Tarhaukonhattu

Koko kasvi myrkyllinen, pienikin syöty määrä kuolettava. Kasvi on myös vanha, perinteinen koristekasvi. Siniset, valkoiset tai sinivalkoiset kukinnot ovat pitkinä terttuina varsien latvoissa. Komeita ukonhattuja viljellään yleisesti puutarhoissa koristekasveina. Meillä suosittu on aitoukonhatun ohella risteymäsyntyinen tarhaukonhattu, jonka kukan.

TARHAUKONHATTU – TRÄDGÅRDSSTORMHATT.

Perinnekasvikirja by herttoniemen siirtolapuutarha

Tarhaukonhattu

Sitä lisätään jakamalla syksyllä tai varhain keväällä. Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu. Rinnakkaisnimet: Korkeus: 1,2-1,5 m. Kukinta-aika: Kukinnon väri: sininen: tummansininen. This Pin was discovered by Heidi Hartikainen.

Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Merja Hartikainen Luke arkisto.

Tarhaukonhattu aconitum x stoerkianum

Tarhaukonhattu

Tämän Pin-lisäyksen löysi Ruutea. Tee omia löytöjä ja tallenna ne Pinterestiin. Aconitun x stoerkianum TARHA-UKONHATTU. Ilmoita havaintosi ja lähetä kuvia! See what people are saying and join the conversation.

Kasvualusta, ravinteikas, kosteutta. Sain siskoltani tarhaukonhattua ja se sopi juuri sopivasti korkeana kukkana. Naapurissa oli ikivanha kaksiosainen puutalo, jonka pihassa kukki juhannusruusut ja syreeni, sekä tarhaukonhattu. Kartta Pirkanmaan Perinnepihaprojektin keräämistä perinnekasveista. Kartalle on merkitty projektin kokoelmiin kerättyjen kasvien alkuperäiset kasvupaikat. Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Monille tutun ja näyttävän aitoukonhatun ohella luonnosta löytyy viljelykarkulaisena risteymäsyntyinen tarhaukonhattu, jonka kukan väri vaihtelee lajikkeesta. Yleisempiä koristeperennoina kasvavia ovat tarhaukonhattu ja sen valkokirjava lajike. Ukonhatut viihtyvät parhaiten puolivarjossa, mutta sietävät aurinkoa. Kukkii tummansinisin kukin erittäin varhain jo heinäkuussa. Miksi sen tarvii olla juuri aitoukonhattu (mitä muuten löytyy kyllä valkoisena), eikö yleisempi tarhaukonhattu kelpaisi, ovathan kovin samanlaisia kasvutavaltaan.

Erityistä: perenna, leikataan syksyllä matalaksi.

Istutussuunnitelma: puutarha metsän reunassa

Tarhaukonhattu

Agonogonom divaricatum suomenröyhytatar. Denna pin hittades av Ursula Lehtisaari. Aconitum x cammarum kaitaröyhytatar. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest.

Herttoniemen Siirtolapuutarha ry. Kuvan nimi: Tarhaukonhattu, Kuvaaja: Mika Varpio. Profile picture of Kari Pihlaviita who took this action. Kai sieltä taimitarhalta muistettiin mainita, että tarhaukonhattu ja sormustinkukka ovat hyvin myrkyllisiä ihmiselle? Saksankurjenmiekka Iris germanica. Syysleimu, valkoinen ja violetti. Tummansininen, lähes violetti kypäräkukka.

Vanhaa kantaa, mutta tarkka alkuperä ei tiedossa.