Sopiiko laminaattilattia minulle?

Ajattelit siis ostaa laminaattilattian muuttaaksesi huoneen tai jopa koko kodin, toimiston tai yrityksen. Nyt sinun on vain päätettävä, sopiiko laminaatti juuri sinun tarpeisiisi. Tässä ovat laminaatin edut ja haitat, jotka auttavat sinua päättämään.

Laminaattilattian edut

Sopiiko laminaattilattia minulle?

Kyllä, laminaatti näyttää hyvältä ja se on tehty jäljittelemään puun, kiven tai laatan ulkonäköä. Kyllä, se on kestävä, koska se kestää naarmuja ja tahroja. Ja laminaatti voidaan hinnoitella täydellisesti tarpeisiisi sopivaksi. On monia syitä, miksi laminaattilattia voisi olla täydellinen sinulle.

Laminaattilattia on kestävä

Laminaatti on vahva, naarmuuntumaton ja erittäin kestävä lattiapinta. Sitä suojaa sitkeä ulkokerros ja hartsipinnoite, minkä ansiosta se soveltuu vilkkaasti liikennöidyille alueille ja taloihin, joissa on lemmikkejä ja lapsia. Yleiseen asuin- ja kevyeen kaupalliseen käyttöön kannattaa valita laminaatti, jonka AC-luokitus on vähintään 3.

Helppo asentaa

Laminaatti on paljon helpompi asentaa kuin muut lattiatyypit. Miksi? Koska levyt on suunniteltu lukittumaan toisiinsa, joten niiden kanssa on helppo työskennellä. Laminaatti voidaan "ujuttaa" useimpien olemassa olevien lattioiden päälle, mikä säästää huomattavasti asennusaikaa verrattuna muihin lattiatyyppeihin, jotka saatetaan joutua liimaamaan, niittaamaan tai naulaamaan. Yli kaksi kolmasosaa laminaatista on liimatonta klikkausta, mikä säästää edelleen asennusaikaa ja kustannuksia. Laminaatti on niin helppo asentaa, että useimmat pystyvät tekemään sen itse.

Alapohjat

Laminaatti on uskomattoman monipuolinen lattiavaihtoehto, sillä se voidaan asentaa lähes kaikenlaiselle kuivalle, puhtaalle ja tasaiselle aluslattialle. Aluslattiavaihtoehtoja ovat esimerkiksi betoni, uudet puiset aluslattiat ja olemassa olevat vinyyli- tai keraamiset lattiat. Monissa tapauksissa, joissa kovapuulattian asennus ei sovi yhteen aluslattian kanssa, laminaattilattia on varteenotettava vaihtoehto.

Taloudellinen valinta

Laminaattilattia on suhteellisen edullisempi kuin useimmat markkinoilla olevat lattiavaihtoehdot, mutta se ei silti jää vajaaksi muodon ja toimivuuden suhteen. Laminaattilattiavaihtoehtoa löytyy jokaiseen hintaluokkaan.

Laaja valikoima laatua

Voit räätälöidä laminaattilattian valinnan juuri sinun tarpeisiisi. Jos sinulla on todella paljon liikennettä, kuten vähittäismyymälä tai muunlainen liiketoiminta, voit käyttää enemmän rahaa paksumpaan laminaattiin, jolla on korkeampi AC-luokitus. Jos taas haluat vain mukavan olohuoneen lattian, eikä olohuoneessasi ole koskaan yhtä paljon kävijöitä kuin vähittäiskaupassa, sinun ei tarvitse käyttää rahaa paksuuteen tai korkeampaan AC-luokitukseen. Sen sijaan voit keskittyä haluamasi ulkoasun saavuttamiseen.

Laaja valikoima tyylejä

Laminaattilattioita myydään monenlaisina puu-, kivi- ja laattakuviointeina. Kaikkia näitä on saatavana eri väreissä, pintakäsittelyissä, paksuuksissa ja lankkutyyleissä.

Kiinteät takuut

Useimmilla laminaattilattioilla on hyvät takuut kulumista, värjäytymistä ja haalistumista vastaan. Toisin sanoen valmistaja takaa, että niiden kulutuskerros kestää vuosien käytön. Joillakin laminaateilla voi olla jopa takuu kosteutta vastaan, mikä tarkoittaa, että tuote kestää taatusti käyttöä esimerkiksi kellareissa ja keittiöissä, vaikka kylpyhuoneet eivät yleensä tule kysymykseen.

Helppo puhdistaa ja huoltaa

Laminaattilattian kosteutta ja tahroja hylkivä pinta tekee vuotojen puhdistamisesta helppoa. Laminaattilattian pitämiseen huippukunnossa ei tarvita erityisiä puhdistusaineita. Päivittäinen lakaisu riittää.

Ympäristötietoinen

Pohjois-Amerikan laminaattilattiayhdistyksen mukaan: "Koska laminaatti valmistetaan paperista, sen valmistukseen ei tarvita lehtipuiden korjuuta, kuten puulattioiden valmistuksessa. Toisin kuin jotkin matot, laminaatti ei sisällä merkittäviä määriä joitakin sisäilman laatuun vaikuttavia aineita. Ja kun laminaattilattia on helppo vaihtaa, se voidaan tuhota ilman vaaraa ympäristölle."

Hypoallergeeniset ominaisuudet

Koska laminaattilattiassa ei ole paikkoja, joihin pöly ja muut hiukkaset, jotka voivat aiheuttaa allergioita joillekin ihmisille, jäävät kiinni, laminaattilattia on erinomainen valinta. Aluskate muodostaa kosteussulun, joka ei ainoastaan suojaa lattiaa vaurioilta, vaan myös estää homeen muodostumisen ja itämisen.

Laminaattilattian haitat

Ei jokaiseen käyttöön

Laminaatit eivät käy kaikkialle. Laminaattilattiaa ei esimerkiksi suositella asennettavaksi tiloihin, joissa on paljon kosteutta. Ulkona? Ei koskaan. Kellariin? Kyllä, kohtuuden rajoissa. Älä asenna sitä pesuhuoneeseen tai kylpyhuoneeseen, jossa voi olla märkiä esineitä tai jossa voi sattua onnettomuuksia veden kanssa. Katso täältä lisää asennuspaikan ohjeita ja kieltoja.

Laminaatit on rakennettu kosteudenkestäviksi, mutta eivät vedenpitäviksi. Laminaattien hyvin tiivistetty kulutuskerros kestää helposti kosteaa moppausta jne., mutta kun kosteus pääsee reunoille, pintakerroksen alle tai lukitusjärjestelmään, vääntyminen ja turvotus voivat pilata lattiasi.

Puun kaltainen mutta ei aito puu

Laminaatit eivät ole massiivipuuta. Niinpä ne kuulostavat ja tuntuvat jalan alla hieman erilaisilta. Jos haluat oikean kovapuun akustiikan paljaiden jalkojesi alla, laminaatti ei todennäköisesti ole oikea valinta sinulle, ellet valitse paksua levyä, kuten 12 tai 15 mm.

Koska laminaatit ovat lisäksi kelluvia eivätkä kiinnitettyjä alustaan kuten kovapuulattiat, laminaatin ja alustan väliin jää aina pieni rako, vaikka aluslattian alle olisi asennettu aluskate. Siksi laminaatit kuulostavat yleensä erilaiselta kuin puu. Voit pyytää paksumpaa aluskatetta tämän vaikutuksen minimoimiseksi, mutta laminaattilattia ei koskaan kuulosta täsmälleen samalta kuin kovapuu. Joitakin ihmisiä tämä ei haittaa lainkaan, kun taas toisille tämä on riittävä syy ohittaa laminaatit kokonaan. Sinun on päätettävä itse.

Mihin laminaattilattiat voidaan asentaa?

Laminaattipuulattiat ovat erittäin monipuolisia lattiatuotteita. Laminaattilattia-asennus voidaan tehdä lähes kodin jokaiseen huoneeseen, maanpinnan ylä- tai alapuolelle, puun tai betonin päälle. Useimmat lattiavalmistajat markkinoivat laminaattilattioitaan "asenna minne tahansa" -tuotteena.

Voit asentaa laminaatin portaisiin jopa ilman aluskatetta, mutta sinun on varmistettava, että se täyttää paikalliset rakennusmääräykset. Etsitkö laminaattia, joka sopii yhteen säteilylämmitteisten lattioiden kanssa? On mahdollista löytää sellainen, mutta varmista, että se on oikea – tarkista valmistajan suositukset.

Älä asenna Laminaatteja kylpyhuoneisiin, pesuhuoneisiin, saunoihin, suljetuille kuisteille, verannoille tai kaikkialle, missä voidaan joutua moppaamaan kostealla. Käytä tervettä järkeä pitääksesi laminaatit poissa runsaiden vesimäärien läheisyydestä.