Terassi betonilaattojen päälle

Esittelemme nyt yhden toteutetun ratkaisun. Rakenna sen päälle hyvännäköinen puuterassi! Terassin perustus rakennetaan maapohjasta riippuen, joko laattojen, harkkojen tai betonin päälle. Mikäli maa routii ja elää, tulee perustukset rakentaa niin.

Tässä työssä kerron omakotitalon takapihalle tulevan terassin rakentamisesta. Kuvassa näkyy hyvin betonilaatta, jonka päälle terassi tehtiin.

Terassin perustustyöt – näin rakennat pitkäikäisen terassin

Terassi betonilaattojen päälle

Terassin rakentaminen – perustukset, runko, kansi ja kaiteet, kaikki näillä. Asenna pilariharkot pihalaattojen päälle piirroksen mukaisesti. Terassin toiselle laidalle betonilaattoja pinottiin kolme päällekäin ja keskelle jotain siltä väliltä korkeuseroista riippuen. Päälle harsokangas ja hiekkaa tai sepeliä päälle. Terassi makaa harkkoperustuksen päällä. Niihin kohtiin laitettiin vain betonilaatta ja 1 kpl harkkoja.

Kasatun maan päällä ei terassi pysy suorassa. Siihenhän tulee katto päälle ja kaikkee.

Puuterassi laattojen päälle – näin rakennat terassin

Terassi betonilaattojen päälle

Oman terassin perustin betonilaattojen varaan. Tee se itse -ohjeet terassin, portaiden ja terassikaiteen rakentamiseen painekyllästetystä. Itse tein laajennuksen vanhaan terassiin (n9neliötä tuli lisää) betonilaattojen päälle ja nyt kun lumet alkaa oleen lähteneet päältä niin ainakaan. Rivitalon takapihalla on 50x50cm betonilaattoja noin 3x4m alueella. Kannattaako terassi rakentaa jo olemassa olevien laattojen päälle vai. Kaivat alueen auki, heität routastyroksia tai finnfoamia, soraa päälle, betonilaatta ja siihen terassin niska päälle. Jos alusta on tiivis ja routimaton, perustukseksi riittää betonisten pihalaattojen päälle.

Lähes koko terassin pohja siis raapaistiin auki noin 40 cm. Tutustu terassin perustuksien hintoihin ja löydä omalle terassillesi luotettava tekijä. Riittäisikö perustuksiin se, että runkopuut asettaa betonilaattojen päälle, jotka asetettu tasaisin välein hiekalle VAI tulisiko käyttää harkkoja. Jos sinäkin mietit terassin rakentamista, lue ensin vinkit sen tekemiseen! Aseta reisilankkuelementit betonilaattojen päälle ja kiinnitä kaidetolppiin. Terassilaatta tuo ylellisyyttä, pihalaatat sekä pihakivet.

Painavat pihakivet tai betonilaatat valmistetaan eri puolilla Suomea paikallisilla tehtailla. Mulle tuli terassiksi tavallinen ruskea ja uritettu kyllästetty mänty. Jos pohja on tasainen, terassi kannattaa perustaa betonilaattojen päälle. Jos mahdollista, laatan alle olisi hyvä laittaa mursketta.

Terassin rakentaminen – helpot ohjeet

Terassi betonilaattojen päälle

Pilarit tulevat nyt noin 2 metrin välein, toisin päin vähän alle ja toisin päin vähän päälle. Vielä on avoinna, upotetaanko betonilaatta ja harkko. Talon seinästä kauimpana oleva terassin pää näyttikin tulevan sen verran ylös maanpinnasta, että päätimme. Sen betonilaatan ajattelimme laudoittaa myös. Protan terassi -vedeneristyskermin päälle pitää asentaa päällysrakenne. Yleisimmin käytetään betonilaattoja tai puuritilöitä, mutta suoraan vedeneristyskermiin. Betonilaatat ovat hiekkamaalla, jonka kaato tehtiin.

Terassin laajennus ja uudet rinneportaat olivat haaveissamme. Terassin pohjatyöt eli betonilaatat aseteltuina sorapedin päälle. Haluan siis betonin sijaan astella puulattiaisella terassilla. Kestopuusta tehdyt terassit, laiturit ja muut rakenteet kestävät oikein huollettuna. Kantavan kerroksen päälle levitetään n.