Tällä pienellä tulivuorisaarella on kauneimmat siniset hortensiat

Yksi pensas on kaunis lisä puutarhaan, mutta kokonainen saari kukkivia hortensioita Se on ehdottomasti listasi kohteen arvoinen. Faialin saari, joka on osa Portugalin Azorien saaria Atlantin valtamerellä, puhkeaa kukkaan joka kesä tuhansilla näistä upeista kukista. Vaikka ketjun muut kahdeksan saarta ovat myös kuuluisia kaikissa sävyissä olevista hortensioista, Faialin ainutlaatuiset olosuhteet tekevät siitä yhden maailman parhaista kohteista loistavan sinisten kukkien aikaansaamiseksi. Faialin katuja ja rinteitä reunustavat villiintyneet hortensiat, joita kutsutaan joskus siniseksi saareksi kukkien määrän vuoksi.

Tällä pienellä tulivuorisaarella on kauneimmat siniset hortensiatSorin Rechitan, EyeEm/Getty Images

Muiden Azorien saarten tavoin Faial on tuliperäinen saari, mikä auttaa luomaan ihanteelliset olosuhteet hortensioiden kasvulle. Viimeisin purkaus Faialilla kesti 13 kuukautta vuosina 1957-1958, jolloin tuhannet asukkaat joutuivat väliaikaisesti siirtymään kotiseudultaan. Se myös lisäsi noin 1,5 mailia maata rannikolle ja loi erittäin hedelmällisen, happaman maaperän koko saarelle.

Tällä pienellä tulivuorisaarella on kauneimmat siniset hortensiatWayne Walton/Getty Images (kuvassa)

Isolehtiset hortensiat voivat vaihtaa väriä sen mukaan, miten happamassa maaperässä niitä kasvatetaan, ja siniset kukinnot vaativat hapanta maaperää (jonka pH on 5,5 tai alhaisempi). Emäksinen maaperä (pH 6,5 tai korkeampi) tuottaa vaaleanpunaisia kukkia, ja neutraali maaperä voi tuottaa violetteja kukkia. Monilla alueilla Faialin maaperän pH on 5,2-5,5, ja siinä on myös paljon alumiinia, mikä auttaa kasvattamaan maailman kirkkaimpia sinisiä hortensioita. Kun maaperän happamuus vaihtelee eri puolilla saarta, muuttuu myös kukkien elinvoimainen sävy.

Tällä pienellä tulivuorisaarella on kauneimmat siniset hortensiatEdoMor/Getty Images

Kasvien huippukukinta-aika on heinäkuun lopulla tai elokuun alussa, ja lähes kaikkialla saarella näkee hortensioita. Ne reunustavat teitä, täyttävät peltoja (erityisesti Caldeiran ympärillä, joka on sammuneen tulivuoren jättämä kraatteri), ja useimmilla paikallisilla on ainakin yksi kasvi puutarhassaan.

Jos päätät tehdä matkan, voit vierailla myös ketjun muilla saarilla, kuten Terceiralla, joka tunnetaan lilasaarena. Sielläkin on erittäin hedelmällinen maaperä, ja vaikka näet siellä epäilemättä muutamia hortensioita, se on saanut nimensä tuhansien syreenien ja muiden vaaleanviolettien luonnonkukkien ansiosta.

Aivan kuten Japanin wisteria-tunnelit ja Hollannin tulppaanipellot, pelkät kuvat eivät täysin vangitse Faialin kauneutta täydessä kukassa. Varsinkin jos hortensiat ovat puutarhasi ehdoton osa joka vuosi, matka Faialiin katsomaan sen tuhansia sinisiä kukkia on unelmaloma. Sitä odotellessa luotamme valokuviin ja omiin sinisiin hortensioihin.