Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.

Kaukaa katsottuna se näyttää taidokkaasti suunnitellulta koristepuutarhalta, joka rullaa alas New Hampshiren rinteen harjanteelta. Rehevät vihreät pensasaidat jakavat tilaa, korkeat pensaat muodostavat pystysuoria korostuksia, ketunhansikkaan tornit kohoavat ylös, värikukkulat leikkivät keskenään, liituisen siniset lehdet antavat johtoajatuksen. Mutta odottakaa. Astu syvemmälle puutarhaan, jonka Jenny Lee Hughes on luonut yhdessä aviomiehensä Edward Yoxenin kanssa, ja huomaat, että maisemaan on sekoitettu purjoa, kaaleja, lehtikaalia, lehtikaalia, mangoldia ja aasialaisia vihanneksia. Kun kahlaat tähän Stoddardin, New Hampshiren osavaltion runsaaseen puutarhaan, suuri osa kauneudesta kumpuaa Jennyn sirottelemista takapihan vihanneksista lautaselle.

Jos Jennyn puutarhassa kävellessä tulee nälkä, hänen suunnittelustrategiansa on onnistunut. Jenny on syntyperäinen luomuvihannespuutarhuri, ja hänet kasvatettiin takapihan noutopöydässä. Mutta silloin vihannekset ja kukat olivat tiukasti erillään. Tämä muuttui, kun Jenny sai ensimmäisen asuntonsa Bostonista ja näki, kuinka hänen puertoricolaiset ja italialaiset naapurinsa täyttivät pienet kaupunkitontit haluamillaan ruoka- ja kukkatuotteilla. "He opettivat minulle, miten tehdä korotettuja kasvualustoja paikkoihin, joissa ei voisi kuvitellakaan, että mikään voisi kasvaa", Jenny sanoo. Monta vuotta myöhemmin, kun Jenny opiskeli maisemasuunnittelua Radcliffe Collegessa ja osti Edwardin kanssa 50 hehtaarin suuruisen palstan New Hampshiressa vuonna 2004, hänellä oli tilaisuus soveltaa kaupunkinaapureidensa viisautta paljon suuremmassa mittakaavassa.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Maaperän parantaminen

Jenny ja Edward ostivat maan näkymän vuoksi. Käytännöllisyys iski myöhemmin, kun he alkoivat käsitellä talon "täydellistä hylkyä" vuodelta 1770, joka oli peräisin maa-alueen mukana. He aikoivat käyttää kaiken energiansa talon korjaamiseen, maisemista nauttimiseen ja vihannesten kasvattamiseen heti talon perustusten ympärillä, kun lammaslauma muutti pelisuunnitelman. Jennyn äiti päätti, ettei hän enää voisi pitää vuosikymmeniä kasvattamaansa romney-lampaita. Lauman ottaminen käyttöön merkitsi 12 hehtaarin maan raivaamista aurinkoiselle laitumelle. Kun maa oli avattu, Jennyn visio ruokaa sisältävästä maisemasta alkoi hahmottua, ja lampaat laidunsivat viereisellä aidatulla laitumella.

Jennyllä on niinkin erilaisia kykyjä kuin jazzlaulua, kuitutaidetta ja kiviseinäsuunnittelua, ja Jenny hyödynsi kaikkia näitä innoituksia lisätäkseen vaistoaan maisemasuunnittelijana. Hän käytti myös valtavaa henkilökohtaista kirjastoaan. "Minulla on noin tuhat puutarhakirjaa – erityisesti sellaisia, joissa on paljon kuvia." Suuri osa siitä, mitä hän oppi, on kuitenkin tulosta kokeiluista oman maansa kanssa. Myönteistä on, että maaperä on erinomaisen kuivattava; kielteistä on, että hedelmällisyys on ongelma. Jenny kuitenkin parantaa sitä kompostilla ja kerrostaa toisinaan käyttökelvotonta käytöstä poistettua villaa, jotta se paremmin pidättää vettä. Maaperän parantaminen on antanut Jennyn maalle tarvittavaa voimaa, jotta se pystyy tukemaan monia tehtäviä, joita sen on suoritettava.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Asettelun suunnittelu

Puutarhan kehityksen alkuvaiheessa Jenny asennutti sarjan Thuja occidentalis.. ’Degroot’s Spire’, jotka toimivat vahvoina pystysuorina vartiomiehinä ja antavat puutarhalle korkeutta kaukana sijaitsevien kukkuloiden taustaa vasten. Hän otti käyttöön runsaasti muita havupuita sekä puksipuu-pensasaidat, joilla luotiin neliöitä. Hänen ideoitaan ohjaa myös työskentely yhdessä puutarhan kanssa. "Minusta kulman kääntyminen pakottaa pysähtymään ja kääntymään – se, mitä näkee, tulee yllätyksenä", hän sanoo. Monissa tapauksissa Jennyn puutarhassa yllätyksiä ovat lihaisat lehtivihannekset, jotka kasvavat rivissä kukkien vieressä.

Jennyn puutarhassa suunnittelija heittäytyy rakastamaan räikeitä värejä ja rikkaita yhdistelmiä. Kaukaa näet hänen kokoelmansa ’Danish Flag’-, ’Drop Dead Gorgeous’-, ’Lauren’s Grape’- ja muita rakastamiaan unikoita. Kun katsot tarkemmin, huomaat, että kukat itse asiassa korostavat perheen ruokahuoltoa. Kukinnot toimivat yhdessä valkosipulin, purjosipulin, sipulin, papujen, herneiden, kesäkurpitsan, perunoiden, kurpitsojen ja muiden Jennyn ja Edwardin keräämien satojen kanssa. Eivätkä ne ole vain vihanneksia, vaan myös marjoja ja hedelmiä on mukana, ja yrtit paistattelevat kivillä ympäröityissä sängyissä talon vieressä olevalla aurinkoisella terassilla.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Täydelliset kasviyhdistelmät

Kun Jenny ja Edward perustivat puutarhan, heidän syrjäisessä kaupungissaan ei ollut helposti saatavilla luomutuotteita. Ja vielä nykyäänkin ruoan ostamiseen on hankalaa löytää aikaa. He tuottavat, keräävät ja säilövät mieluummin omat luomuraaka-aineensa. "Haluan tietää, mitä syömme päivän päätteeksi", Jenny sanoo. Puutarha on muutakin kuin kauniit kasvot; se on heidän elantonsa. Mutta tässä tapauksessa runsas on todella kaunista.

Vaikka puutarha saattaa näyttää herkulliselta mellastukselta, se on tarkkaan suunniteltu. Vihanneksilla on omat sängyt ja rivit, jotka täyttävät keittiön tarpeet. Lähistöllä kukat esiintyvät ja toisinaan ylittävät reviirinsä – ihastuttavilla tuloksilla. Unikot on sijoitettu espaleerattujen hedelmäpuiden alle, jotta rikkaruohot eivät pääse jalansijaa. Ja vielä sen jälkeen, kun niiden terälehdet ovat pudonneet, unikon liidunharmaat siemenkodat sopivat kaalinpäiden ja lehtikaalin sävyyn.

Pöytään ei kutsuta mitä tahansa kukkaa. Jenny suosii yksivuotisia kasveja, kuten punaisia salviaa, Nicotianat…, Amarantus, punainen oraakkeli ja kaksoiskosmoset, koska ne mahtuvat kaikkialle ilman, että ne vievät tilaa. Monivuotisista kasveista rumpuallium (Allium sphaerocephalon (Allium sphaerocephalon)), Sanguisorba, Nepeta, Helenium, Actaea, ja Rudbeckia Ovat hyväkäytöksisiä, toisiinsa kietoutuvia petikumppaneita ilman suuria jalanjälkiä. Hän suosii myös tiettyjä yhdistelmiä, kuten cosmos ja purjo sekä nasturtium ja kurkku. Käteviä onnettomuuksia kannustetaan. Esimerkiksi itse kylvetyt ketunhansikkaat (Digitalis ferruginea…).) muodostavat korkeita, sauvanmuotoisia kukkavarret, jotka muistuttavat huutomerkkejä Thuja occidentalis ’Degroot’s Spires’.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Koristekasvit

Vihannekset ovat yhtä koristeellisia kuin herkullisiakin. Purjo-, lehtikaali- ja kukkakaalirivit on aseteltu puksipuuparvekkeeseen. Rivi "Bright Lights" -ruohosipulia kruunaa seinän yläosan.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Puiden ja kukkien sekoitus

Omena ’Gravenstein’ levittää raajojaan ’Danish Flag’-unikkojen yläpuolella (Papaver somniferum (Papaver somniferum). -munakoiso.). Kukkulan juurelle Jenny istutti valtameren verran Papaver somniferum ’Lauren’s Grape’, jota korosti valikoima lajikkeita Echinacea purpurea (punakoiso) , jonka terälehdet ovat kuiskausvaaleanpunaiset.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Kaarevat puutarhakäytävät

Talosta puutarhaan johtavaa kaarevaa polkua reunustavat muotoillut pensaat ja Jennyn suosikkiperennat – mukaan lukien phlox, jota hän leikkasi kesäkuussa saadakseen pyöreän muodon. Vaikka ylempää polkua ympäröi enemmän koristekasveja kuin vihanneksia, se johtaa lopulta runsaaseen marjapuutarhaan, jota ympäröi puksipuu. The Thuja occidentalis ’Degroot’s Spire’ näyttävät lähes huutomerkkeinä puutarhassa.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Eläimet mukaan luettuina

Bill Bailey, tumma pässi, varmistaa, että laumassa on jatkossakin kaikenväristä villaa. Uuhi Clara Schumann on monen Claran äiti. Jenny leikkaa parvensa marraskuussa; niiden kauniin värinen villa on paikallisten kuitutaiteilijoiden suuressa kysynnässä.

Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia.Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Polun tarjoaminen

Kiviportaat ja -polut auttavat suunnistamaan laajassa puutarhassa. Portaita alas ylemmältä terassilta, Clematis ’Betty Corning’ pehmentää seinää, kun taas klematiikka Digitalis ferruginea Kaikui arborvitae-pensaiden latvoja. Epäsäännöllinen kivipolku, jolta on upeat näkymät, kulkee marjapensaiden vieressä, ohi Acer dissectumin ohi. ’Inaba-shidare’ ohi ja parteripuutarhaan.

Kukka- ja vihannespuutarhasuunnitelma Tämä sekapuutarha sekoittaa kauniisti vihanneksia ja kukkia. Ruokaterassi Kaalit Salaattivihannekset ja ruusukaalit Graniittiset yrttiruudut Autotalli kurkkuristikoiden kanssa Maissi- ja talvikurpitsaterassi Pyökkien tuulensuoja Lammaslaitumet Pensas- ja perennaruutu Herukat, perunat ja tomaatit Herneen tuutituutit Thuja occidentalis ’Degroot’s Spire’s Spire’s’ -vuoristokäytävä Espaleerattuja hedelmäpuita Sitruunaruohoraita Hedelmätarha Vihannesparterrit