Täytä keittiön hankala aukko ulosvedettävällä järjestelijällä.

Täytä keittiön hankala aukko ulosvedettävällä järjestelijällä.

Lähes jokaisessa keittiöremontissa, jossa käytetään vakiomittaisia kaappeja, kaapin ja seinän (tai tärkeän laitteen) väliin jää ainakin yksi aukko. Voit aina elää tyhjiön kanssa, mutta jos keittiösi on pieni, haluat luultavasti hyödyntää jokaisen ylimääräisen sentin. Suosittelen ulosvedettävän järjestelijän asentamista. Nämä monipuoliset, ei-perinteiset keittiön säilytysvaihtoehdot sopivat niinkin ohuisiin tiloihin kuin kolme tuumaa. Kapeimmat järjestäjät sopivat erinomaisesti esimerkiksi maustepurkeille ja leikkuulaudoille. Leveämmät vetokotelot sopivat syvemmille esineille, jotka haluat pitää käden ulottuvilla (esimerkiksi pannut). Riippumatta siitä, kuinka leveä ulosvedin on – olipa se viisi, kuusi tai yhdeksän tuumaa – säilytettäviin esineisiin ei pääse käsiksi avaamalla ovea ja kurkottamalla sisään vaan vetämällä paneeli ulos.

Kun remontoin hiljattain omaa keittiötäni, eräässä alakaappirivissä oli yli viisi tuumaa tilaa. Koska tiesin, miten perheemme tyypillisesti käyttää keittiötä, päätin asentaa tänne ulosvedettävän järjestelijän leikkuulautakokoelmaamme varten. (Vaikka useimmat täyttöjärjestimet asennetaan samaan aikaan tavallisten kaapistojen kanssa, pystyin asentamaan omani jälkikäteen kiinnittämällä takaseinään tasokiilan). Jos päädyt siihen, että ulosvedettävä järjestäjä olisi hyvä lisä keittiöösi, pidä nämä vinkit mielessäsi, kun toteutat projektia:

1. Kiinnitä vetolaatikko paikoilleen.

Ensimmäinen vaihe on kiinnittää ulosvedettävä järjestin paikalleen. Kun olin asettanut ulosvedon takaseinään asettamani kiinnitystelineen päälle, jatkoin ulosvedon kiinnittämistä viereisen kaapin kylkeen. (Älä käytä niin pitkiä ruuveja, että ne häiritsevät liukutoimintoa). Muista upottaa vetokappale syvyyteen, joka vastaa kaapin levymateriaalin leveyttä. Näin kun kaapin etuosa kiinnitetään myöhemmin, vetokappale istuu ympäröivän kaapiston kanssa tasan, jolloin lopputulos on saumaton.

2. Leikkaa levymateriaali.

Ennakoidessani, että kaapit jättäisivät aukon – ja että haluaisin täyttää aukon vedolla – tilasin kaappien mukana ylimääräistä levymateriaalia. Tiesin, että osa levymateriaalista tarvittaisiin, jotta saisin vedettävän vetimen etupuolen sopimaan keittiöön asentamieni kaappien kanssa. Leikkaa omasi sopivan levyiseksi joko pöytä- tai pyörösahalla ja ohjaimella. Yllä olevassa kuvassa näet yksinkertaisen asetelmani leikkauksen tekemiseksi jälkimmäisellä työkalulla.

3. Teippaa reunat.

Tämä on valinnainen vaihe, mutta mielestäni se kannattaa tehdä, ei vain esteettisyyden vuoksi vaan myös puun suojaamiseksi. Kiinnitä nauhateippi leikattuihin reunoihin vaatetussilitysraudalla; kuumuus aktivoi tehtaalla levitetyn teippiliiman. Jos se ei ole saatavilla puusepänliikkeestäsi, nauhoitusmateriaalia voi löytää paikallisesta kodinkoneliikkeestä.

4. Hio täydellistä istuvuutta varten.

Poista terävät reunat ja ylimääräinen materiaali hiomalla työkappaleen juuri teipatut osat hienolla hiomapaperilla. Saat parhaan tuloksen käyttämällä hiomalaikkaa.

5. Aseta ulosvedettävä etuosa

Ennen kuin kiinnität työkappaleen ulosvedon runkoon, aseta paneeli aukkoon puristimien avulla. Aja ruuvit sisäpuolelta, jotta et naarmuta julkisivua.

6. Nauti valmiista tuotteesta

Kuten näet, varustin ulosvedettävän etupaneelin laitteistolla, joka täydentää kaapinvetimieni tyyliä. Minua tyydyttää kuitenkin eniten se, että ulosvedettävä alue istuu täydellisesti viereisten laatikoiden kanssa samassa tasossa. Sen lisäksi – mikä on tärkeää ammattimaisen lopputuloksen kannalta – vetolaatikon sivuilla olevat saumat ovat saman levyiset kuin laatikoiden väliset saumat.

Ulosvedettävä laatikko on ollut asennettuna nyt kaksi kuukautta, ja voin kertoa, että se on keittiömme käytetyin säilytystila ruokailuvälinelaatikon jälkeen.