Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen

Lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa kylpyhuone on täydellinen paikka homeelle, ja se voi kasvaa lähes kaikilla pinnoilla. Kun löydät sen, kylpyhuoneen homeen puhdistaminen voi olla suuri urakka. Seuraa vinkkejämme homeen puhdistamiseen – mukaan lukien käytettävät tuotteet, ohjeet tietyille pinnoille ja tärkeimmät ennaltaehkäisytaktiikat – ja virkistä kylpyhuoneesi. Haluat varmistaa, että saat kaiken irti, jotta et jatkuvasti taistele kylpyhuoneen hometta vastaan.

Toimittajan vinkki: Jos epäilet, että kylpyhuoneessasi on mustaa hometta, joka tunnetaan nimellä Stachybotrys chartarum, Pyydä ammattilaista testaamaan se, sillä kyseessä voi olla suurempi ongelma. Jos tulokset viittaavat muihin tavallisiin kotitalouksien homeisiin, jatka puhdistusvinkkien avulla.

Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen Parhaat puhdistusaineet kylpyhuoneen hometta vastaan

Minkä tahansa kylpyhuoneen homeen puhdistusaineen kanssa sinun on käytettävä käsineitä ja työskenneltävä hyvin ilmastoidussa tilassa. Suositellaan maskin käyttämistä, sillä homeen puhdistaminen voi aiheuttaa homeen itiöiden vapautumista ilmaan.

On olemassa runsaasti tuotteita, joiden väitetään tappavan homeen, mutta vanha kunnon saippua ja vesi (ja kyynärpäänrasva) riittävät yleensä. Voit myös valmistaa kylpyhuoneen homeenpuhdistusliuoksen kodin esineistä.

Booraksi, Valkoinen mineraalijauhe, on luonnollinen tapa puhdistaa kylpyhuoneen home. Sekoita 1 kupillinen booraksia yhteen gallonaan lämmintä vettä. Kaada osa liuoksesta suihkepulloon. Suihkuta suoraan pinnalle, jonka haluat puhdistaa. Käytä hankausharjaa, sieniä tai puhdasta rättiä hometahrojen poistamiseen. Käytä jäljelle jäänyttä booraksimuotin puhdistusainetta kaakeli- tai vinyylilattioiden moppaamiseen.

Valkaisuaine On toinen hyvä vaihtoehto hometahrojen poistamiseen kylpyhuoneessa, mutta sitä tulisi käyttää vain hyvin tuuletetussa tilassa. Avaa aina ikkuna tai kytke kylpyhuoneen poistoilmapuhallin päälle, kun työskentelet valkaisuaineen kanssa. Valkaisuaineen ja veden suhde 1:10 on tehokas huokosettomilla pinnoilla, kuten lavuaareissa, ammeissa, wc:ssä ja suihkuissa, mutta sitä ei pidä käyttää homeen puhdistamiseen katosta tai seinistä.

Tislattu valkoinen etikka On käyttökelpoinen ratkaisu kylpyhuoneen homeen puhdistamiseen. Laimenna sitä laattalattioiden puhdistamiseen tai käytä sitä suoraan suihkunpäätyyn, viemäriin tai wc:hen. Vaikka laimentamattomassa valkoisessa etikassa ei ehkä ole kovin miellyttävä tuoksu, etikka on erinomainen tapa puhdistaa hometta. Suihkuta etikkaa suoraan homeeseen sairastuneelle alueelle, anna sen vaikuttaa 5-10 minuuttia ja pyyhi se sitten pois sienellä tai rätillä. Jos hometta on vaikea poistaa, hankaa harjalla.

Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen Miten puhdistaa home kylpyhuoneen katosta?

Jos näet homeen leviävän kylpyhuoneesi kattoon, sinun on tehtävä kaksi asiaa. Ensiksi, tunnista lähde. Onko kylpyhuoneen yläpuolella vuoto Jos on, poista vuoto ennen kuin puhdistat homeen kylpyhuoneen katosta. Jos home johtuu kylpyhuoneen kosteudesta, harkitse poistoilmapuhaltimen lisäämistä tai kosteudenpoistimen käyttämistä lämmön ja kosteuden vähentämiseksi.

Seuraava vaihe on puhdistaa home kylpyhuoneen katosta. Aloita suihkuttamalla alue etikkaliuoksella. Jos katto on päällystetty maalilla tai muulla pinnoitteella, joka mahdollistaa hankaamisen, suihkuta etikkaa suoraan kattoon ja pyyhi puhtaalla rievulla. Jos näin ei ole, sinun on raaputettava pois ja vaihdettava kyseinen kattoalue. Homeen peittämän kuvioidun katon poistaminen on parempi jättää homeenpoistoon erikoistuneille asiantuntijoille, sillä se edellyttää erityisiä ilmanvaihtonaamareita ja suojavaatetusta.

Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen Homeen puhdistaminen kylpyhuoneen seinistä

Samoin kuin kylpyhuoneen kattojen puhdistaminen homeesta, voit puhdistaa homeen seinistä saippualla ja vedellä tai suihkepullossa olevalla etikalla. Jos sinulla on hankauskelpoiset maalatut seinät, voit levittää etikkaa suoraan homeeseen ja hangata sen pois. Anna alueen kuivua ja peitä se sitten tahroja estävällä maalilla. Jos kylpyhuoneesi seinät on laatoitettu, noudata seuraavassa osiossa olevia puhdistusohjeitamme.

Jos home on tunkeutunut kipsilevyyn tai levinnyt koko seinään, sitä on vaikea poistaa itse. Palkkaa sen sijaan ammattilainen poistamaan home. Näin suuren määrän homeen häiritseminen voi aiheuttaa terveysriskin ja aiheuttaa sen leviämisen kodin muihin alueisiin.

Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen Miten puhdistaa home kylpyhuoneen laatoista?

Etikan tai booraksiliuoksen hankaaminen on hyvä tapa puhdistaa home kylpyhuoneen laatoista. Pieniä käyttökertoja varten sekoita 2 ruokalusikallista booraksia 2 kuppiin lämmintä vettä ja suppiloidu suihkepulloon. Suihkuta liuosta laatoille ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Kuten aiemmin todettiin, voit myös valmistaa suuren erän laattojen puhdistusliuosta, jossa on 1 kuppi booraksia ja 1 gallona lämmintä vettä. Käytä moppia tai sieniä homeen hankaamiseen. Käytitpä sitten etikkaa tai booraksia, liuosta ei tarvitse huuhdella. Haluat kuitenkin kuivata lattian, jotta kosteus ei rohkaise hometta palaamaan.

Jos haluat puhdistaa homeen kylpyhuoneen laattalaastista, käytä samaa booraksia tai etikkaliuosta kuin edellä. Levitä sitä suoraan laastilinjoihin ja anna sen vaikuttaa. Käytä hammasharjaa tai muuta pientä harjaa puhdistaaksesi homeen kylpyhuoneen laattalaastista. Jos tahroja on vaikea poistaa, sekoita kaksi osaa ruokasoodaa ja yksi osa etikkaa tahnaksi. Levitä sitä laastiin ja anna vaikuttaa muutama minuutti ennen kuin hankaat homeen pois. Voit halutessasi käyttää myös kaupallista laastin puhdistusainetta.

Toimittajan vinkki: Tarkista laattamateriaalisi ennen kuin käytät jotakin näistä ratkaisuista. Etikka voi vahingoittaa joitakin laattamateriaaleja; vältä, jos sinulla on marmori-, liuskekivi-, graniitti- tai kivilaattoja.

Täydellinen opas kylpyhuoneen homeesta eroon pääsemiseen Miten ehkäistä homeen muodostumista kylpyhuoneessa?

Paras tapa torjua hometta kylpyhuoneessa on estää sen kasvaminen. Poista ylimääräinen kosteus käyttämällä poistoilmapuhallinta vähintään 30 minuuttia suihkun jälkeen. Pyyhi suihkun seinät päivittäin käytön jälkeen, jotta kylpyhuoneessa oleva vesi vähenee. Pidä lattia kuivana ja poista kosteat pyyhkeet. Kylpyhuoneen desinfiointi kerran viikossa on myös hyvä tapa estää homeen muodostuminen ongelmaksi. Seuraa kylpyhuoneen siivouksen tarkistuslistaa ja opi, miten.