Sisäilman kosteus kesällä

Tietoa huoneilman kosteuden ja lämpötilan vaikutuksista sisäilman laatuun. Kesällä huoneilman kosteus vaihtelee ulkoilman kosteuden mukaan ja. Minkälaisia lukemia teillä muilla on sisäilman kosteuden kanssa. Ilmankosteus ja koneellinen ilmanvaihto 30.

Lisää tuloksia kohteesta lampopumput.

Ilmankosteus suomalaisissa asunnoissa

Sisäilman kosteus kesällä

Kesällä sisäilman suhteellinen kosteus saattaa nousta ulkoilman kosteudesta. Optimaalinen kosteusprosentti sisätiloissa on noin 45 prosenttia ja hyväksyttävä. Liian kuiva sisäilma vaikuttaa erityisesti hengityselimiin. Kosteus tiivistyy ilman jäähtyessä, energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallilta kertoo. Sisäilman kosteus on Suomessa yleinen ongelma.

Ei oo normi, jos kuumalla ja kuivana kesällä on n. Oletko mitannut asuntosi sisäilman kosteuden?

Kosteus vaanii koteja syksyllä

Sisäilman kosteus kesällä

Kesäaikana sisälämpötila pysyy jatkuvasti ilman lämmitystäkin yli 22C eli. Nyt on sellainen vuodenaika, että ulko- ja sisäilman kosteus on korkea muutenkin. Kesällä, erityisesti heinä-, elo- ja syyskuussa ilman vesisisältö on suuri. Huoneilman liiallinen kosteus ei ole yleinen ongelma, mutta pitkään jatkuessaan se voi aiheuttaa vakavia pulmia. Siksi asiaan tulisi kiinnittää.

Millainen pitäisi olla sisäilman kosteus talvella? Uskottavampi lukema on mieluummin alle 40% ja kesällä voi olla jopa 70%. Ongelma on liian kostea huoneilma ja ongelma pahenee kesäisin. Kesällä, kun asuntoa ei lämmitetä, sisäilman kosteus nousee samoihin. Kesän kääntyessä syksyyn lämpimistä luonnonvesistä vapautuu runsaasti.

Asiasta tietävät, kertokaapas sisäilma -asioista ja kosteudesta. Tämä on ensimmäinen kesämme ja talvea emme tässä talossa ole vielä. Jos sisäilman kosteus nousee yli 45 prosentin voi syynä olla huono. Poista liika kosteus huoneilmasta.

Huoneen sisäilman kosteus olisi hyvä pitää 30–70 prosentin tasolla.

Varoitus: kosteusvaurioiden riski nyt suurimmillaan

Sisäilman kosteus kesällä

Muista säätää ilmanvaihto kesäasetuksille kesällä ja syksyn tullen takaisin talvitilaan. On ihan normaalia, että kovilla pakkasilla sisäilman kosteus on alhainen. Kun kesä kääntyy syksyyn, lämpimistä luonnonvesistä vapautuu runsaasti. Asukaskyselyssä selvisi, että riittämätön ilmanvaihto kesällä ja. Kosteus – ja sisäilmatekninen kuntotutkimus. Ilman suhteellinen kosteus ulkona on kesällä 65–75 % ja talvella 85–90 %. Pakkasella ulkoilmassa on vain vähän kosteutta ja sisäilman kosteusprosentti voi olla alle 10.

Huoneilman suhteellisen kosteuden suosituksena oli aiemmin. Terassi valmis,ulko-ovi ensi kesänä. Meillä on käytännöllisesti katsoen aina kesällä ovet ja ikkunat auki, joten vähän. Fysikaalisia sisäilman tekijöitä ovat lämpöolot, kosteus, ilmanvirtaukset, ilman ionit.

Suomen ilmastossa kesäaikana on kosteuden suhteen lähes ihanteellinen. Ulkoilman kosteus vaikuttaa voimakkaasti sisäilman. Suhteellinen kosteus RH = 45 %. Fysikaalisiin olosuhteisiin kuuluvat muun muassa sisäilman lämpötila ja kosteus, melu (ääniolosuhteet), ilmanvaihto (ilman laatu), säteily ja valaistus.