Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Terry ja Tony Waldenin Santa Rosa Beachin, Floridan osavaltiossa sijaitsevan loma-asunnon täydelliseksi lähtökohdaksi osoittautui varasto, joka oli täynnä vanhentunutta puuta.

"Perheemme oli pelastanut puuta vanhoista maalaistaloista ja romahtaneista ladoista ja kerännyt jäänteitä hurrikaani Opalin jälkeen", Terry kertoo. "Rantatalon rakentaminen siitä oli niin meidän juttumme, kun Tonyn perhe on ollut puualalla kolmen sukupolven ajan ja tiesi, mistä jokainen pala oli peräisin."

Perheen syvä historia puun kanssa näkyy kodin jokaisessa nurkassa, jossa katot on päällystetty mäntypuilla ja antiikkiset mäntylattiat kulkevat koko talossa. Kodin hillityn värimaailman mukaisesti osa puusta on pesty harmaaksi, mikä antaa tilalle elävän rantamaisen ilmeen. Tiili ja venetsialainen kipsi toimivat vastapainona kodin monille puukuvioille.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Kodin ulkovaippa on verhottu puulla, joka on jyrsitty Tonyn talteenotetuista kappaleista. He pystyivät tekemään joitakin asioita, jotka todella erottavat kodin tästä puusta, kuten lisäämällä 4 x 8 jalan kattoparrut ja viistetyt sivuraidat.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puullaTämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Kodin leveällä etukuistilla on kutsuva keinuvuode. Vaikka lähellä on valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia vettä, pariskunta tyytyy viettämään aikaa rentoutuen floridalaisessa kodissaan. Takasisäänkäynnissä he käyttivät pelastettua tiililattiaa, jotta alueen hyötyalueeseen saataisiin ikivanhaa vetovoimaa – ja huoli puulattioiden märistä jaloista helpottuisi.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Vastapainoksi eteisen 14-metriselle katolle tilaan valittiin maadoittavaksi kookas maalaispenkki ja rikas puulattia. Kun astut rantataloon, saat heti käsityksen tämän perheen rakastamasta pelastetusta, antiikkisesta tyylistä.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Koti avautuu ylimitoitettuun perhehuoneeseen, joka on ihanteellinen viihdyttämiseen. Takkaa reunustavat kaapit tuovat vanhaa puuta, ja venetsialaiset kipsilevyseinät (pariskunnan käsityöläisystävän tekemät) tuovat avaraan tilaan pehmeää ulottuvuutta ja tekstuuria.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Kodin oranssin sävyt näkyvät hillitysti ruokailutilassa, jossa tiilinen kaariovi kehystää näkymää keittiöön. Keittiön keskipisteenä on vanhasta sypressistä valmistettu liesituuletin, ja vanhan heinäharavan pyörä on ruokapöydän yläpuolella olevan näyttävän kattokruunun perusta.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Eteisessä talteenotetuista kappaleista tehdyt lampetit toimivat taideveistoksina. Ylisuuri maisemamaalaus viittaa veden äärellä sijaitsevaan paikkaan ja on loistava tapa tuoda loma-auraa mihin tahansa kotiin, olipa se sitten sisämaassa tai ei.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puullaJean Allsopp

New Orleansissa sijaitsevasta talosta talteen otetut ovet (hiottu ja vahattu niiden luonnollisten sävyjen korostamiseksi) herättävät huomiota ensisijaisessa makuuhuoneessa ja takaavat tarvittaessa yksityisyyttä, kun taas harmaat verhoilut auttavat korkeiden kattojen viihtyisyyttä.

Tämä rantatalo on sisustettu upealla Reclaimed Wood -puulla

Yläkerran makuuhuoneet avautuvat rakastetulle kuistille. Tämä tila on täydellinen perheelle hengailla toistensa ja ystävien kanssa, jotka tulevat jäädä, tai yksinkertaisesti juoda kuppi kahvia aamulla ja lukea kirjaa. Ulkona olevat kattotuulettimet pitävät asiat viileinä Floridan helteessä.