Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliä

Artikkelin sisältö:

Kun Malin Keatley muutti viisihenkisen perheensä kanssa Ruotsista Kalifornian Pasadenaan, hänellä oli yksi matkamuisto kotimaastaan valikoituna mukaansa: muutama rulla Josef Frankin tapettia. Hän tiesi, että kirkas kukkakuvio, rakastettu ruotsalainen painatus, päätyisi jonnekin hänen uuden perinteisen Colonial-talonsa sisustukseen ja toimisi visuaalisena muistutuksena vanhasta talosta. Suunnittelija Amy Sklar valitsi ruokasalin näyttämään riemukkaan kuvion. "Nyt hymyilen joka kerta, kun syön aterian tai edes kävelen ohi", Malin sanoo.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Harjattua messinkiä ja valkoista pallokruunua sisältävä kattokruunu muodostaa selkeän ja nykyaikaisen vastakohdan ruokasalin värikkäille tapeteille. Hans Wegnerin Wishbone-tuolit ovat skandinaavinen klassikko. Punainen pari tuo värisävyjä puisten tuolien keskelle.

Sklar yksinkertaisti ja modernisoi vuoden 1914 perinteisen Colonial-talon sisustusta sisällyttämällä siihen skandinaavisen tyylin periaatteita: kirkkaan valkoisen värin omaksuminen, luonnonvalon maksimointi ja puhdaslinjaisten, toiminnallisten muotojen kunnioittaminen. Tyylillä vältetään sekamelskaa mutta otetaan iloisesti vastaan väriloistoa, kuten Keatleyn moderni taide, keltainen ulko-ovi ja yksi erittäin vihreä kylpyhuone.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Malin piti läheisen talon väristä, joten Sklar sekoitti samanlaisen pehmeän siniharmaan sävyn, joka yhdistää kodin mustavalkoiset reunukset.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäMalin ja John Keatley sekä lapset Tilde, Stella ja Maja sekä koira Penny. David Tsay

Ulkona käytettynä kirkkaat värit voivat haalistua ajan myötä, joten valitse maali ja väri, joka on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön. Jos haluat samanlaisen ilmeen, kokeile Benjamin Mooren Pilgrim Haze -väriä kodin ulkoväriin ja Cafe Terracea yhtiön Aura Grand Entrance -sarjasta ulko-oveen.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Luonnonvalo on keskeinen osa ruotsalaista suunnittelua, joten lähes kaikissa ikkunoissa on samat valkoiset verhot, jotka päästävät valoa mutta suodattavat näkymiä.

Suunnittelija Amy Sklar.

Jos olisimme laittaneet modernin maton modernien huonekalujen alle, huone olisi tylsä.

– suunnittelija Amy Sklar

Sklar sanoo, että huonekalujen vetäminen pois seiniltä huoneen keskelle luo polkuja ja vyöhykkeitä, jotka saavat huoneen näyttämään suuremmalta. Valitse huonekalut, jotka näyttävät hyvältä kaikista kulmista, kuten nämä Barcelonan tuolit, jotta ilme saadaan aikaan. Sohva eristää musiikkivyöhykkeen, jossa lapset käyvät oppitunneilla. Pyri siihen, että matto ulottuu vähintään metrin verran huonekalujen ulkopuolelle. Sklar valitsi tämän suuren antiikkimaton, koska se sisältää värit mutta on vastakohta modernin taiteen tyylille.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Malinin toive säästeliäästä keittiöstä vaati paljon valkoista ja vähän koristeita. (He käyttivät Benjamin Mooren Simply White -väriä mattaisena seiniin ja satiinisena koristeluun). Puinen saarekepöytä ja -levy eivät saa huonetta tuntumaan ankaralta, samoin kuin sisä- ja ulkotilojen matto, jossa on hieman sinistä ja joka erottaa keittiön perhehuoneesta. Harmaansiniset ja kupariset riipukset muistuttavat kodin ulkoväristä ja seinällä olevista vintage-keittoastioista.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Seiniin sopiviksi maalatut sisäänrakennetut hyllyt kehystävät televisiota, jossa on sekaisin taidetta ja muistoesineitä. Matalaselkäiset tuolit tasapainottavat sohvaa estämättä näköyhteyttä televisioon.

Suunnittelija Amy Sklar

Skandinaavinen muotoilu välttää sotkua. Hengitystila on olennainen osa tätä estetiikkaa.

– suunnittelija Amy SklarTässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Sklar käyttää värejä ja kuvioita pääsääntöisesti säästeliäästi. Hänen mukaansa yleinen rauhallisuus luo mahdollisuuden vaikuttaviin hetkiin, kuten tämän kylpyhuoneen lattiasta kattoon ulottuva vihreä. Keatleyt olivat ihastuneita tähän marokkolaiseen sementtilaattaan. Kirkas basilikanvihreä ja mattapintainen kalkkimainen pinta määrittelivät suunnan muulle huoneelle.

Sklar katseli lähes 30 näytettä, ennen kuin hän löysi kiiltävän vihreän laatan, joka soi lattialla. Useiden kuvioiden sekoittaminen näin pieneen tilaan vaatii jonkinlaista jatkuvuutta, tässä tapauksessa vihreän ja valkoisen paletin. "Se on hieman tiukka temppu", hän sanoo. Myös metrolaatan perinteinen muoto auttaa hillitsemään sekoitusta.

Tuodakseen ammeen reunuksen esiin Sklar kehysti sen kahdella pitkällä verholla. "Kaksi paneelia ovat kuin verhot värilavalle."

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäTässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäKUVA: David TsayKUVA: DAVID TSAY PHOTO: David Tsay

Ruokailutilan kapeaan nurkkaan kehystetty federal-tyylinen sivupöytä sai uuden ilmeen jo pelkästään eloisan kukkaprintin läheisyydestä.

Pikkuruisessa puuterihuoneessa tunnelmallinen kukkatapetti on vastakohta ruokasalin pirteälle paperille. "Ajattelen näitä kuvioita saman kolikon kahtena puolena", Sklar sanoo.

Tässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Terassin keittokomero pysyy kiireisenä – Kalifornian ilmaston etu. Grillin takana ei ole turhia yksityiskohtia, ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu taustalevy suojaa taloa. Pitkän pöydän ympärillä on tuoleja, joiden värimaailma on pirteä.

Malin Keatley

Haluan, että lapseni ja heidän ystävänsä viihtyvät, joten kaiken on oltava kestävää.

– Malin KeatleyTässä perinteisessä siirtomaatalon sisustuksessa on skandinaavista tyyliäDavid Tsay

Keatleyt valuttivat terassille betonisen "sektionaalin" takkatulen oleskelutilaksi. Siinä on heidän haluamansa nykyaikainen ilme, ja lisäksi se on huoltovapaa. Muutama sisä- ja ulkotyyny pehmentää sitä pehmeäksi.