Siunaustilaisuus

Tilaisuus suunnitellaan läheisten toiveiden mukaisesti. Siunaus toimitetaan yleensä kirkossa, kappelissa tai hautausmaalla. Useimmiten hautaan siunaaminen pidetään omana tilaisuutenaan, mutta. Siunaustilaisuus kappelissa tai kirkossa.

Hautajaisväen tulisi saapua siunaustilaisuuteen mielellään niin, että kappelissa voi hiljentyä hetken ennen tilaisuuden. Hautajaiset koostuvat useimmiten siunaustilaisuudesta, jossa vainajan ruumis saatellaan viimeiselle matkalle, sekä muistotilaisuudesta, jossa.

Siunaustilaisuuden musiikki

Siunaustilaisuus

Alkusoitto Virsi Johdantosanat Psalmi Rukous Raamatunluku ja papin puhe. Osanotot, surunvalittelujen ilmaisut sekä tervehtiminen olisi hyvä jättää muistotilaisuuteen. Näin annetaan omaisille mahdollisuus rauhoittua siunaustilaisuuteen. Osanoton lähiomaisille voi ilmaista. Papit ja kanttorit hoitavat siunaustilaisuudet vuoroperiaatteen mukaan.

Mikäli omaiset haluavat toimitukseen tietyn papin, tai jos papin toivotaan saapuvan. Mahdolliset puheet pidetään vasta muistotilaisuudessa. Kappelissa ja kirkossa vainajan sukulaiset istuvat.

Pentin siunaustilaisuus 15072016

Siunaustilaisuus

Urkumusiikkivalinnoista on mahdollista esittää toivomuksia. Jokainen kanttori hallitsee hiukan. Hautajaisissa laulettavat virret sekä muu musiikki lohduttavat ja tuovat toivoa surun keskelle. Musiikin valinnassa on syytä pitää mielessä tilaisuuden jumalanpalvelusluonne. Kristillisessä hautauksessa vainaja saatetaan viimeiseen lepoon ja Jumalan haltuun. Hautaan siunaus on osa kirkon jumalanpalveluselämää. Raahen seurakunnassa vainajan siunaaminen toimitetaan kirkossa tai siunauskappelissa. Kesäaikaan siunaaminen on mahdollista toimittaa.

Omaiset käyvät toimituksen kulun läpi yhdessä siunaavan papin kanssa. Yleensä toimitus alkaa surusoitolla, jota seuraa kukkien. Muut hautajaisvieraat voivat valita paikkansa vapaasti. Kristillinen siunaus kertoo uskosta ja ylösnousemustoivosta.

Me siunaamme läheisemme matkalle ja saatamme hänet haudan lepoon. Vierailija: "Ensin on se siunaustilaisuus kappelissa, ei mennä ulos haudoille, vaan tuo sessio on ilmeisesti max. Mutta sitten siirrytään juhlapaikkaan. Muistotilaisuus on siunaustilaisuuden jälkeen. Kauniit hautajaiset kunnioittavat läheisen muistoa.

Siunaustilaisuus

Seurakunnan kirkkoherranvirastossa asioidaan, kun siunaustilaisuus halutaan pitää kirkossa tai muistotilaisuus seurakunnan tiloissa. Hautaustoimisto Mielonen Oy auttaa järjestämään vainajan ja omaisten näköiset hautajaiset Mikkelin, Ristiinan, Mäntyharjun ja Puumalan alueella. Musiikki on tärkeä osa siunaustilaisuutta. Oi ihmeellistä armor (Amazing Grace). Suojelusenkeli (Maan korvessa kulkevi). Muita siunaustilaisuuteen sopivia virsiä.

Arkun pääpuoli on alttariin päin. Papin tehtävänä on hoitaa siunaustilaisuus ja opastaa sen kulku. Omaisilla on siunaustilaisuudessa oikeus keskittyä suruun. Helsingin tuomiokirkko täyttyi helatorstaina hiljalleen kutsuvieraista presidentti Mauno Koiviston hautajaisten siunaustilaisuutta varten.

En tiedä mitä niille tehdään siunaustilaisuuden jälkeen, kun arkku on viety pois. Kokemuksenani on tätini siunaustilaisuus jossa kysyimme suntiolta voiko hän. Antti Majanlahdella oli kirkossa yli 100 saattajaa. Lähipiiri ja ystävät laskivat kukin yhden.

Hakuehdoilla siunaustilaisuus löytyi yhteensä 2 käännöstä.