosteana. Hellepäivinä tomaatti tarvitsee paljon vettä. Tue runkotomaatit naruilla kasvihuoneen tai parvekkeen.

Tomaatin viljely onnistuu vähemminkin kokeneelta puutarhurilta, jos vain.

Tomaatin kasvatus parvekkeella

Tomaatin kastelu

Kun koulinnasta on kulunut aikaa pari viikkoa, voi kastelussa siirtyä lannoitekasteluun jotta tomaatin taimet saisivat kasvuunsa riittävästi ravinteita. Pidä huolta myös päivittäisestä kastelusta, etenkin aurinkoisella säällä. Kun tomaatit kasvavat kylvöruukussa ahtaasti liian monta päivää, niistä. Kovin epätasainen kastelu tai sateinen kesä taas aiheuttaa tomaattien halkeilun. Siinä tomaatin kasvatus on mielestäni melko vaivatonta, kun säkissä on ravinteet koko kesän kasvulle. Voit kastella tomaatteja pelkällä vedellä.

Luin jostain että tomaatit kannattaa kylvää maitopurkkiin,joka on puolillaan multaa ja sitt sitä. Jorma Seppälä kannustaa kaikkia hyvistä tomaateista pitäviä kokeiluun. Kun taimia hoitaa säännöllisesti, muistaa valon, kastelun ja lannoituksen tärkeyden. Upean maukkaat satovalmiit tomaatit! Kun löydät herkullisen tomaatin, ota siemenet talteen ja istuta ruukkuun. Amppeliruukussa tomaatti vaatii paljon kastelua, sillä pienessä ruukussa se kuivuu. Tomaattien parissa on hauskaa puuhailla.

Hellekautena tomaatti tarvitsee paljon vettä. Maa ei saa kuivua muuten tomaatit voivat halkeilla. Tomaatin kotikasvatuksessa on tärkeää huolehtia kastelusta ja riittävästä valosta. Myös turpeella tai kompostilla parannetussa peltomaassa tomaatit viihtyvät.

Vinkki parvekeviljelijöille: tomaatti voi juoda kolme litraa päivässä

Tomaatin kastelu

Enää ei tarvitse omistaa puutarhaa ryhtyäkseen viljelijäksi. Lasitettu parveke on kuitenkin melko kuuma kasvupaikka. Kasvit vaativat ahkeraa kastelua. Amppelitomaatista ei tarvitse poistaa varkaita. Jos tomaatin latva sykeröityy ja lehdet rullautuvat ja. Tomaatin kasvatus on helppoa, mutta samalla myös vaikeaa. Tomaatin taimi tarvitsee vähintään 10 litran multaruukun.

Tomaatteja voi hyvin kasvattaa myös parvekkeella. Karaise taimia ulkona päiväsaikaan, ennen kuin istutat ne avomaalle. Koska kastelu tai lannoitus ei sido minua kotiin, asensin vielä. Osmo Isotalo on kehittänyt tomaattien pöytäviljelyä venäläisten toiveiden.