Tällä harvinaisella mehikasvilla on kauneimmat kirjavat lehdet.

Olet luultavasti yrittänyt kasvattaa mehikasvia ennenkin, olitpa sitten hankkinut sen söpönä pöytäkasvina tai saanut sellaisen lahjaksi. Mutta vaikka yleisten mehikasvilajien pulleat vihreät lehdet saattavat olla sinulle tuttuja, on olemassa muutamia harvinaisempia lajikkeita, jotka pysäyttävät sinut (tai pysäyttävät vierityssormesi, kun selaat Instagramia). Echeveria ’Compton Carousel’ (tunnetaan myös nimellä ’Lenore Dean’) on yksi tällainen silmäänpistävä kasvi; sillä on kauniit kermanväriset lehdet, joiden keskellä on vihreä raita (lehdet muuttuvat joskus vaaleanpunaisiksi reunoilta). Se on kuitenkin sen verran harvinainen, että joudut maksamaan melkoisen summan saadaksesi tämän kaunottaren huonekasvikokoelmaasi.

Kohteliaisuus: TheAnxiousGardener/Etsy.

Vaikka suurin osa mehikasveista ja Echeveria Lajikkeet ovat helppoja kasvattaa, ’Compton Carousel’ voi olla hieman nirso, joten se ei ole hyvä valinta aloittelijoille. Kuten muutkin mehikasvit, se viihtyy parhaiten kirkkaassa valossa, mutta sinun on oltava varovainen, jos siirrät sen toiseen paikkaan. Se voi palaa auringossa, jos se siirretään heikommassa valossa olevalta alueelta suoraan aurinkoon, joten sinun on vähitellen totutettava se kirkkaampaan valoon, jos haluat siirtää sen kesäksi ulos.

’Compton Carousel’ on myös hyvin herkkä ylikastelulle. Maan on parasta antaa kuivua kokonaan kastelujen välillä, sillä jos mehikasvi päätyy kosteaan multaan, sille voi kehittyä juurimätä. Varmista, että se on ruukussa astiassa, jossa on hyvä salaojitus, ja käytä erityisesti mehikasveille ja kaktuksille tarkoitettua ruukkusekoitusta (6 dollaria, Home Depot). Kun kastelet sitä, kastele syvälle ja anna ylimääräisen kosteuden valua ruukun pohjasta.

Kaikki tämä tietenkin olettaen, että löydät sellaisen. Tämä kirjava mehikasvi on niin haluttu, että sen hinta yksittäisestä kasvista on yleensä 40 dollaria tai enemmän. Joillakin myyjillä se maksaa jopa yli 60 dollaria vain 3 tuumaa leveästä kasvista (ja se on edelleen loppu varastosta).

Tästä huolimatta, jos onnistut hankkimaan ’Compton Carousel’ -kasvin, siitä tulee varmasti yksi kokoelmasi kauneimmista kasveista. Moniväriset lehdet pistävät heti silmään (vielä enemmän, jos siinä on vaaleanpunaisia sävyjä), ja kaukaa katsottuna tämä mehikasvi näyttää siltä, että siinä on värin pyörteitä ja raitoja. Jos pidät siitä todella hyvää huolta, ’Compton Carousel’ voi jopa kukkia oransseilla ja keltaisilla kukilla. Suurimmillaan se on vain noin 6 tuumaa korkea ja leveä, mutta kukat kukkivat varret voivat nousta jopa metrin korkuisiksi.

Jos ’Compton Carousel’ on toivomuslistallasi, löydät tämän kasvin todennäköisesti parhaiten Etsy-verkkokaupasta, jossa sitä on saatavilla muutamalta myyjältä. Voit myös yrittää ottaa yhteyttä viljelijöihin, jotka ovat myyneet sitä aiemmin, ja kysyä, milloin he lisäävät varastojaan. Se ei luultavasti ole hyvä valinta, jos et ole koskaan aiemmin onnistunut pitämään mehikasvia hengissä, mutta jos olet uusi kasvin kasvattaja, voit testata taitojasi muilla värikkäillä lajikkeilla, joita on helpompi kasvattaa, kuten vaaleanpunaisilla mehikasveilla tai jopa sellaisella, jolla on kirkkaat lehdet. Siitä ei silti ole haittaa, jos lisäät ’Compton Carousel’ -lajin unelmakasvien listallesi!