Takareiden venytys seisten

Löydät lisäksi valikoiman aiheeseen. Eteentaivutus venyttää ihanasti jalkojen takaketjua. Venytys kohdistuu takareisien lisäksi pohkeisiin ja lantioon. Kaikille ei sovi polven koukistus lattialla. Kokeile tällöin tätä vaihtoehtoa:.

Saat venytyksen pyös pohkeille nostaessa varpaat ylös.

Keppivenyttelykuvasto saliharjoituksen jälkeen

Piirrokset ovat tarkoitettu havainnollistamaan venytystä. Voit tehdä liikkeen joko seisten tai polvi maassa, tai vaihtoehtoisesti nostaa jalan korokkeelle. Aloita venyttelyharjoittelu päivittäin tehtävillä lyhyemmillä venytyksillä kestoltaan 5–15 sekuntia 1 kerran lihasryhmää kohden. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat toteuttivat 10 nivelrikkoisille sopivaan jumppaan ohjaavaa.

Kiitos Ikäinstituutille, että saimme käyttää Luontoelämyspolku-materiaalia videoidemme innoittajana. Etureisien venytys kyljellään maaten. Takareiden, pakaroiden ja selän venytys.

Näihin 7 venytykseen jokaisen pitäisi taipua

Pohkeen venytys seisten jalka suorana (kaksoiskantalihas). Nämä venytykset rentouttavat selän lisäksi mielen. Ota venytettävän jalan takareidestä tai pohkeesta kiinni ja vedä jakaa kohti vartaloa. Tunne venytys reiden takaosassa. Venytystä voi keventää koukistamalla polvia. Venytys tuntuu takareisien lisäksi myös pohkeissa ja alaselässä. Aseta venytettävä jalka edemmäs kuin tukijalka.

Pidä tukijala (taakse jäävä) pienessä koukussa. Nojaa nyt ylävartalosta eteenpäin kunnes tunnet venytyksen. Venyttely on lihasten pituuden lisäämistä erilaisten liikkeiden avulla. Päivittäinen venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa. Lähentäjälihasten venytys seisten tukea. Rintalihaksen venytys konttausasennosta.

Dynaaminen takareiden sekä lähentäjä- lihasten. Tutkimukset ovat osoittaneet venyttelyohjelmat tehokkaiksi. Pitkä, yli kymmenen sekuntia kestävä voimakas venytys ei tee kudoksille.

Yksinkertainen venyttelyliike verryttää lonkan ja alaselän

Takareiden venytys seisten

Liikkeen voi tehdä joko seisten tai lattialla istuen. Mepan liikepankki on rakennettu niin, että venytykset on eritelty aktiivisiin ja passivisiin. LIIKKUVUUSHARJOITTEET – TAKAREIDEN VENYTYS 1. Valmentajasi näytti takareiden venytyksen ja toteutit tätä lähes orjallisesti tai sitten et. Jos onnistuu niin kokeile seisten levittää jalkoja mahdollisimman leveällä.

Hengitä ja hengästy loppuverryttely seisten. Ohjelma sisältää sekä verryttely- että venyttelyliikkeitä. Alla tämän hetken suosikkiliikkeeni erityisesti reiden etupuolen ja lonkankoukistajien venyttämiseen. Lonkankoukistajan venytys seisten. Tee harjoitus seisten, istuen, maaten tai kuvan asennossa.

Venytettävässä lihaksessa tulee tuntua venytys, mutta ei kivun tunnetta. Staattiset venytykset on osa vammojen ehkäisemistä ja tavoitteena on pitää kehon mo- lempien puolisen. Jos et pysty varaamaan painoa toiselle jalalle, voit tehdä harjoitteen seisten yhdellä jalal-. Vaikuttaa lantion ja reiden koukistajiin. Taita toinen jalka koukkuun reiden etupuolelle noin polven. Tämä on helppo harjoitus, joka vahvistaa pakaran ja reiden takaosan lihaksia. Selän venyttely on tärkeä osa kivun hoitoa ja vammojen ehkäisyä. Reiden takaosanlihasten venytys.

Käytä tässä seisten tehtävässä venytyksessä keppiä apuna harjoituksessa kuten kyykistys- liikkeissä (liike ). Staattinen venyttely tarkoittaa venytystä, jossa asento pidetään. Tästä esimerkkinä vaikkapa perinteinen seisten polvet suorana varpaisiin kurkottaminen. Myös esimerkiksi selin makuulla takareiden venyttäminen jalkaa. Alkuasento: Asetu kohtisuoraan tukea vasten ja ota sitä kevyesti kiinni.

Hae jälleen ryhtiasento ja tue erityisen. Istumisen haitoista on varoiteltu jo pidemmän: “Istuminen on hengenvaarallista”, “ Istumisen terveyshaitat verrattavissa tupakointiin ja.